A Red Hat Enterprise Linux a legtöbb Red Hat termék működésének meghatározó eleme, intelligens, biztos és biztonságos alapot jelent a modern, agilis üzleti működés számára.

A digitális világban az üzleti vagyon egyik kritikus eleme. Ahhoz, hogy egy vállalat versenyelőnybe kerüljön vagy az előnye megmaradjon az IT működését is meg kell változtatnia, a hagyományos működésből a rugalmas, szolgáltatás-központú környezetek irányába kell mozdulnia.

A Red Hat Enterprise Linux intelligens, biztos és biztonságos alapot jelent a modern, agilis üzleti működés számára. A teljes infrastruktúrát lefedő konzisztenciája lehetővé teszi, hogy ugyanazt az eszközt használhassuk alkalmazások és szolgáltatások számára a környezetek típusától és helyétől függetlenül. Ennek eredménye az, hogy a az üzleti igényeket kiszolgálni képes vállalati hibridfelhő-megoldást tudunk létrehozni és működtetni RHEL 9 használatával.

Legfontosabb képességek és előnyök

Azáltal, hogy több lehetőséget, szabadságot és biztonságot ad a RHEL 9 csökkenti azokat a felhő bevezetésével járó költségeket és esetleges konfliktusokat. Ez azt eredményezi, hogy az átmenet — és egyben az üzletileg kritikus alkalmazások bevezetése — jelentősebben fel tud gyorsulni a használatával. A felhasználói felület továbbfelesztésének köszönhetően a korábbi Windows és Unix felhasználók, adminisztrátorok számára is egyszerűvé válik a Linux használata. A beépített, teljeskörű — és natív — automatizációs képességek biztosítják a szolgáltatások gyors és kiszámítható létrehozását és kezelését akár helyben, akár felhőkörnyezetek esetén. A nyílt forráskódú fejlesztőeszközök egyszerű hozzáférése, azok remek képességei teszik lehetővé új szoftvertermékek és megoldások hatékony és gyors létrehozását.

RH_features

Az intelligens operációs rendszer

A Red Hat Enterprise Linux alapértelmezetten biztosít beépített menedzsment képességeket, emellett integrációs lehetőséget a Red Hat menedzsment és automatizációs termékeivel. Minden aktív Red Hat Enterprise Linux előfizetés tartalmazza a Red Hat Insight hozzáférést is. A Red Hat Insights a Red Hat több mint 30 évre visszatekintő ügyféltapasztalatait felhasználva valósítja meg az operációs rendszer működésével kapcsolatos előrejelzési funkciókat (prediktív elemzés), így támogatva őket a különféle biztonsági, stabilitási vagy teljesítményt érintő fenyegetések, lehetséges események korai felismerésében és elhárításában. A megelőző, proaktív automatikus problémamegoldás segít abban, hogy az operációs rendszer optimális módon, meghibásodások és nem tervezett leállások nélkül működhessen.


RH_features

Gyors és egyszerű telepítés

A Red Hat Enterprise Linux számos olyan képességet rejt, ami a nem Linux felhasználók számára is megkönnyíti, gyorsítja és egyszerűsíti a telepítéseket. Az egyetlen szükséges előfizetés és a telepítési repository használata bármilyen típusú rendszerről legyen is szó egyszerűvé teszi a telepítési folyamatot. A már létező Red Hat Enterprise Linux környezetek zökkenőmentes , nem beavatkozó (nondisruptive) migrációja az egyszerű frissítési folyamat záloga. Végezetük az image készítő eszköz (image builder tool) teszi lehetővé szabványos, előre elkészített (vagy akár teljesen egyedi) image-ek létrehozását akár különböző hypervisor környezetekre létrehozva, ezzel is csökkentve a telepítési feladatok mennyiségét akár hibrid- vagy multicloud infrastruktúra környezetek esetén is.


RH_features

Vállalati alkalmazások támogatása

A Red Hat Enterprise Linux számos vállalati alkalmazás és adatbáziskezelő számára hitelesített, optimalizált platformot jelent, ide tartozik többek között a SAP® HANA®, a Microsoft SQL Server, és a PostgreSQL , továbbá számos népszerű független szoftvergyártó (ISV) megoldása. A fentieken túl a RHEL hozzáférést biztosít vezető tanácsadók, ügyfelek vagy éppen szakmai szervezetek olyan közösségéhez is, akik a szoftvertermék és szolgáltatások fejlesztésében, folyamatos jobbá tételében érdekeltek és aktívan részt is vesznek benne.


RH_features

Fejlett biztonsági képességek

A Red Hat Enterprise Linux számos módon szolgálja a biztonságos működést, például a beépített biztonsági technológiák és kontrollok, a megszerzett minősítések vagy éppen a Red Hat termékbiztonsági csapat folyamatos támogatása révén. Olyan további képességekkel is rendelkezik, mint a rendszerszintű kriptográfiai szabályok, újtípusú fordítási opciók, fejlett auditálás vagy éppen a frissített protokolltámogatások, mindezek a RHEL 9-et használó vállalatok még nagyobb és hatásosabb védelmét szolgálják.


RH_features

Felhők közti konzisztencia

A Red Hat Enterprise Linux azonos és következetes alkalmazásfuttatást és felhasználói élményt biztosít, függetlenül az alatta működő infrastruktúrától. Bárhol is telepítjük az alkalmazásunkat, legyen szó helyi (hardver alapú) telepítésről, virtualizált környezetekről, hibrid- vagy multicloud rendszerekről a működés egyaránt kiszámítható és megbízható lesz.


RH_features

Innovatív konténer-technológiák

A Red Hat Enterprise Linux fejlett és innovatív konténer infrastruktúrát és eszközöket biztosít a konténer alapú fejlesztésekhez és konténerek futtatásához. Ebbe beletartozik a pehelysúlyú, nyílt szabványokra épülő konténer toolkit is, ami mindent tartalmaz amire szükség lehet az induláshoz. A Red Hat Universal Base Image-ek (UBI) használata a Red Hat hivatalos konténer image-ek alapértelmezetten biztosítják a Red Hat ügyfelek és a nem Red Hat ügyfelek számára is a megbízhatóságot, biztonságot és teljesítményt.


RH_features

Nyílt forráskódú innováció

A Red Hat Enterprise Linux-szal együtt kerültek bevezetésre az úgynevezett alkalmazás-streamek (Application Streams), az a fejlett módszer, ami lehetővé teszi a csomagok különböző verzióinak kibocsátását és alkalmazását. Az alkalmazás-streamek lényege, hogy a Red Hat kiadásoktól eltérő módon és ütemezéssel fejlődő nyílt forráskódú programozási nyelvek, keretrendszerek, adatábáziskezelők életciklusát követve az operációs rendszer azok friss, stabil kiadását biztosítja a felhasználók számára. Ettől függetlenül természetesen megmarad a RHEL 9 kiszámítható, ütemezett kiadási ütemezése is, ami megteremti a hátteret azon felhasználók számára is (pl. adatközpontok, pénzintézetek), akik a frissítéseket, migrációkat és telepítéseket a Red Hat kiszámítható és tervezhező kiadási ciklusához tervezik és igazítják.


RH_features

DevOps támogatás

A Red Hat Enterprise Linux olyan egységes eszközöket kínál, amelyek támogatják a DevOps módszerek használatát, ráadásul ezt akár parancssori tapasztalatok nélkül biztosítja a különféle DevOps csapatok számára. A továbbfejlesztett felügyeleti konzol tartalmaz egy web alapú, mobilbarát grafikus felhasználói felületet, ami leegyszerűsíti a rendszer beállítását, konfigurálását, napi üzemeltetését akár új, Linux-ban még járatlan vagy kevésbé tapasztalt szakemberek számára is.