Red Hat storage megoldások visionary leaderként a Gartner 2016-os bűvös négyzetében

A Gartner, a piac vezető elemző vállalata a napokban hozta nyilvánosságra a 2016 októberi elemzését az elosztott fájlrendszer- és objektumtár-megoldások aktuális technológiai és piaci helyzetéről. A tanulmány, vagyis a “Gartner’s October 2016 Magic Quadrant for Distributed File Systems and Object Storage” szerint a nyílt forráskódú piac vezető szállítójának számító Red Hat megoldásai, vagyis a Red Hat Ceph Storage (object storage) és a Red Hat Gluster Storage (elosztott fájlrendszer) a visionary leader kategóriába kerültek, ami a termékek technológiai fejlettsége szempontjából a vezető kategóriát jelenti.

Magic Quadrant for Distributed File Systems and Object Storage

A Gartner bűvös négyzete (Magic Quadrant) szigorú elvekre és szabályokra épülő elemzés, ahol a gyártók különböző termékeinek, megoldásainak és technológiáinak műszaki fejlettségét, teljességét és gyakorlati megvalósítását, implementációját vizsgálják számos szempont alapján. Az idei az első olyan év, amikor a Gartner immár az elosztott fájlrendszer- és objektumtár megoldások piacát is megvizsgálta és elkészítette az ehhez kapcsolódó tanulmányát.

A Red Hat Ceph Storage és Red Hat Gluster Storage termékek egyaránt igen agilis megoldások, amelyek különböző típusú felhasználásokat céloznak meg. A Red Hat Ceph Storage egy olyan robosztus, egységes storage platform, ami elsősorban a felhő-infrastruktúrák számára biztosít objektum-tárolási megoldást akár petabájt méretekben is. A Red Hat Gluster Storage egy nagyteljesítményű elosztott fájlrendszer, ami rugalmas tárolási szolgáltatást kínál adatközponti környezetek számára, legyen szó bare metal rendszerekről, virtuális gépekről, magán- vagy nyilvános felhőszolgáltatásokról vagy éppen konténerizált környezetekről. Mindkét Red Hat megoldás közös jellemzője, hogy a telepítés nem igényel speciális (és drága) hardvereszközöket, tökéletesen működnek az iparágban széles körben használt szabványos x86/64 architektúrákon. A termékeket a Red Hat szállítja, aki mögött áll többek között egy igen aktív, világméretű nyílt forráskódú közösségi háttér és egy elkötelezett partneri hálózat.

A teljes tanulmány egy ingyenes regisztrációt követően elérhető a Red Hat weboldaláról.