Egyre több nagyvállalat dönt úgy, hogy konténer alapú alkalmazáskörnyezeteinek egy részét nem kizárólag a saját belső (on premise) infrastruktúrán, hanem valamelyik nagy felhőszolgáltató (Amazon WS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform stb.) környezetében is telepłti, üzemelteti. Az ilyen hibrid környezetek létrehozásának, az ezekbe történő alkalmazás-deploymentnek mára adottak a technológiai alapjai, azonban az így felépített rendszerek, alkalmazáskörnyezetek használata számos kérdést vet fel, az egyik ilyen az elosztott hibrid környezetekben működő alkalmazások terhelés-menedzsmentje.

A hibrid-felhő környezetek, illetve az azokon futó konténerizált alkalmazások terhelésmenedzsmentje azért fontos kérdés, mivel a a helyi- és felhőerőforrások költsége jellemzően eltér. Számos nagyvállalat esetén preferált a helyi erőforrások, a meglévő infrastruktúra használata, azonban azt igen költséges a ritkábban előforduló (de szinte garantáltan bekövetkező) csúcsterhelésekre méretezni, ezért időről-időre szükség van rá, hogy a felhőbe is kiskálázzuk az alkalmazásokat (szolgáltatásokat). A felhőerőforrások használata ilyen esetekben járulékos költséget jelent(het), ezért érdemes ezeket a költségeket minimalizálni és valóban csak a szükséges mértékben (időtartamban és kapacitásban) használni.

Az ULX által elkészített OpenShift hibrid load-menedzsment kiegészítés (Kubernetes oprátor) konkrét nagyvállalati igényre adott válaszként került megtervezésre és kifejlesztésre, univerzális megközelítéséből adódóan azonban széles nagyvállalati kör igényeit szolgálja ki. A megoldás a mindenkori terhelés figyelembe vételével automatizáltan biztosłtja a felhőerőforrások indítását, az alkalmazások "átskálázását" a teljes hibrid környezetre, illetve a terhelés csökkenése esetén automatikusan biztosítja a felhőerőforrások felszabadítását. Az operátor felhőszolgáltatóktól függetlenül működik, vagyis az átskálázás történhet akár több privát (on-prem) környezet, de akár több egymástól független felhőszolgáltatói környezet között is.