Red Hat Virtualization 4.2

Megújult a Red Hat digitális átalakulásra szánt termékek egyik pillére

2018. május 15. – A Red Hat bejelentette a KVM alapú virtualizációs platformjának, a Red Hat Virtualizationnek legfrissebb, 4.2-es verzióját. A Red Hat Virtualization jelentős változásokat tartalmaz, kezdve a felhasználói felület egyszerűsítésétől az új képességekig a virtuális hálózatok területén vagy éppen a vállalati szintű megbízhatóság és támogatás továbbfejlesztéséig a legújabb IT innovációkra építkezve. A termék együtt került bemutatásra a Red Hat Virtualization Suite-tal, ami egy csomagban egyesíti a Red Hat Virtualization és a Red Hat CloudForms komponenseket (ez utóbbi a Red Hat hibridfelhő-menedzsment megoldása), ezáltal adva egy előre integrált, belépő megoldást a vállalati felhasználók kezébe a hibrid infrastruktúrák létrehozására és menedzselésére.

Ahelyett, hogy egy zárt infrastruktúrára épülve kínálna nyílt innovációt, a Red Hat Virtualizáció más megközelítést alkalmaz: egy teljes mértékben nyílt, szoftver alapú infrastruktúrát valósít meg központi menedzsmenttel kiegészülve, így biztosítva virtuális futtatókörnyezetet Linux és Windows alapú környezetek számára. Ez a megközelítés sokkal nagyobb hatékonyságot biztosít a felhasználók számára a hagyományos alkalmazások modernizációja esetén, mivel egyben megteremti a lehetőségét a felhő- és konténer alapú alkalmazások közvetlen (natív) használatának is.

A Red Hat Virtualizáció legújabb változata továbbra is a Red Hat nagy teljesítményű, magas rendelkezésre állást biztosító, könnyen skálázható virtuális gép technológiájára épül, a 4.2-es verzióval a következő legfontosabb képességek és fejlesztések jelentek meg a termékben:

  • Felhasználói felület (UI) – A Red Hat Virtualization 4.2 egy, a korábbiakhoz képest is még egyszerűbben használható és még intuitívabb felhasználói felülettel rendelkezik. A nyílt forráskódú PatternFly projektet felhasználva immár a Red Hat Virtualization UI is a többi Red Hat termékhez hasonló kinézettel és használattal rendelkezik, beleértve a Red Hat CloudForms-t is. Ez a tervezésbeli segítség azt a cél szolgálja, hogy az IT üzemeltetők még egyszerűbben és könnyebben igazodhassanak el a termék felületén, még kényelmesebben használhassák együtt az egyes menedzsment eszközöket anélkül, hogy azok alapfunkcióit újra kellene tanulniuk.
  • Katasztrófa-tűrés (DR) – A Red Hat Virtualization 4.2 új katasztrófa-tűrő képességei natív site-to-site képességeket biztosítanak. Ahelyett, hogy egy storage gyártó megoldásának integrálásától függene, a Red Hat Virtualization képes használni az elsődleges és a DR site storage megoldását is megbízhatóbb és konzisztens adatreplikálással. A funkciókhoz hozzátartoznak a Red Hat Ansible playbook-ok és szerepkörök, amelyek melyek még magasabb szinten biztosítják az át- és visszaállási DR folyamatokat, ezáltal is korlátozva az emberi hibák okozta adatvesztéseket és működési problémákat.
  • Software-Defined Networking (SDN) – A Red Hat Virtualization 4.2-be integrálásra került az OVN (Open Virtual Network) funkció, ezáltal natív SDN megoldást támogat az Open vSwitch-en keresztül. Ennek az az elsődleges célja, hogy automatizált menedzsmentet biztosítson a hálózati infrastruktúra, API-t a külső hálózati providerek és hálózati önkiszolgáló szolgáltatásokat a felhasználók számára, ezáltal is tehermentesítve a hálózati adminisztrátorokat.
  • Monitorozás és naplózás – A Red Hat Virtualization 4.2 új monitorozási és naplózási funkciói továbbfejlesztett valós idejű jelentési és vizualizációs képességeket kínálnak az EFK stack (Elasticsearch, Fluentd és Kibana) köré építve, amelyek hozzájárulnak a megnövekedett működési hatékonysághoz.
  • Nagy teljesítményű VM-ek – A Red Hat Virtualization 4.2 egy új, nagy teljesítményű VM opciót kínál, melynek célja a nagy teljesítményű VM-ek konfigurálásának egyszerűsítése, amire az olyan extrém terhelések esetén lehet szükség, mint a bigdata elemzés vagy a mesterséges intelligencia (AI). Ez lehetővé teszi, hogy a Red Hat Virtualization 4.2 környezetben futó VM-ek majdnem natív (bare metal) sebességgel működjenek, és extra teljesítményt, illetve hatékonyságot biztosítsanak az ezt igénylő alkalmazások számára.
  • GPU virtualizáció – Az NVIDIA virtuális GPU megoldások támogatásával a Red Hat Virtualization környezetek képesek egy virtuális környezetben több grafikus és számítás-intenzív alkalmazást támogatni.

Platformok között integráció, Red Hat Virtualization Suite

A nyílt integrációs képesség a Red Hat Virtualization egyik legfontosabb jellemzője. A legújabb verzió mélyebb integrációt biztosít a Red Hat egyéb termékeivel, többek között a Red Hat Ansible automatizációs megoldással, a Red Hat Gluster Storage-el, a Red Hat CloudForms-szal, a Red Hat OpenStack Platformmal és a Red Hat Satellite-tal. A fentieken túl a Red Hat Virtualization 4.2 együtt mutatkozott be a Red Hat Virtualization Suite szoftvercsomag, ami a Red Hat Virtualization és a Red Hat CloudForms komponensekből álló szoftver-bundle, heterogén környezeteket menedzsel többféle felhő, hypervisor, konténer és hagyományos computing infrastruktúrák felett.

Partneri ekorendszer bővülés

A Red Hat Virtualization 4.2 kiterjeszti a termék már korábban is széles partneri ekorendszertét, további IT menedzsment és konfigurációs lehetőségeket kínálva az ügyfeleknek, beleértve az NVIDIA és a Cisco által fémjelzett integrációs képességeket. A Red Hat Virtualization 4.2 Cisco ACI (Application Centric Infrastructure) integrációt kínál, amely a hálózati- és szegmentációs automatizálás során biztosít előnyöket. A Red Hat Virtualization 4.2 immár támogatott az NVIDIA virtuális GPU (vGPU) technológiájával, amely lehetővé teszi nagyobb teljesítmény biztosítását a távoli felhasználók számára úgy, hogy eközben a fizikai infrastruktúra maximálisan kihasználásra kerül.