Gartner: A Red Hat az API életciklus menedzsment vezető szereplője

A Gartner, a piac egyik legmeghatározóbb technológiai elemzője a napokban tette közzé tanulmányát az API menedzsment területen teljes életciklus-kezelést biztosító megoldásokról (Gartner’s October 2016 Magic Quadrant for Full Life Cycle API Management for Red Hat). A tanulmány szerint a 3scale API Management Platform idei felvásárlását követően a Red Hat is belépett erre a területre, ráadásul a vállalat birtokába került technológia egyből a vezető kategóriába helyezte a céget.

A Gartner bűvös négyzete egyfajta iparági sztenderddé nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben, számos döntéshozó nagymértékben figyelembe veszi az abban leírtakat. A különböző megvizsgált termékek, technológiák besorolása szigorú és következetes szempontok alapján történik meg, ahol egyrészt a technológia érettségét, másrészt annak implementációját vizsgálják meg.

Magic Quadrant for Full Life Cycle API Management

A Red Hat 3scale API Management Platform (jelen tanulmány egyik szereplője) egy elosztott, felhő alapú platform, ami a vállalatoknál használt API-k (alkalmazás-programozási interfészek) teljeskörű, “faltól-falig” történő életciklus-kezelését képes biztosítani. A Red Hat 2016 júniusában vásárolta fel az eredetileg a 3scale által fejlesztett API menedzsment technológiát, ezzel egészítette ki a vállalat meglévő alkalmazás-fejlesztési technológiáit, termékportfólióját, többek között a Red Hat JBoss Middleware portfóliót, az OpenShift Container Platformot és a Red Hat Mobile megoldásokat, ezáltal is elősegítve és egyszerűsítve az ügyfelek “digitális átállását”.

A “2016 Gartner Magic Quadrant for Full Life Cycle API Management” tanulmány ez érdeklődők számára egy rövid regisztrációt követően a Red Hat weboldaláról letölthető.