Red Hat Process Automation Manager

Vállalati szintű nyílt forráskódú eszközkészlet üzleti folyamatok és döntések intelligens automatizálására

A Red Hat Process Automation Manager több meghatározó technológiát, üzleti folyamatok (BPM – Business Process Management), üzleti szabályok (BRM – Business Rules Management) és a komplex események (CEP – Complex Event Processing) kezelését egyesíti egyetlen, integrált nyílt forráskódú platformban. Tartalmazza a Red Hat Decision Manager valamennyi funkcióját, azt egészíti ki olyan extra képességekkel, mint az üzleti folyamatok átfogó modellezése, futtatása és monitorozása. Lehetővé teszi, hogy a felhasználók a szabályrendszer képességeit kihasználva az üzleti környezet paramétereit folyamatosan monitorozó, azt értelmező és felhasználó, akár teljes mértékben automatizált üzleti folyamatvégrehajtást valósítsanak meg és ennek jellemzőit folyamatosan monitorozzák és felhasználják a későbbi (ugyancsak automatizált) döntések meghozatala során. A Red Hat Process Automation Manager ezen működést napjaink elvárásainak megfelelően képes akár fizikai, virtualizált, mobil vagy felhőkörnyezetekben is transzparens módon biztosítani.

A Process Automation Manager olyan egyszerűen használható grafikus eszközöket biztosít, amelyek elősegítik az üzleti és az IT oldal szereplőinek együttműködését, közös problémamegoldását és mindkét oldal szereplői számára hatékony rálátást biztosítanak az üzleti szabályok és folyamatok teljes életciklusára.


A Red Hat Process Automation Manager számos termék és technológia integrált platformja, megtalálható benne egy nagyteljesítményű üzleti folyamatvégrehajtó (workflow) motor, üzleti szabálymotor komplex eseménykezeléssel kiegészülve, az üzleti szabályok és folyamatos létrehozására és életcikluskezelésére szolgáló szerkesztőeszköz illetve ezek tárolására szolgáló repository.

Komponensei


RH_features

Üzleti folyamat motor

A Red Hat Process Automation Managerben lévő folyamat motor a széles körben elterjedt jBPM projektre épül, támogatja a BPMN 2.0 szabványú folyamatok natív végrehajtását. A feladatok kezelése megfelel a WS-HumanTask specifikációnak, vagyis támogatja a feladatokba történő emberi beavatkozásokat is (például munkakosarak kialakítását és kezelését). A folyamatmotor igen széleskörű, rugalmas telepítési lehetőségeket biztosít, legyen szó egyszerű, “szabadonálló” környezetekről vagy klaszterezett, nagy megbítzhatóságú rendszerekről. Támogatja a hozzáférést, legyen szó REST, Java vagy JMS API-ról, de akár közvetlenül a Java alkalmazásokba is beágyazható.


RH_features

Szabálymotor

Az igen gyors és széles körben hangolható szabálymotor elsődleges feladata, hogy döntési szolgáltatásokat biztosítson az alkalmazások számára, az üzleti adatok kiértékelésével, az előre meghatározott szabályok azokon történő “lefuttatásával”. A Process Automation Managerben működő üzleti szabály- és folyamat kezelés teljes mértékben integrált, ezáltal téve lehetővé az alkalmazások számára azok maximális kihasználását.


RH_features

Eszközkészlet üzleti szereplők számára

A Red Hat Process Automation Manager teljes mértékben grafikus (web alapú), egyszerűen, intuitív módon használható eszközöket biztosít valamennyi felhasználói kör (vagyis az üzleti és IT szereplők) számára, amely eszközök lefedik a projektek teljes életciklusát.

  • Az üzleti folyamatok modellező eszköze a BPMN2 folyatatdiagrammok “fogd és vidd” típusú létrehozását teszi lehetővé, kiegészülve egy hatékony form-kezelő eszközzel
  • Az üzleti szabályok létrehozására és kezelésére számos eszköz biztosított, legyen szó azok “grafikus összeállításáról”, doménspecifikus nyelvek használatáról, döntési táblákról vagy a szabályok “kódolásáról”.
  • A BP-Sim grafikus eszköz biztosítja a folyamatok szimulációját és optimalizációját
  • Az üzleti tevékenységek monitorozása (BAM – Business Activity Monitoring) kiegészül egy rugalmasan konfigurálható BAM műszerfallal


RH_features

Eszközkészlet fejlesztők számára

A Red Hat Process Automation Manager teljes mértékben integrált az Eclipse alapú JBoss Developer Studio IDE-vel. Tartalmazza mindazokat a kiegészítőket (plugineket), amelyek segítségével a fejlesztők egyszerűen menedzselhetik a folyamatokat és szabályokat, integrálhatják azokat saját java kódjukkal vagy akár külső komponensekkel.

A PAM által kezelt elemek teljes mértékben kompatibilisek olyan tipikus szoftver-életciklus kezelési eszközökkel is, mint a Maven vagy a Jenkins, ezek használatával biztosítva például a folyamatos integrációt.