Futtassa a Red Hat Enterprise Linux rendszereit bárhol - azok menedzselése nem akadály

A vállalatok költözése a hibrid- és multi-felhő környezetekbe megállíthatatlan, azoban a fejlődéssel ezen felhőkörnyezetek is egyre komplexebbekké válnak. Számos megoldandó feladat áll a felhőkbe költöző vállalatok előtt, amelyekre megoldást kell adni, mint az új, komplex környezetek rugalmas menedzsmentje, legyenek akár azok helyi vagy távoli adatközpontokban, vagy vegyesen mindenhol; a rendszerek folyamatos frissességének és egyszerű skálázhatóságának biztosítása; a biztonsági sérülékenységek folyamatos, proaktív vizsgálata, elemzése és probléma esetén azok megoldása; az iparági szabványoknak és szabályozásoknak, elvárásoknak való folyamatos megfelelőség biztosítása.A Red Hat Smart Management szoftvermegoldás célja és lényege, hogy az IT környezetek napjainkban is zajló változásához adjon támogatást a vállalatok Red Hat infrastruktúra környezeteinek kezelése során.

A Red Hat Smart Management segítséget nyújt a Red Hat Enterprise Linux rendszerek optimalizációjában és menedzselésében, függetlenül attól, hogy az hol, milyen környezetben működik. Lehetővé teszi, hogy az ügyfelek saját elvárásaiknak megfelelően kezeljék a Red Hat Enterprise Linux rendszereiket akár helyben futnak azok, akár felhőben vagy hibrid környezetben működnek, mindezt egyetlen előfizetés keretében, megfelelve az IT-vel szemben támasztott elvárásoknak, mint a biztonság, (törvényi és szabályzati) megfelelőség, életcikluskezelés és a rendszerek frissítése, szinten tartása.

A Red Hat Smart Management szorosan együtt képes működni a minden Red Hat Enterprise Linux előfizetés alapértelmezett részét képező Red Hat Insights konfigurációkezelési eszközzel, ami prediktív vizsgálatot végez a rendszereket érintő lehetséges teljesítmény-, biztonság- rendelkezésre-állás- és működés-beli kockázatokról.

A Red Hat Smart Management egyrészt tartalmazza a Red Hat Satellite-ot, vagyis a Red Hat korábbi bevált konfiguráció-menedzsment eszközét, amellett kiegészül egy új felhőmenedzsment szolgáltatással a Red Hat Enterprise Linux környezetek kezelésére. Az új, hosztolt felhőmenedzsment szolgáltatás a cloud.redhat.com címen érhető el és olyan szolgáltatásokat nyújt, amelyek a rendszerek sebezhetőség-, megfelelőség kezelésére, illetve összehasonlíthasóságára adnak segítséget. Amennyiben a Red Hat Enterprise Linux környezetek számára a hagyományos, on-premise eszközre van szükség, akkor az a Smart Management részét jelentő Red Hat Satellite-tal elvégezhető, amennyiben hosztolt, felhő alapú menedzsment megoldásra van szükség azt a Smart Management felhőszolgáltatása biztosítja. Amennyiben a menedzselni kívánt infrastruktúra hibrid, egy része helyben, on-premise módon, más részei a felhőben futnak, úgy a Red Hat Smart Managementen keresztül a teljes infrastruktúra kezelése biztosított, az eszköz ehhez tartalmazza a szükséges funkciókat és szolgáltatásokat.