Perzisztens storage felhőkörnyezetek számára

A Red Hat OpenShift Data Foundation egy CEPH technológiára épülő perzisztens szoftver alapú storage (SDS), tervezése és fejlesztése során az egyik elsődleges szempont a Red Hat OpenShift Container Platformmal való maximális integráció és optimalizáció volt. Bármilyen környezetben működik, ahol maga az OpenShift is támogatott, ez lehet helyi (on-premise) vagy felhő (nyilvános felhő) alapú implementáció. A Red Hat OpenShift Data Foundation elsősorban az OpenShift és a hibrid-multicloud megoldások számára biztosít integrált perzisztens adattárolást. A Red Hat OpenShift Data Foundation egy dinamikus, állapotkezelt, magas rendelkezésre állást biztosító storage megoldás, mind a menedzsmentje (provizionálás, deprovizionálás) az integrált Red Hat OpenShift adminisztrációs konzolon keresztül végezhető.

A Red Hat OpenShift Data Foundation elsődleges célja a Red Hat OpenShift Container Platform számára storage szolgáltatás biztosítása bármilyen infrastruktúrán. Az OpenShift Data Foundation Kubernetes szolgáltatásként fut a Red Hat OpenShift alkalmazásban, azonban függetlenül, különálló storage-ként, fájl-, blokk- és objektumadat-tárolóként is képes működni és kiszolgálni akár egy, akár több OpenShift Container Platform klasztert. A Red Hat OpenShift és a Red Hat OpenShift Data Foundation támogatást jelent a vállalatok számára az adatkezelés automatizálására, megvalósítva a valósidejű adatkezelést egészen az edge computing szinttől a hibrid és multicloud platformokig bezárólag, egyben választ ad valamennyi adattárolást érintő funkcionalitásbeli és adatvédelmi kérdésre.


RH_features

Fejlesztői agilitás

Az agilitás növelése érdekében a szervezeteknek csökkenteniük kell a felhőalapú alkalmazások és adatok komplexitását és lehetővé kell tenniük az alkalmazásadatok gyors és rugalmas használatát bármely felhőben egyaránt. A Red Hat OpenShift Data Foundation segítségével a fejlesztők számára megnyílik a lehetőség arra, hogy API-vezérelt perzisztens storage alapú alkalmazásokat, megoldásokat használjanak. A Red Hat OpenShift operátorok egyszerűvé teszik a storage-menedzsmentet és az adatok mozgatását a különféle infrastruktúrák, nyilvános-, magán- és hibrid-felhő környezetek között.


RH_features

Skálázódó, kiszámítható teljesítmény

A felhő használata nem történhet az alkalmazások teljesítményének rovására. A Red Hat OpenShift Data Foundation natív objektum-támogatása jelentősen megnöveli az I/O teljesítményt, ezáltal növelve egyben a felhőalapú munkaterhelések teljesítményét is. A Red Hat számos partnerrel működik együtt annak érdekében, hogy a (storage) platform minden esetben kiszámítható, skálázható teljesítményt és rugalmasságot biztosítson az OpenShift alapú alkalmazások legszélesebb köre számára, legyen szó Kubernetes podokról, AI/ML felhasználásról vagy más gyakori alkalmazási környezetről.


RH_features

Következetes felhasználó-kiszolgálás

Az OpenShift Data Foundation az OpenShift egy szolgáltatásaként fut, ennek következtében a felhasználók ugyanazt a következetes kiszolgálást kapják meg, függetlenül az adataik tényleges helyétől. Az OpenShift Data Foundation policy alapú adminisztrációt biztosít a méretezéshez és az automatizáláshoz, ez teljes mértékben független attól, hogy az adatokat hogyan és hol szükséges elérni, kezelni – hozzáférhetünk azokhoz a végpontokon, az adatközpontokban, hibrid-felhő környezetekben vagy akár több nyilvános felhőszolgáltatónál működő multi-cloud környezetekben. A fentiek eredője, hogy a vállalatok számára az adatok kezelésére a korábbiaknál jóval nagyobb szabadság és rugalmasság áll rendelkezésre, ami az azokban rejlő nagyobb potenciál kihasználását is jelentheti. Ebből következik az is, hogy a vállalatok következetes, nyílt hibrid felhőalkalmazás-környezeteket hozhatnak létre intuitív szolgáltatásokkal a vállalati adatok intelligens mozgatásához, tárolásához, átalakításához és végső soron azok magasabb szintű felhasználásához.


A Red Hat OpenShift Container Storage legfontosabb előnyei

 • Agilitás
  Teljes mértékben integrált a Red Hat OpenShift Container Platformmal a Day1 és Dya2 telepítések és menedzsment területein. Egységes platformként támogatást ad:
  • Block-storage megvalósításra, adatbázisok és üzenetküldő eszközök használatára
  • Elosztott file-storage-ként a CI és adataggregációs feladatok kiszolgálására
  • Object-storage-ként alkalmazás-adatok, archív és backup adatok tárolására, médiaállományok tárolására
  A storage node-ok a Red Hat OpenShift klaszter tagjai, az OpenShift Data Foundation node-ok menedzsmentje az OpenShift adminisztrációs konzolon keresztül valósul meg.
 • Skálázódás
  Valamennyi OpenShiften futó alkalmazást támogat, lehetővé téve az adatok el- és megosztását geolokációkon és platformokon átívelően.
 • Következetesség
  Red Hat platformokon átívelően egységes felhasználói élményt nyújt az adat-alapú szolgáltatások számára mind hibrid, mind multi-cloud környezetekben, védelmet adva a vállalati adatok számára. A következetes Red Hat OpenShift menedzsment eszközök valamennyi környezet esetén biztosítottak, legyen szó akár helyi, akár felhőkörnyezetekről. A multi-cloud object gateway adatföderációt is biztosít több különböző felhőkörnyezet között is.