Számos vállalat esetében a nyílt forráskódú megoldások bevezetésétől történő idegenkedésnek nem elsősorban technológiai, hanem emberi okai vannak. A technológiát nem kellő mélységgel ismerve, az üzemeltetés során felmerülő felelősség súlya alatt néhányan nehezen szánják rá magukat újszerű, sok esetben a korábbiaktól alapjaiban különböző megoldások bevezetésére. Sok esetben a félelem forrása a jövőtől, a jövőben megjelenő változásoktól történő idegenkedés. Ezen jogos igényekre dolgoztuk ki a kritikus rendszerek támogatását célzó szolgáltatásunkat, ahol a szoftvertemékek alapértelmezett (gyártói) támogatásán felül professzionális, az adott rendszerre, környezetre optimalizált, a felmerülő problémákra gyakorlati megoldást biztosító segítséget adunk. A szolgáltatás számos elemből áll össze, ennek része többek között az igen rugalmas rendelkezésre állás, az akár dedikált rendszermérnöki segítségnyújtás, a rendszerek fejlődésének, változásának folyamatos nyomonkövetése, az arra reagáló proaktív segítségnyújtás, tanácsadás vagy éppen a mindenkori működőképességet elősegítő átmeneti vagy végleges javítások biztosítása.
Az évek során összegyűjtött, a legtöbb ügyfelünknél felmerült igények kielégítésére alakítottuk ki az úgynevezett Technical Account Management szolgáltatásunkat, amely személyre – illetve intézményre, vállalatra – szabott rendszermérnöki szolgáltatást jelent. A TAM szolgáltatás során az adott intézmény számára akár dedikált „virtuális” rendszermérnök áll rendelkezésre, aki akár a nap 24 órájában, az év 365 napján elérhető. A szolgáltatás során az ügyfelektől érkező bármiféle műszaki kérdést telefonon fogadja és garantált válaszidővel reagál a bejelentésekre, illetve indokolt esetekben természetesen a helyszínen (ebben az esetben már nem csupán „virtuális módon”) segíti a kérdések megválaszolását, a probléma megoldását.

Választható szolgáltatási szintek* (SLA)


Rendelkezésreállás5×8, 5×10, 7×24, munkanapokon, minden nap
Reakcióidő1 óra, 2 óra, 4 óra, 8 óra, NBD (next business day), 2 munkanap
Lehívható embernapokmegegyezés szerint
Távoli segítségnyújtás, helyszíni kiszálláskorlátlan vagy meghatározott incidensszám
Hibajavításgarantált megoldás vagy workaround, interim patch szolgáltatása, upstream lehetőség
Választható proaktív szolgáltatásokrendszeres health-check, megfelelőségi vizsgálatok, architektúra validálás, gyökérok feltárás stb.

*Az ügyfél kérése alapján a fentiektől eltérő szolgáltatási csomag is kialakítható.

A TAM szolgáltatás keretében az ULX által Magyarországon támogatott főbb technológiák a következők:


Technológiák, szakterületek Termékek
operációs rendszerekRed Hat Enterprise Linux (RHEL) és klónjaik, CoreOS
köztesréteg megoldásokRed Hat JBoss Application Platform (EAP), Red Hat JBoss DataGrid, Red Hat JBoss Fuse, Red Hat JBoss A-MQ, Red Hat Runtimes
adatbázis-szerverekEnterpriseDB, PostgreSQL, MariaDB, MongoDB
felhőtechnológiák, virtualizációOpenStack, OpenShift, CEPH, GlusterFS, KVM, Red Hat Virtualization (RHV)
konténer-technológiákOpenShift Container Platform, Docker, Kubernetes
életciklus- és rendszermenedzsmentRed Hat Satellite, Capsule Server, Ansible Tower
monitorozási és naplózási megoldásokNagios Core/XI, Graylog, Prometheus, Grafana
azonosságkezelési megoldásokRed Hat IPA, Red Hat SSO, Keycloak