Nextcloud

A Nextcloud szoftvermegoldás olyan nyílt, korszerű technológiákra épülő fálhozzáférési megoldást biztosít a mindennapi munkához szükséges szöveges és médiatartalmakhoz, ami egyszerűen használható, konrtollálható és tökéletesen illeszthető a vállalati igényekhez, elvárásokhoz.


A modern IT infrastruktúrák olyan komplex rendszerek, amelyekben jellemzően megtalálhatók új és hagyományos technológiák, egyszerű és intelligens tárolórendszerek, nyilvános és magánfelhő-szolgáltatások, naplózási és monitoring eszközök, felhasználókezelési rendszerek és még rengeteg egyéb komponens. Ezen IT rendszerek esetén az azokba bekerülő új technológiáknak illeszkedniük kell a meglévő architektúrákhoz, egyszerűbbé kell tenni az életet ahelyett, hogy azok újabb igényeket támasszanak a vállalati IT-vel szemben, különös tekintettel a bizalmas információk kezelésével és az azok használatára épülő alkalmazások használhatóságával kapcsolatban.

A vállalatok részéről napjainkban komoly igény jelentkezik olyan megoldásokra, amelyek lehetőséget kínálnak a meglévő infrastruktúra-komponensek maximális kihasználására anélkül, hogy az azokban tárol adatok másolására, mozgatására, többszörözésére lenne szükség. Szükség van egy olyan megoldásra, ami úgy teszi lehetővé a meglévő infrastruktúra kihasználását, hogy az adataink a helyén maradnak másolás és mozgatás nélkül, emellett modern elvekre épül, könnyen és gyorsan használatba vehető és a felhasználók számára élményt jelent a használata.

A Nextcloud Files egy olyan szoftvermegoldás, ami általános fájlhozzáférést biztosít úgy, hogy az adatok tárolása azok eredeti helyén valósul meg, megtartva az azok feletti eredeti kontrollt. Mivel a fájlok menedzsmentje, a biztonsági és szabályozási eszközök és folyamatok nem változnak, ezért a Nextcloud Files telepítése egyszerű és gyors tud lenni.