DO316 tanfolyam (3 nap)

Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?

A tanfolyamot elsősorban azoknak a virtualizációért felelős szakemberek, rendszergazdák számára, akik érdeklődnek az OpenShift alapú virtualizáció iránt, illetve azt tervezik, hogy a hagyományos hypervisorokon futó virtuális gépeket OpenShift / Kubernetes alapú virtualizációra helyezik át. Valamint azon Kubernetes adminisztrátorok (klaszter adminisztrátorok, klasztermérnökök) számára, akiket érdekel, hogy hogyan lehet konténerizált alkalmazásokat és virtuális gépeket egyazon OpenShift környezetben futtatni, és azon mérnökök (SRE-k) számára, akiket érdekel, hogy GitOps és Ansible Automation használatával OpenShift környezetben hogyan lehetséges virtuális gépek kezelése.

Miről szól?

A tanfolyam alapvető bevezetést ad a hallgatók részére a Red Hat OpenShift technológiában elérhető virtualizációs képességekről, bemutatja számukra azt, hogy hogyan hozhatnak létre és kezelhetnek virtuális gépeket a Red Hat OpenShift Virtualization operátor használatával.

A tanfolyam tervezett tematikája

  • Bevezetés az OpenShift virtualizációba – a képességek megismerése, használati esetek áttekintése
  • Virtuális gépek futtatása és elérése – VM-ek létrehozása, kezelése, monitorozása
  • A Kubernetes hálózat konfigurálása virtuális gépek számára
  • Virtuális gépek összekapcsolása a külső hálózattal, hálózatokkal
  • Kubernetes storage konfigurálása a virtuális gépek használatához, a storage kezelése
  • Virtuális gépek létrehozása és menedzsmentje template-ek használatával
  • Fejlett képességek VM menedzsmenthez – snapshot, klónozás, élő migráció (live migration)
  • Magas rendelkezésre állás konfigurálása, használata virtuális gépek futtatásához
A tanfolyamok időpontjairól információt itt találhat. Amennyiben kihelyezett vagy egyedi tanfolyamok iránt érdeklődik, illetve jelentkezni szeretne tanfolyamainkra, vagy árajánlatot szeretne kapni, vegye fel velünk a kapcsolatot a training@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonszámon.