Prediktív elemzőeszköz Red Hat Enterprise Linux rendszerek számára

Az alkalmazások életciklusának jellemző menete, hogy a munkaterhelések folyamatosan változnak és a telepített környezetek mind méretben, mind komplexitásban nőnek, emiatt a biztonsági és üzemeltetési kockázatok kezelése az egyik legfontosabb kihívássá vált napjainkra a IT üzemeltető és IT biztonsági szervezetek számára. A sikeres csapatok jellemzője, hogy úgy tudnak rövid idő alatt új környezeteket létrehozni, hogy közben gondoskodnak a rendszerek megbízható skálázásáról és átláthatóan működtetik a biztonságot és a különféle megfelelőségeket.

Az immár a Red Hat Enterprise Linux előfizetés részét képező Red Hat Insights az ügyfelek számára segít felhasználni a Red Hatnél összegyűlt tudást és tapasztalatot. Az Insights egy egységes szoftvereszköz akár a helyi, akár a felhőben, hibrid felhőkben működő Red Hat Enterprise Linux környezetek elemzésére. Az eszköz megkönnyíti a potenciális kockázatok azonosítását, azok rangsorolását és megoldását, mielőtt azok ténylegesen érintenék az üzleti működést. A felhasználó proaktív módon ismerhetik fel a problémákat, alaposan elemezhetik a konfigurációkat, áttekinthetik a biztonsági és megfelelőségi követelményeket és amennyiben szükséges, módosításokat végezhetnek. A Red Hat Insights lehetővé teszi belső házirendek létrehozását és azok betartásának nyomonkövetését, valamint a rendszerek összehasonlítását a kezdeti állapottal (baseline), előzményekkel és egyéb kapcsolódó rendszerekkel, mindezt a lehető leghatékonyabb hibaelhárítás érdekében. A RHEL felhasználók számára szogáltatásként (SaaS) biztosítja a Red Hatnél felhalmozott tudáshoz való hozzáférést, ezáltal támogatva a folyamatos elemzés működését.

A Red Hat hosszú időre visszamenőleg olyan megoldások kínál, amelyek segítséget adnak az akár nagyon nagy méretű és komplex környezetek kézben tartásához is. A Red Hat Smart Management komponens (add-on) egy olyan kiegészítő termék, ami az Insight által azonosított problémák és kockázatok tényleges kezelését menedzseli. Támogatja a kockázatok megoldását valamennyi Red Hat Enterprise Linux telepítési környezetben, legyen szó helyi vagy felhőkörnyezetekről. Letölthető és az Ansible Automation által végrehajtható playbook-okat biztosít, így a két termék együttese olyan modern, integrált megoldást jelent, ami automatizáltan működve biztonságossá, a szabályoknak megfelelővé, a működési kockázatokat kezelővé teszi a RHEL alapú rendszereket, hibrid környezeteket.