A Red Hat JBoss BPM Suite három meghatározó technológiát, az üzleti folyamatok (BPM – Business Process Management), az üzleti szabályok (BRM – Business Rules Management) és a komplex események (CEP – Complex Event Processing) kezelését egyesíti egyetlen, integrált nyílt forráskódú platformban. Tartalmazza a Red Hat JBoss BRMS valamennyi funkcióját, azt egészíti ki olyan extra képességekkel, mint az üzleti folyamatok átfogó modellezése, futtatása és monitorozása. Lehetővé teszi, hogy a felhasználók a szabályrendszer képességeit kihasználva az üzleti környezet paramétereit folyamatosan monitorozó, azt értelmező és felhasználó, akár teljes mértékben automatizált üzleti folyamatvégrehajtást valósítsanak meg és ennek jellemzőit folyamatosan monitorozzák és felhasználják a későbbi (ugyancsak automatizált) döntések meghozatala során. A Red Hat JBoss BPM Suite ezen működést napjaink elvárásainak megfelelően képes akár fizikai, virtualizált, mobil vagy felhőkörnyezetekben is transzparens módon biztosítani.

A JBoss PBM Suite olyan egyszerűen használható grafikus eszközöket biztosít, amelyek elősegítik az üzleti és az IT oldal szereplőinek együttműködését, közös problémamegoldását és mindkét oldal szereplői számára hatékony rálátást biztosítanak az üzleti szabályok és folyamatok teljes életciklusára.

bpm suite weblapra

A Red Hat JBoss BPM Suite legfontosabb képességei

A JBoss BPM Suite számos termék és technológia integrált platformja, megtalálható benne egy nagyteljesítményű üzleti folyamatvégrehajtó (workflow) motor, üzleti szabálymotor komplex eseménykezeléssel kiegészülve, az üzleti szabályok és folyamatos létrehozására és életcikluskezelésére szolgáló szerkesztőeszköz illetve ezek tárolására szolgáló repository.

Üzleti folyamat motor

A Red Hat JBoss BPM Suite-ban lévő folyamat motor a széles körben elterjedt jBPM projektre épül, támogatja a BPMN 2.0 szabványú folyamatok natív végrehajtását. A feladatok kezelése megfelel a WS-HumanTask specifikációnak, vagyis támogatja a feladatokba történő emberi beavatkozásokat is (például munkakosarak kialakítását és kezelését). A folyamatmotor igen széleskörű, rugalmas telepítési lehetőségeket biztosít, legyen szó egyszerű, “szabadonálló” környezetekről vagy klaszterezett, nagy megbítzhatóságú rendszerekről. Támogatja a hozzáférést, legyen szó REST, Java vagy JMS API-ról, de akár közvetlenül a Java alkalmazásokba is beágyazható.

Szabály motor

Az igen gyors és széles körben hangolható szabálymotor elsődleges feladata, hogy döntési szolgáltatásokat biztosítson az alkalmazások számára, az üzleti adatok kiértékelésével, az előre meghatározott szabályok azokon történő “lefuttatásával”. A JBoss BPM Suite-ban lévő üzleti szabály- és folyamat kezelés teljes mértékben integrált, ezáltal téve lehetővé az alkalmazások számára azok maximális kihasználását.

Eszközkészlet üzleti szereplők számára

A JBoss BPM Suite teljes mértékben grafikus (web alapú), egyszerűen, intuitív módon használható eszközöket biztosít valamennyi felhasználói kör (vagyis az üzleti és IT szereplők) számára, amely eszközök lefedik a projektek teljes életciklusát.

  • Az üzleti folyamatok modellező eszköze a BPMN2 folyatatdiagrammok “fogd és vidd” típusú létrehozását teszi lehetővé, kiegészülve egy hatékony form-kezelő eszközzel
  • Az üzleti szabályok létrehozására és kezelésére számos eszköz biztosított, legyen szó azok “grafikus összeállításáról”, doménspecifikus nyelvek használatáról, döntési táblákról vagy a szabályok “kódolásáról”.
  • A BP-Sim grafikus eszköz biztosítja a folyamatok szimulációját és optimalizációját
  • Az üzleti tevékenységek monitorozása (BAM – Business Activity Monitoring) kiegészül egy rugalmasan konfigurálható BAM műszerfallal
Eszközkészlet fejlesztők számára

A JBoss BPM Suite teljes mértékben integrált az Eclipse alapú JBoss Developer Studio IDE-vel. Tartalmazza mindazokat a kiegészítőket (plugineket), amelyek segítségével a fejlesztők egyszerűen menedzselhetik a folyamatokat és szabályokat, integrálhatják azokat saját java kódjukkal vagy akár külső komponensekkel.

A JBoss BPM Suite által kezelt elemek teljes mértékben kompatibilisek olyan tipikus szoftver-életciklus kezelési eszközökkel is, mint a Maven vagy a Jenkins, ezek használatával biztosítva például a folyamatos integrációt.

Az itt felsorolt termékekről további részleteket, illetve árazási információkat a sales@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonon keresztül kaphat.