Korunk vállalati számára az informatikai infrastruktúra folyamatos, robosztus működése üzletileg kritikus elemmé vált, hasonlóképpen nem létezhet nélküle egy vállalati, intézményi környezet, mint az egyéb közművek rendelkezésre állása nélkül. Ahhoz, hogy ezen informatikai környezet működése az elvárt szinten biztosítható legyen annak folyamatos vizsgálatára (monitorozás) és karbantartására (menedzsment) van szükség. Ezen tevékenységek ellátása speciális szoftverkörnyeztetet, az úgynevezett rendszermenedzsment eszközök implementálását és működtetését teszi szükségessé.

Nagios-Fusion-Analyzer-Slider-Image

Egy korszerű, napjaink vállalati igényeit kielégítő rendszermenedzsment megoldás számtalan tulajdonsággal, képességgel, jellemzővel bír, azonban ezen elvárások közül talán a legfontosabb az, hogy teljeskörű, egyszerűen bővíthető és nem utolsó sorban hozzáférhető legyen. Ezen elvárásoknak számos meglévő, a piacon elérhető rendszermenedzsment megoldás részben vagy egészben képes megfelelni, mégis egyre több vállalat dönt a Nagios szoftvermegoldás mellett.

A Nagios napjaink egyik legelterjedtebb és legszélesebb körben alkalmazott nyílt forráskódú rendszerfelügyeleti megoldása. A Nagios – hasonlóképpen számos nyílt forráskódú projekthez – több változatban is elérhető a felhasználók, köztük vállalatok számára, ezek között megtalálható a teljesen közösségi alapokra épülő Nagios Core és a Nagios, mind gyártó által kiegészített és támogatott enterprise Nagios termékcsalád, ez utóbbi elemei előfizetéses alapon elérhető változatokat jelent. A Nagios termékcsalád a vállalatok rendszermenedzsmenttel kapcsolatos igényeinek, elvárásainak igen széles skáláját képes lefedni, kezdve az alap felügyeleti képességeket jelentő igények kiszolgálásától a legkifonumultabb igényekre és követelményekre is választ adó, speciális területeket (pl. naplómenedzsment) érintő funkciókig.

A Nagios nagyvállalati igényekre optimalizált eszközkészlete a Nagios XI illetve a Nagios Log Server szoftverkomponenseket jelenti, ezen szoftverek egymás funkcionalitását kiegészítve a nagyvállalati felhasználók számára teljeskörű rendszerfelügyeleti megoldást biztosítanak.

Az itt felsorolt termékekről további részleteket, illetve árazási információkat a sales@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonon keresztül kaphat.