Klasszikus és felhőalapú integráció

Legyen szó hagyományos adatközponti szoftvermegoldásról vagy újtípusú, modern felhőkörnyezetről, ezek a rendszerek vállalati környezetbe kerülve együtt kell működjenek a megvlévő vállalati infrastruktúrákkal és szoftverarchitektúrákkal, gyakorlatilag minden esetben szükséges valamilyen szintű integráció megvalósítása.

Az ULX szolgáltatási csomagjában mind a hagyományos környezetek, mind a felhőalapú rendszerek integrácója megtalálható, hiszen az általunk képviselt technológiák és termékek a nagyvállalati IT szinte valamennyi területét lefedik. Az ULX-nél a kezdetek óta nyílt forráskóskódú szoftvertechnológiákkal foglalkozunk, ami az integrációs tevékenységekhez igen széles lehetőséget biztosít számunkra, ezek az eszközök teljes mértékben lefedik az általunk képviselt nyílt forráskódú szoftvermegoldásokat és lehetőséget adnak akár tőlünk független technológiák és szoftverkomponensek integrációs problémáinak kezeléséhez is.

Az integrációs feladatok, integrációs projektek velejárója, hogy gyakran az illesztéshez, a meglévő komponensek tényleges együttműködéséhez nem elegendő a gyári komponenseket telepíteni és szabványos felületeken összekapcsolni, sok esetben kisebb (vagy akár nagyobb) fejlesztési feladatok is jelentkeznek, mivel az illeszkedés a kész eszközök használatával nem tökéletes, az elvárt működéshez szükséges funkciók hiányozhatnak. Az integráció speciális esetét jelenti a komponensalapú környezetekre épülő integrációs feladat. Az ilyen típusú klasszikus, rendszerintegrációs jellegű feladatok esetében az integrációt általában bevált vállalati technológiákra, keretrendszerekre építjük, mint például a Red Hat köztesréteg és kifejezetten integrációs termékei, technológiái (pl. JBoss Application Server, Red Hat Runtimes, Red Hat Integration Server, A-MQ stb).

Az integráció egy új típusát jelenti a felhőalapú integráció. Szolgáltatásaink — ahogy a kínált termékportfóliónk is — kiterjednek mind a különféle felhőkörnyezetek, felhőinfrastruktúrák, az azokban megvalósított vagy megvalósításra kerülő alkalmazáskörnyezetek integrációjára, legyen szó infrastruktúra vagy alkalmazás-felhő környezetekről, privát vagy nyilvános felhőszolgáltatásokról, illetve foglalkozunk a traduicionális (legacy) vállalati rendszerek és a modern felhőalapú rendszerek együttműködését biztosító integrációval is. A felhőalapú környezetek integrációja során — hasonlóképpen a hagyományos integrációs problémák kezeléséhez — támaszkodhatunk és támaszkodunk a Red Hat technológiai hátterére, emellett a legkorszerűbb szoftverfejlesztési technológiákat (pl. mikroszolgáltatások, serverless architektúrák, konténer- és konténer-orkesztrációs technológiák) és módszereket (pl. DevOps, GitOps, SecOps elvek) alkalmazzuk, használjuk.