Integráció az adatközpontokon és az adatközpontokon túl

A Red Hat A-MQ egy szabványokra épülő, nyílt forráskódú üzenetkezelési platform, ami igen kisméretű, így elhanyagolható mértékben befolyásolja az IT környezetek működését. Az előfizetéses modell (vagyis a tényleges szoftverlicensz költségének hiánya) és a magas teljesítménnyel kiegészülő robusztusság és rendelkezésreállás optimális lehetőséget biztosít bármiféle integrációs feladat megválaszolására. A költséghatékony előfizetéses modell és a kis méret lehetővé teszi, hogy a brókert olyan helyekre is telepíthessük, ahol korábban ezt nem tettük vagy tehettük meg. Az A-MQ használatával gyakorlatilag bármilyen eszközt bevonhatunk az integrációs környezetünkbe, kitárulnak az alkalmazási lehetőségek olyan területekre is, amelyekre korábban gondolni sem mertünk.

Az A-MQ használatának legfontosabb előnyei

RH_features

Költséghatékony, nyílt forráskód

A modell lehetőséget biztosít arra, hogy kipróbálhassa a terméket, technológiát, mielőtt a vásárlás (előfizetés) mellett dönt. Mivel lényegesen költséghatékonyabb, mint a tulajdonosi megoldások, így jóval több helyre, területre lehet telepíteni, kibővítve ezzel az alkalmazás lehetőségeit.


RH_features

Kis méret

A Red Hat A-MQ szükséges hardverigénye igen alacsony, ezért számos olyan helyen is lehetőséget biztosít az integrációra, amit a korábbi eszközökkel nem lehetett volna kezelni, kitágítva ezzel az alkalmazási lehetőségeket szinte minden hálózatra kapcsolt eszközre.


RH_features

Nagyvállalati szintű megbízható üzenetküldés

A Red Hat A-MQ tervezésénél fogva alkalmas akár a küldetés-kritikus rendszerek kiszolgálására (ahogy ezt számos alkalommal már ezidáig is bizonyította), rendelkezik minden olyan eszközzel és szolgáltatással, ami szükséges lehet vállalati alkalmazásik környezetekben.


RH_features

Telepítés akár helyben, akár a felhőben

Az A-MQ egyaránt alkalmas a helyi (on-premise) vagy a felhőalapú működésre, illetve a kettő kombinációjára. A felügyeletet biztosító Fabric Management Console lehetővé teszi bármely alkalmazási környezet rugalmas, egyszerű kezelését.


RH_features

Nyílt forráskódú üzenet-bróker

A Red Hat A-MQ az igen népszerű és széles körben elterjedt Apache nyílt forráskódú projektre épül, amely mögött széles és igen aktív közösség áll.


RH_features

Támogatott szabványok

A Red Hat A-MQ szigorúan és kizárólag nyílt szabványokat implementál, ilyenek a következők: JMS 1.1, TCP, SSL, UDP, STOMP, NMS, MQTT, AMQP 1.0 (technológiai előzetes) stb. Ez a megközelítés teszi lehetővé, hogy a fejlesztőknek kevesebb egyedi tudást kelljen megszerezni a termékek használatához, illetve lényegesen kibővülhet a fejlesztői kör.


Legfontosabb jellemzők

  • Információk, adatok nagyteljesítményű és megbízható továbbítása
  • Igen nagy mennyiségű adat továbbítása egy elosztott, akár igen nagyméretű rendszerben a lehető legrövidebb idő alatt
  • Széles kapcsolódási lehetőségek
  • Támogatja számos, a legkülönbözőbb nyelven implementált kliens csatlakozását, elérhető különféle kommunikációs protokollokon keresztül, legyen szó mobil eszközökről, böngésző-alapú kliensalkalmazásokról, magánhálózaton működő értékesítési pontokról, vagy internet alapú rendszerekről
  • Hibatűrő tranzakcionális rendszer
  • A rendszer tervezéséből adódóan védi a rajta zajló tranzakciókat a megszakadásból vagy valamely komponens elérhetetlenségéből adódó hibák ellen