Red Hat Enterprise Linux 8

A Linux élménye minden vállalat, felhő és felhasználás számára

Red Hat Enterprise Linux 8A világ vezető nyílt forráskódú megoldási szolgáltatója bejelentette a Red Hat Enterprise Linux 8 általános hozzáférhetőségét, az operációs rendszert, amely a vállalati informatikai rendszerek széles körű kiterjesztését szolgálja. Legyen szó bármilyen felhasználási módról vagy működési környezetről, a Red Hat Enterprise Linux 8 magas fokon képes kiszolgálni a a vállalatok és vállalkozások akár egyedi technológiai igényeit is. Kezdve az új Linux alapú felhasználási területek elindításától a digitális átalakítási stratégiák megalkotásáig és azok implementációjáig a jövő vállalatai a világ vezető vállalati Linux platformjára építhetik működésüket, stratégiájukat.

A Red Hat Enterprise Linux 8 az operációs rendszer, amelyet a hibrid felhő korszakra terveztek, és amely a vállalati adatközpontoktól a különféle nyilvános felhőkig terjedő működési módok támogatását szolgálja. A Red Hat felismerte, hogy az operációs rendszer sokkal többet jelent, mint a technológia stack egy elemét, egyik legfontosabb feladata az innováció kiszolgálása és elősegítése. A Linux konténerekről és a hibrid felhőtől a DevOpsig és a mesterséges intelligenciáig (AI) a Red Hat Enterprise Linux 8 úgy épül, hogy ne csak támogassa a vállalati informatikát a hibrid felhőben, hanem segítse is ezen az új technológiai stratégiákat elterjedését.

Ahogy nő a hibrid felhő és a többfelhős rendszerek jelentősége és térnyerése, az operációs rendszernek is követnie kell ezeket a változásokat. Egy IDC tanulmány szerint az ügyfelek 70 százaléka már használ többfelhős környezetet és egy átlagos IT környezet alkalmazásainak 64 százaléka vagy magán, vagy nyilvános felhőkörnyezeteken alapul. A Red Hat véleménye szerint az operációs rendszert az IT-innováció kulcsa, egy 2019-ben készült és a Red Hat által támogatott IDC-jelentés szerint napjainkra ez egy 10 milliárd dolláros globális üzletet jelent, aminek meghatározó szereplője a Red Hat Enterprise Linux.

Red Hat Enterprise Linux 8: Intelligens Linux a hibrid felhő számára

Már több mint 15 éve, hogy a Red Hat a vállalatok partnere a Linux fejlesztésében, a Linux alapú innovációban. Ez kezdetben az adatközpontokban, most pedig már a elsősorban a hibrid felhőben történik. Mivel az adatközpontok mind méretükben és terjedelmükben, mind az alkalmazások komplexitásában is jelentősen növekednek, a Linux alapú környezetek telepítéséhez és üzemeltetéséhez szükséges tudás is egyre kritikusabbá válik. A Red Hat Enterprise Linux 8 megjelenésével ezen szükséges intelligencia és tudás nagy része alapértelmezetten beépül a Red Hat Enterprise Linux-ba a Red Hat Insights segítségével.

A Red Hat Insights proaktívan azonosítja és orvosolja az informatikai problémákat, kezdve a biztonsági résektől a stabilitási problémákig bezárólag. A Red Hat átfogó, nyílt technológiákon alapuló tudását felhasználó prediktív elemzést használ és biztosítja azt a rendszergazdák számára, hogy elkerülhessék a produktív környezetekben felmerülő problémákat és váratlan leállásokat.

A különféle helyi (on-premise) és felhőalapú infrastruktúrákban egymás mellett működő rendszerek menedzselése komoly kihívást jelenthet az IT szervezetek számára. A Red Hat Smart Management egy olyan kiegészítés (add-on) a Red Hat Enterprise Linux mellé, ami úgy ad támogatást az IT üzemeltetők, illetve szervezetek számára a hibrid felhőrendszerek előnyeinek a kihasználásara, hogy minimalizálja azok komplex menedzsment teendőit. A helyi vagy felhőkörnyezetekben telepített Red Hat Enterprise Linux környezetek és a Red Hat Satellite életciklus- és konfiguráció menedzsment összekapcsolásával a Red Hat Smart Management gazdag funkcionalitást biztosít a Red Hat Enterprise Linux telepítésének patch-menedzsmentjére és konfigurációjára a teljes hibrid felhőkörnyezetben.

Red Hat Enterprise Linux 8: A modern alkalmazások gyorsabb elérése

Az üzleti területek folyamatosan változó és bővülő igényeinek kielégítése érdekében az informatikai szervezetek új megoldásokat keresnek, kezdve a mesterséges intelligencia használatától a tárgyak internetéig (IoT), hogy ezáltal is növeljék a vállalat versenyképességét. A Linux az egyik kulcselem ezen megkülönböztető szolgáltatások biztosítása esetén és a Red Hat Enterprise Linux 8 igazoltan képes ezen igényeket kiszolgálni a biztonság szempontjából is megerősített és auditált kódbázisával, a kiterjedt biztonsági frissítési környezetével, a díjnyertes támogatási rendszerével, illetve a mögötte álló és többszörösen ellenőrzött támogatási ekorendszerével.

A Red Hat Enterprise Linux mindig is híres volt arról, hogy az alkalmazások számára a legstabilabb és legbiztonságosabb alapot jelenti. Korábban nehézséget jelentett úgy biztosítani a kurrens programozási nyelveket és keretrendszereket, hogy ez a ne veszélyeztesse a stabilitást. A Red Hat Enterprise Linux 8 esetében bevezetésre került az Application Stream megoldás, ami a gyorsan változó programozási nyelvek, keretrendszerek és fejlesztői eszközök gyakori frissítését teszi lehetővé anélkül, hogy befolyásolná a Red Hat Enterprise Linux vállalati értékeit, a stabilitást és a biztonságot. Ez a lehetőség gyorsabb fejlesztői innovációt eredményez a működés stabilitása mellett, mindezt egyetlen, vállalati szintű operációs rendszerben.

Red Hat Enterprise Linux 8: A mindenki számára elérhető lehetőségek

A vállalati alkalmazások következő generációját létrehozó fejlesztők számára a Linux továbbra is az első számú operációs rendszer. Ahogy ezek az alkalmazások éles üzemben kezdenek működni, elsőrendű szemponttá válik a stabilitás, a fokozott biztonság és a meglévő hardverkörnyezetek garantált támogatása. Ezzel együtt jár az is, hogy a felelősség átszáll a fejlesztőkről az üzemeltetőkre, illetve hogy a Linux első számú vállalati platformmá válásával megnő, kritikussá válik az elvárás és az igény a Linux adminisztrátorok és rendszergazdák kompetenciájával, tudásával szemben. A Red Hat Enterprise Linux 8 tervezéséből következik, hogy csökkenti a Linux rendszerek használatának belépési korlátját és lehetővé teszi annak szélesebb körű elterjedését, használatát, a parancssortól használatától való félelem megszűntetését akár korábbi Windows rendszergazdák, akár a Linux területén még új szakemberek számára.

A Red Hat Enterprise Linux 8 webkonzolja segít abban, hogy az absztrakt, magas komplexitású rendszeradminisztrációs feladatokat egyszerűbbé tegyük, elvonatkoztassunk azok műszaki mélységétől. A konzol egy intuitív, logikus és áttekinthető grafikus felületet biztosít a Red Hat Enterprise Linux rendszer kezeléséhez és felügyeletéhez, kezdve a virtuális gépek állapotának vizsgálatától egészen a teljes rendszer teljesítményelemzéséig. Az egyszerűbb használat érdekében a Red Hat Enterprise Linux támogatja a helyi frissítéseket, így hatékony, tervezhető és kiszámítható utat biztosít a Red Hat Enterprise Linux 7 példányok Red Hat Enterprise Linux 8 rendszerre való átalakítására.

A Red Hat Enterprise Linux 8 biztosítja a RHEL System Role-ok használatát, amelyek számos, a produktív rendszerek számára fontos komplex menedzsment és konfigurációs feladat automatizációját teszik lehetővé. A Red Hat Ansible automatizálási megoldásnak köszönhetően a System Role-ok olyan előre konfigurált Ansible modulokat jelentenek, amelyek a komplex rendszeradminisztrációs feladatok automatizált, workflow jellegű kezelését valósítják meg. Ez a magas fokú automatizálás megkönnyíti a kezdőbb rendszeradminisztrátorok számára a Linux sajátosságainak megértését, elfogadását és segíti a sokszor emberi hibából adódó problémák elkerülését.

Red Hat Enterprise Linux: A lehetőségek kihasználása a biztonság feláldozása nélkül

Az IT információk gyökere a nyílt forráskód, a Linux gyakran a vállalati technológiák fejlődésének jelentős katalizátora, kezdve a Linux konténerekről és a Kubernetes-től a mesterséges intelligenciáig (AI). A biztonságos és robusztus nyílt forráskódú hátterének köszönhetően a Red Hat Enterprise Linux 8 megteremti a vállalati IT szervezetek számára a lehetőséget arra, hogy az innovációkat közvetlenül a produktív környezetekben, valós idejű alkalmazáskörnyezetekben használhassák. Ez a megközelítés úgy segíti a feltörekvő technológiák alkalmazását, hogy mellette minimalizálja az azokkal kapcsolatban jelentkező esetleges kockázatokat.

A biztonság növelése érdekében a Red Hat Enterprise Linux 8 támogatja az OpenSSL 1.1.1 és TLS 1.3 kriptográfiai szabványokat. Ez lehetővé teszi a legerősebb és legfrissebb kriptográfiai megoldások, szabványok használatát, amelyeket így rendszerszinten, egyetlen parancs használatával lehet alkalmazni, ezzel is csökkentve az alkalmazás specifikus szabályok és hangolások szükségességét.

A felhőre készült (cloud native) alkalmazások és szolgáltatások gyakran a digitális átállás motorjai, amit a Red Hat Enterprise Linux 8 teljes mértékben támogatja a Red Hat container toolkit segítségével. A nyílt szabványokra építve a toolkit olyan technológiákat támogat, amelyek konténerizált szolgáltatások létrehozását, futtatását és megosztását teszik lehetővé. Emellett segít a konténerek fejlesztésének egyszerűsítésében és szükségtelenné teszi a kevésbé biztonságos konténer-démonok használatát.

Minden adatközpontra. Minden felhőre. Minden alkalmazásra.

A Red Hat Enterprise Linux 8 mögött egy folyamatosan bővülő ekorendszer áll, ennek eredménye a több ezer ellenőrzött és tanúsított alkalmazás, Linux konténer-image, hardver konfiguráció és felhőszolgáltató. Az iparág vezető szereplőivel kialakított partnerségre és tesztelésre épülve a Red Hat Enterprise Linux 8 olyan speciális hardver- és alkalmazáskörnyezetek esetén is hozzáadott értéket biztosít, mint a Arm és POWER architektúrák vagy éppen a valós idejű alkalmazás-környezetek, SAP megoldások.

A Red Hat Enterprise Linux 8 jelenti a Red Hat teljes hibrid felhőportfóliójának az alapját, kezdve a Red Hat OpenShift 4-gyel (PaaS) és a közeljövőben megjelenő Red Hat OpenStack Platform 15-tel (IaaS). Red Hat Enterprise Linux 8-ra épül a Red Hat Enterprise Linux CoreOS, a minimális footprintű RHEL változat ami az immutable Red Hat OpenShift környezetek alapját jelenti.

A Red Hat Enterprise Linux 8 ugyancsak széleskörűen támogatott, a Red Hat hibrid felhő-infrastruktúra vendég operációs rendszere, ideértve a Red Hat OpenShift 4-et, a Red Hat OpenStack Platform 15-öt és a Red Hat Virtualization 4.3-at.