AD482 – Eseményvezérelt alkalmazások fejlesztése Apache Kafka és Red Hat AMQ Streams segítségével

AD482 tanfolyam (3 nap)

Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?

A tanfolyamot elsősorban olyan alkalmazásfejlesztőknek ajánljuk, akik már rendelkeznek mikroszolgáltatás-fejlesztési tapasztalattal.

Miről szól?

A képzés ismeret- és gyakorlati anyaga Red Hat AMQ Streams 1.8-as, illetve a Red Hat OpenShift Container Platform 4.6-os verziójára épül. A modern vállalati architektúrákban, környezetekben egyre nagyobb szerepet kapnak az eseményvezérelt alkalmazásokat megvalósító technológiák, mint az Apache Kafka és a Red Hat AMQ Streams. A tanfolyam alkalmazásfejlesztők számára mutatja be ezen technológiák nagyvállalati környezetben való használatát, a hallgatók az elméleti háttér mellett gyakorlati feladatok mentén mélyítik el a használatukhoz szükséges tudást, többek közt alkalmazások fejlesztését a Kafka Streams API segítségével, alkalmazások integrációját a Kafka Connecttel, adatváltozások rögzítését Debiziummal.

A tanfolyam tervezett tematikája

  • Eseményvezérelt alkalmazok tervezésének alapelvei
  • A Kafka és az AMQ Streams megismerése, egyszerű (üzenet írás/olvasás) alkalmazások létrehozása
  • Alkalmazások létrehozása a Streams API használatával – a Streams API képességeinek megismerése gyakorlati példák segítségével
  • Aszinkron szolgáltatások készítése event collaboration minták használatával
  • Adatintegráció Kafka Connect használatával – a Kafka Connect és a Debezium használata adat-alapú rendszerek összekapcsolására és az adatok változásának kezelésére
  • AMQ Streams alkalmazások hibakeresése – gyakran előforduló problémák kezelése Kafka és AMQ Streams alkalmazásokban
A tanfolyamok időpontjairól információt itt találhat. Amennyiben kihelyezett vagy egyedi tanfolyamok iránt érdeklődik, illetve jelentkezni szeretne tanfolyamainkra, vagy árajánlatot szeretne kapni, vegye fel velünk a kapcsolatot a training@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonszámon.