Integráció az adatközpontokon túl

A Red Hat JBoss A-MQ egy szabványokra épülő, nyílt forráskódú üzenetkezelési platform, ami igen kisméretű, így elhanyagolható mértékben befolyásolja az IT környezetek működését. Az előfizetéses modell (vagyis a tényleges szoftverlicensz költségének hiánya) és a magas teljesítménnyel kiegészülő robusztusság és rendelkezésreállás optimális lehetőséget biztosít bármiféle integrációs feladat megválaszolására.

A költséghatékony előfizetéses modell és a kis méret lehetővé teszi, hogy a brókert olyan helyekre is telepíthessük, ahol korábban ezt nem tettük vagy tehettük meg. A Red Hat JBoss A-MQ használatával gyakorlatilag bármilyen eszközt bevonhatunk az integrációs környezetünkbe, kitárulnak az alkalmazási lehetőségek olyan területekre is, amelyekre korábban gondolni sem mertünk.

Legfontosabb előnyök
 • Költséghatékony, nyílt forráskód – A modell lehetőséget biztosít arra, hogy kipróbálhassa a terméket, technológiát, mielőtt a vásárlás (előfizetés) mellett dönt. Mivel lényegesen költséghatékonyabb, mint a tulajdonosi megoldások, így jóval több helyre, területre lehet telepíteni, kibővítve ezzel az alkalmazás lehetőségeit.
 • Kis méret – A Red Hat JBoss A-MQ szükséges hardverigénye igen alacsony, ezért számos olyan helyen is lehetőséget biztosít az integrációra, amit a korábbi eszközökkel nem lehetett volna kezelni, kitágítva ezzel az alkalmazási lehetőségeket szinte minden hálózatra kapcsolt eszközre.
 • Nagyvállalati szintű megbízható üzenetküldés – A Red Hat JBoss A-MQ tervezésénél fogva alkalmas akár a küldetés-kritikus rendszerek kiszolgálására (ahogy ezt számos alkalommal már ezidáig is bizonyította), rendelkezik minden olyan eszközzel és szolgáltatással, ami szükséges lehet vállalati alkalmazásik környezetekben.
 • Telepítés akár helyben, akár a felhőben – A Red Hat JBoss A-MQ egyaránt alkalmas a helyi (on-premise) vagy a felhőalapú működésre, illetve a kettő kombinációjára. A felügyeletet biztosító Fabric Management Console lehetővé teszi bármely alkalmazási környezet rugalmas, egyszerű kezelését.
 • Nyílt forráskódú üzenet-bróker – A Red Hat JBoss A-MQ az igen népszerű és széles körben elterjedt Apache nyílt forráskódú projektre épül, amely mögött széles és igen aktív közösség áll.
Red Hat JBoss: projektből termék

A Red Hat integrációs és üzenetküldési termékek – hasonlóképpen a többi JBoss szoftvertermékhez – népszerű nyílt forráskódú projektekre épülnek és fejlesztésük, termékesítésük a nagyvállalati felhasználás igényeit figyelembe véve történt. A Red Hat a közösségi kezdeményezéseket, projekteket aktívan támogatja, azok eredményeit integrálja és csomagolja olyan disztribúciókba, amelyek mögé vállalati szintű minőségbiztosítást és szolgáltatásokat állít.

A Red Hat a termékekhez elérhetővé teszi azokat a háttérszolgáltatásokat – mint például az oktatási vagy konzultációs lehetőséget – amelyekkel a nyílt forráskódú megoldások a nagyvállalatok számára is reális, valódi alternatívává válhatnak. Ezen túlmenően a termékek hivatalos gyártói (akár 7×24-es) támogatással és gyártói tanúsítványokkal rendelkeznek, garantálva ezzel akár a legszigorúbb elvárásoknak való megfelelést, legyen szó küldetés- vagy üzletileg-kritikus alkalmazási környezetekről.

Red Hat és Apache

A Red Hat számos Apache projekt vezetésében vesz részt különböző szerepekben, több mint 25 aktív Apache fejlesztőt foglalkoztat célirányosan. Ennek eredményeként ezen projektek esetében a Red Hat rendelkezik a legátfogóbb képpel az adott projektek eredményeiről, sok esetben képes így megszabni, aktívan befolyásolni a projektek fejlesztési irányait. A nagyvállalati nyílt forráskód világában eltöltött évek (évtizedek) és az Apache technológiák magas szintű ismerete garantálja, hogy a Red Hat integrációs eszközökben megjelenő tudás és tapasztalat ténylegesen értékké váljon a nagyvállalatok számára.

Támogatott szabványok

A Red Hat JBoss A-MQ szigorúan és kizárólag nyílt szabványokat implementál, ilyenek a következők: JMS 1.1, TCP, SSL, UDP, STOMP, NMS, MQTT, AMQP 1.0 (technológiai előzetes) stb. Ez a megközelítés teszi lehetővé, hogy a fejlesztőknek kevesebb egyedi tudást kelljen megszerezni a termékek használatához illetve lényegesen kibővülhet a fejlesztői kör.

A Red Hat JBoss A-MQ elemei

A Red Hat JBoss A-MQ egy átfogó, nyílt szabványokra épülő üzenetküldő rendszer, az alkotóelemeinek széles kombinációjában telepíthető attól függően, hogy éppen milyen funkcionalitásra van szükség illetve mennyi IT erőforrás áll rendelkezésre. Tartalmaz egy megbízható üzenetküldési réteget, ami az Apache ActiveMQ projektre épül, kiegészül fejlesztői, felügyeleti és menedzsment eszközkészletekkel:

a-mq

Legfontosabb jellemzők:
 • Információk, adatok nagyteljesítményű és megbízható továbbítása
 • Igen nagy mennyiségű adat továbbítása egy elosztott, akár igen nagyméretű rendszerben a lehető legrövidebb idő alatt
 • Széles kapcsolódási lehetőségek
 • Támogatja számos, a legkülönbözőbb nyelven implementált kliens csatlakozását, elérhető különféle kommunikációs protokollokon keresztül, legyen szó mobil eszközökről, böngésző-alapú kliensalkalmazásokról, magánhálózaton működő értékesítési pontokról, vagy internet alapú rendszerekről
 • Hibatűrő tranzakcionális rendszer
 • A rendszer tervezéséből adódóan védi a rajta zajló tranzakciókat a megszakadásból vagy valamely komponens elérhetetlenségéből adódó hibák ellen
A Red Hat JBoss A-MQ a valósidejű vállalati működésért

A Red Hat JBoss A-MQ egy nagyteljesítményű, ugyanakkor költséghatékony üzenetküldési platform. Biztonságosan és megbízhatóan továbbít adatokat üzeneteket minimális erőforrások használatával. A Red Hat JBoss A-MQ gyakorlatilag tetszőlegesen telepíthető, így a brókerek a teljes hálózaton használhatók, legyen szó helyi, felhő alapú vagy hibrid környezetekről. A költséghatékony és rugalmas integrációs platformnak köszönhetően a vállalatok, üzleti szereplők végre bárhol, korlátozástól mentesen élvezhetik az integráció nyújtotta lehetőségeket és előnyöket.

Az itt felsorolt termékekről további részleteket, illetve árazási információkat a sales@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonon keresztül kaphat.