Kapcsolódó szolgáltatásaink

  • Igényfelmérés, funkciók és szolgáltatások elemzése, azonosítása
  • Funkcióanalízis, funkcionális specifikáció készítése
  • Pilot, proof of concept környezetek felépítése, funkcionális igények validáláse
  • Rendszerinterfészek tervezése, implementálása
  • Üzleti folyamatok elemzése, újratervezése
  • Meglévő alkalmazások konténerizációjának vizsgálata, azok konténerizációja
  • Meglévő alkalmazások vizsgálata skálázás és magas rendelkezésre állás szempontjából - skálázható és magas rendelkezésre állású környezetek tervezése, meglévő környezetek skálázhatóvá tétele
  • Infrastruktúra- (IaaS) és alkalmazás-platform (PaaS) környezetek tervezése és implementálása, meglévő on-premise rendszerek áthelyezése felhőkörnyezetekbe
  • Meglévő vállalati folyamatok felmérése, elemzése, átalakítása DevOps elvek mentén
A felhő - és ezen belül az alkalmazásfelhő - immár a legtöbb vállalat működésének szerves része vagy nagyon hamar azzá válik, azonban a felhőalapú rendszerek mellett még hosszú ideig együtt kell élnünk a klasszikus (legacy) rendszerekkel, alkalmazásokkal is. A felhő alapú megoldások sikerének talán legfontosabb kulcsa a klasszikus és az újtípusú, felhőrendszerek együttműködése, integrációja.

Miért van szükség az integrációra?

Minden vállalat törekszik arra, hogy a folyamatosan változó üzleti igényekre válaszul új alkalmazásokat, szoftvermegoldásokat vezessenek be. Ezen szoftvermegoldások esetén lehet — sőt szinte szükséges — követni és alkalmazni napjaink korszerű szoftvertechnológiáit és módszereit, így egyre szélesebb körben terjed el a konténerizáció, a mikroszolgáltatások és serverless architektúrák, a felhőmegoldások (legyen az privát, nyilvános vagy hibrid) használata és a DevOps elvek alkalmazása.

A korszerű, modern elvekre épülő alkalmazásrendszerek mellett azonban számos klasszikus alkalmazás használatára is szükség van, hiszen nem lehet (és nem is célszerű) mindent egyszerre leváltani, sok esetben ez nem is lehetséges vagy nem éri meg, így biztosítani szükséges a klasszikus és a modern, felhőalapú alkalmazások együttműködését.

Milyen nehézségek merülhetnek fel az integráció során?

Az informatikai rendszerek, szoftvermegoldások integrációja nem újkeletű igény, amióta ezek a rendszerek léteztek adott volt az igény az integrációjukra is. Integrációt igen sokféle módon véghezhetünk, számos technológia terjedt el a múltban rendszerek összekapcsolására (pl. üzenetküldő rendszerek, szolgáltatásbuszok stb.), azonban ezen technológiák a problémák viszonylag szűk körére adnak megoldást és a segítségükkel integrált remdszerek is hagyományosan klasszikus, adatközponti megoldások voltak.

A felhőtechnológiák megjelenésével drasztikusan változotak és változnak meg az alkalmazások működésével, életciklusával, skálázásával, rendelkezésre állásával szembeni elvárások, így az alkalmazások integrációja során is új elveket és módszereket vagyunk kénytelenek alkalmazni. Ráadásul az alkalmazások immár nem csupán az IT felügyelete, kontrollja alatt működő technológia elemek, hanem az újtípusú megközelítések, módszerek (mint például a DevOps elvek) miatt legalább annyira üzleti, mint technológiai komponensek. Napjaink integrációjának a klasszikus és felhőalapú rendszerek összekapcsolása során mindezen követelményekre választ kell adnia.

Miért nyújt többet és mást az ULX az integráció során?

Az ULX a hibrid alkalmazásfelhők (PaaS) hazai bevezetésének egyik legrégebbi és leghitelesebb szereplőjeként számos sikeres platformfelhő bevezetésen van túl, a piacvezető Red Hat OpenShift technológia elsőszámú hazai tudásközpontjává vált. Az OpenShift bevezetések során gyakorlatilag minden alkalommal szembesültünk a klasszikus alkalmazáskörnyezetek és az újtípusú, konténer alapú felhőrendszerek integrációs igényével, minden projektünk részét képezte és képezi referencia- vagy éles alkalmazás implementációja és összakapcsolása meglévő szoftverkörnyezetekkel. Ezen gyakorlat mentén dolgoztuk ki az a komplex szolgáltatáscsomagot és módszertant, amivel már az ügyféligény megfogalmazódásától kezdve egészen a felmérésen, tervezésen, implementáción át a támogatási fázisig teljeskörű választ adunk valamennyi felmerülő problémára. Mindez a szakertelem egészük ki azzal a több évtizedes szakmai tapasztalattal, amit hagyományos nagyvállalati környezetekben építettünk fel platform, adatbázis, alkalmazás és fejlesztési területeken. Ez a két technológiai világ jelenti a garanciát arra, hogy bennünket érdemes választani, ha a legacy és a felhőtechnológiák békés és kiszámítható együttműködése a cél.