RH362 tanfolyam (5 nap)

Miről szól?

A Red Hat Security: Identity Management and Active Directory Integration (RH362) képzés biztosítja a szükséges készségeket az IdM, a Red Hat Enterprise Linuxhoz mellékelt átfogó identitáskezelési megoldás konfigurálásához és kezeléséhez. A tanfolyam a Red Hat Identity Manager 4.5 (RHEL-lel egy csomagban), a Red Hat Enterprise Linux 7.4, a Microsoft Windows Server 2016, a Red Hat Satellite 6.3, a Red Hat Ansible Tower 3.2.2 és a Red Hat Ansible 2.5 verziókon alapul. A résztvevők elsajátíthatják a leggyakrabban használt Red Hat Identity Management (IdM) szolgáltatásokat, többek között az Active Directory trustokat, a többtermékes integrációt, az Ansible segítségével történő konfigurációkezelést, az integrált tanúsítványkezelést, a Single Sign-On szolgáltatást, az egyszer használatos jelszavak kezelését és a kiberbiztonsági szabályzatoknak való megfelelést.

Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?

Red Hat Certified System Administrator végzettséggel rendelkező rendszeradminisztrátorok részére, akik meg akarják tanulni, hogyan biztosítsák és konfigurálják az IdM technológiákat Linux és Windows alkalmazásokban egyaránt, IdM mérnökönek és szakértőknek, webalkalmazás fejlesztőknek, és DevOps mérnököknek, specialistáknak.

A tanfolyam megkezdésének feltétele:

A képzés nincs iskolai végzettséghez kötve, de előnyt jelent az informatikai (közép vagy felsőfokú) végzettség, illetve a tanfolyam előfeltétele az RHCSA minősítés megléte. Az RHCE végzettség ajánlott, de nem kötelező.

A tanfolyam tervezett tematikája

  • Red Hat Identity Management szerverek, replikák és kliensek telepítése
  • Kerberos hitelesítés és biztonságos szolgáltatások konfigurálása és kezelése
  • Microsoft Active Directory kapcsolatok létrehozása és kezelése
  • Nagybiztonságú helyi és távoli felhasználói hitelesítés beállítása, beleértve a kétfaktoros hitelesítést is
  • Titkosítások, háttértárak, tanúsítványok és kulcsok kezelése
  • Az identitáskezelési folyamatok hibaelhárítása
  • Satellite Server 6 integrációja a Red Hat IdM-mel.
  • Ansible Tower integrácója a Red Hat IdM-mel.
  • Red Hat IdM biztonsági mentés és helyreállítás konfigurálása
A tanfolyamok időpontjairól információt itt találhat. Amennyiben kihelyezett vagy egyedi tanfolyamok iránt érdeklődik, illetve jelentkezni szeretne tanfolyamainkra, vagy árajánlatot szeretne kapni, vegye fel velünk a kapcsolatot a training@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonszámon.