Integráció az adatközponton túl

A Red Hat JBoss Fuse egy nyílt forráskódú vállalati szolgáltatásbusz (ESB), amely rugalmas erőforrásszükségletének köszönhetően megteremti a lehetőséget az integrációs technológiák adatközpontokon túli alkalmazására is. Az előfizetéses modell, vagyis a klasszikus licenszköltségek nélkülözése lehetővé teszi, hogy a Red Hat JBoss Fuse-t a legkülönbözőbb konfigurációkban telepítsük, biztosítva ezzel az intelligens integrációs feladatok megoldását, legyen szó akár helyi telepítésekről, akár felhőalapú rendszerekről vagy ezek kombinációjáról.

Rugalmas erőforrásigény és architektúra

A Red Hat JBoss Fuse részét képezi az Apache Camel, a népszerű és sokoldalú vállalati integrációs keretrendszer, ami igen gyors implementációt tesz lehetővé. Az Apache Camel által biztosított integrációs minták a rugalmas és költséghatékony ESB-vel kiegészülve lehetővé teszik egyedi megoldások létrehozását gyakorlatilag bármilyen felhasználási környezetben és felhasználói kör számára, lebontva azokat a korlátokat, amelyeket korábban a tradicionális integrációs megoldások jelentettek igen sok felhasználó és felhasználási terület számára.

JBoss Fuse 1

Red Hat JBoss: projektből termék

A Red Hat integrációs és üzenetküldési termékek – hasonlóképpen a többi JBoss szoftvertermékhez – népszerű nyílt forráskódú projektekre épülnek és fejlesztésük, termékesítésük a nagyvállalati felhasználás igényeit figyelembe véve történt, beleértve a termékek funkcióinak kiegészítését, biztonsági megerősítését és igen alapos tesztelését. A Red Hat a közösségi kezdeményezéseket, projekteket aktívan támogatja, azok eredményeit integrálja és csomagolja olyan disztribúciókba, amelyek mögé vállalati szintű minőségbiztosítást és szolgáltatásokat állít.

A Red Hat a termékekhez elérhetővé teszi azokat a háttérszolgáltatásokat – mint például az oktatási vagy konzultációs lehetőséget – amelyekkel a nyílt forráskódú megoldások a nagyvállalatok számára is reális, valódi alternatívává válhatnak. Ezen túlmenően a termékek hivatalos gyártói (akár 7×24-es) támogatással és gyártói tanúsítványokkal rendelkeznek, garantálva ezzel akár a legszigorúbb elvárásoknak való megfelelést, legyen szó küldetés- vagy üzletileg-kritikus alkalmazási környezetekről.

Red Hat és Apache

Red Hat számos Apache projekt vezetésében vesz részt különböző szerepekben, több mint 25 aktív Apache fejlesztőt foglalkoztat célirányosan. Ennek eredményeként ezen projektek esetében a Red Hat rendelkezik a legátfogóbb képpel az adott projektek eredményeiről, sok esetben képes így megszabni, aktívan befolyásolni a projektek fejlesztési irányait. A nagyvállalati nyílt forráskód világában eltöltött évek (évtizedek) és az Apache technológiák magas szintű ismerete garantálja, hogy a Red Hat integrációs eszközökben megjelenő tudás és tapasztalat ténylegesen értékké váljon a nagyvállalatok számára.

Széles kapcsolódási lehetőségek

A Red Hat JBoss Fuse az Apache Camelt használja a külső alkalmazásokhoz való kapcsolódásra. Számos konnektort biztosít ahhoz, hogy összekapcsoljuk a különféle forrás- és célalkalmazásokat, ilyen konnektor többek között a JDBC, az FTP/SFTP, a HTTP/HTTPS a fáljalapú konnektor stb.

Támogatott szabványok

A Red Hat JBoss Fuse szigorúan és kizárólag nyílt szabványokat implementál, ilyenek a következők: JMS 1.1, TCP, SSL, UDP, MQTT, AMQP 1.0 (technológiai előzetes) stb. Ezen kívül támogatja az Ajax-et, a REST-et és számos webszolgáltatási szabványt, mint a SOAP, a WSDL, a JAX-WS, a JAX-RS, a STOMP, az NMS, a WS-Security, a WS-Reliable Messaging és számos egyebet. Ez a megközelítés teszi lehetővé, hogy a fejlesztőknek kevesebb egyedi tudást kelljen megszerezni a termékek használatához illetve lényegesen kibővülhet a fejlesztői kör.

A Red Hat JBoss Fuse elemei

A Red Hat JBoss Fuse átfogó, nyílt szabványokra épülő integrációs platform, ami az alkotóelemek széleskörű kombinációját teszi lehetővé, biztosítva ezzel az egyedi IT igények kielégítését és a rendelkezésre álló erőforrások optimális kihasználását.

JBoss Fuse 2

A Red Hat JBoss Fuse legfontosabb komponensei:

  • Konténer – A Red Hat Fuse alapját a konténer adja, támogat további konténereket és lehetőséget biztosít a konténerek funkcióinak és méretének megválasztására. A konténer réteg az Apache Karafra épül, amit a Fabric Management Console egészít ki, lehetővé téve az elosztott és / vagy nagyszámú konténer kezelését.
  • Integrációs keretrendszer – Az integrációs keretrendszer biztosítja, hogy szabványos eljárások, jelölések és doménspecifikus nyelvek használatával leegyszerűsítsük a fejlesztést, közelebb hozva egymáshoz a diagram alapú leírást és a kész, futtatható kódot. Az integrációs keretrendszer funkciót a Red Hat JBoss Fuse esetében az Apache Camel biztosítja.
  • Webszolgáltatás keretrendszer – Az alkalmazások vagy szolgáltatások szolgáltatás-alapú környezetbe helyezését teszi lehetővé. A webszolgáltatást lehetővé tevő eszközkészlet jelen esetben az Apache CXF komponensre épül.
  • Megbízható üzenetküldés – A Red Hat JBoss Fuse tartalmaz egy gyors, szabványos, igen alacsony erőforrásigényű üzenet-brókert. Az üzenetküldő komponens a JBoss Fuse esetén az Apache ActiveMQ-ra épül.
  • Fejlesztési eszközkészlet – A Red Hat JBoss Fuse fejlesztését eszközkészletek támogatják, ilyen többek között a JBoss Developer Studio, ami tartalmazza a teljeskörű fejlesztést biztosító Fuse IDE-t.
  • Felügyelet és monitorozás – Az éles, futási környezetek felügyeletére a JBoss Fuse a Fabric Management Consolt, míg monitorozásra a JBoss Operations Network-öt biztosítja.
Red Hat JBoss Fuse – Integráljunk mindent!

Számos integrációs feladat megköveteli az átfogó integrációs képességeket, másoknak pehelysúlyú, alacsony erőforrásigényű, egyszerűen kezelhető integrációs platformra van szükségük. Vannak olyan integrációs feladatok, ahol egyszerre van szükség mindkét megközelítésre. A Red Hat JBoss Fuse telepíthető és konfigurálható bármelyik kívánalom szerint. Ez a képesség, vagyis a legkülönfélébb konfigurálási lehetőség biztosítja, hogy a használatával elérjük egy infrastruktúra bármely (akár legkisebb) elemét is és egy kiterjedt hálózatot akár teljes mértékben lefedhessünk integrációs eszközzel, legyen szó helyi, felhőben történő vagy hibrid implementációkról.

A Red Hat JBoss Fuse jelentette költséghatékony és rugalmas integrációs platformmal az üzleti szereplők bármiféle igénye kielégíthető az alkalmazás módjától vagy helyétől függetlenül.

Az itt felsorolt termékekről további részleteket, illetve árazási információkat a sales@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonon keresztül kaphat.