Az ULX-nél már a kezdetektől törekszünk arra, hogy lehetőség szerint olyan feladatokkat, kihívásokkal szembesüljünk, amelyek bennünket is innovációra, problémamegoldásra késztetnek. Ezért is különösen fontos számunkra, hogy ügyfeleink akkor (is) bízzanak bennünk, amikor kimondottab bonyolult, komplex problémákat szükséges megoldani, ilyen rendszereket kell tervezni és azokat megvalósítani.

Az általunk képviselt nyílt forráskódú technológiák maximálisan támogatják, hogy azokat felhasználva komplex rendszereket hozzunk létre, hiszen ezen technológiák és termékek a hagyományos komponensekhez képest lényegesen nagyobb szabadságot és lehetőséget biztosítanak, egyben legtöbbször szükségessé is teszik a kreatív és alkotó gondolkodást, legyen szó tervezésről, implementációról, integrációról.

Komplex rendszerek a technológia és az ügyfélelvárások fejlődésével mindig mást jelentenek, azonban közös bennük az, hogy ezek a rendszerek jellmezően a vállalatok alapvető működését befolyásoló, azt gyakran alapjaiban megváltoztató szoftvermegoldásokat jelentenek. Napjainkban (az ULX gyakorlatában) komplex rendszerek alatt elsősorban a felhő alapú platformok létrehozását, bevezetését értjük, amit jellemzően kiegészíthetnek a működést elősegítő automatizációs mechanizmusok, szolgáltatástranszformációk, integrációs feladatok, illetve a belső működési folyamatok kialakítása, átalakítása, újragondolása.

Fontos hangsúlyozni, hogy az ULX ezen komplex környezetek megvalósításának, az azokra történő átállásnak teljes életciklusát támogatja, már az igény megfogalmazásának, validálásának pillanatától kezdve a pilot környezetek létrehozásán, a teljes megoldások tervezésén és implementációján keresztül egészen a postimplementációs, támogatási fázisig támogatást tud adni - és jellemzően támogatást is ad - ügyfelei részére.