Az EDB Postgres Advanced Server azon vállalati felhasználók számára készült, akik nem elégszenek meg a PostgreSQL kimagasló teljesítményével, még többet, még teljesebb megoldást szeretnének. Az Advanced Server biztonság és teljesítmény szempontjából is az elérhető maximumot nyújtva, emellett az Oracle kompatibilitás lehetővé teszi, hogy a vállalati felhasználók kompromisszumok nélkül, akár teljes mértékben Postgres platformra váltsanak.

A digitális átalakulás néhány vállalat számára problémákat és kudarcokat, míg mások számára lehetőségeket jelent. A nyertesek egyértelműen azok lesznek, akik kihasználják a tehetségükben rejlő innovációs potenciált és ezáltal megbízható, rugalmas IT környezetet hoznak létre. Az átalakulás egyik meghatározó eleme a többmodelles adatplatform használata, ami rugalmas felhő és helyi (on-premise) működési modellben egyaránt támogatja és biztosítja az agilis szoftverfejlesztést, működést. Az EnterpriseDB Postgres Platform, amelynek központi eleme az EDB Postgres Advanced Server teljes választ ad az innovatív vállalatok digitális átalakulási kihívásaira.

Az EDB Postgres Advanced Server a nyílt forráskódú PostgreSQL-re, a világ legfejlettebb nyílt forráskódú adatbázis-kezelő rendszerére épül és olyan kiegészítő képességeket kínál, mint a vállalati szintű biztonsági funkciók, az igen magas és kiszámítható teljesítmény, az Oracle adatbázis kompatibilitás, valamint a DBA-k és a fejlesztők igényei alapján kialakított és hangolt hozzáadott szolgáltatások és eszközök.
A PostgreSQL egy úgynevezett multi-modell adatbázis-kezelő rendszer, ami egyesíti a hagyományos relációs és az újtípusú dokumentum és egyéb nem relációs (NoSQL) képességeket.
Az EDB-hez kialakított és kínált modern szolgáltatáskészlet lehetővé teszi, hogy a vállalatok a meglévő alkalmazásaik nagy részét problémamentesen használhassák EDB Postgres alapokon és kihasználva az EDB Postgres kínálta szolgáltatásokat és eszközkészletet az új alkalmazásaik kifejlesztéséhez (legyen szó akár mobil, webes vagy IoT fókuszú alkalmazásokról) egy olyan háttérrel rendelkezzenek, ami teljesíti a digitális kor jelentette elvárásokat (pl. teljesítmény, sebesség, biztonság, felügyelet).

Az EDB Postgres Advanced Server képességei


Vállalati szintű biztonság

Az EDB Postgres Advanced Server a többi vezető adatbázis megoldáshoz hasonló biztonsági szintet képvisel, köszönhetően az ANSI SQL GRANT és REVOKE támogatásnak, a külső hitelesítési lehetőségek (mint pl. az LDAP, a PAM és a Kerberos) használatának, a finoman hangolható object jogosultságnak, a műveletek autitálhatóságának, a virtuális magán-adatbázisok használatának vagy éppen az SQL injection típusú támadások elleni védelemnek és a jelszóházirendek használatának.
A fentieken túl az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma (Department of Defense) által az EnterpriseDB Advanced Server számára kiállított biztonsági implementációs kézikönyv (Security Technical Implementation Guide) a terméket az első olyan nyílt forráskódú adatbázis-kezelővé nyilvánította, ami teljesíti a DoD által támasztott igen szigorú biztonsági követelményeket.


Küldetés-kritikus rendszerek kiszolgálása

Az EDB Postgres Advanced Server számos funkciót olyan funkcióval és képességgel rendelkezik, amelyek a még nagyobb teljesítmény elérését és a rendszer diagnosztizálhatóságát szolgálják, ezek például a particionálás képessége, az erőforrás-menedzser (Resource Manager) vagy a DRITA (Dynamic Runtime Instrumentation Tools Architecture) eszköz. A nyílt forráskódú PostgreSQL particionálás mellett az EDB Postgres Advanced Server továbbfejlesztett particionálást kínál, amely lehetővé teszi az intelligensebb partíció metszését (partition pruning), ezáltal gyorsítva a rendszer működését.
A Resource Manager olyan eszközt ad a DBÁ-k kezébe, amelyekkel biztosítható az üzletileg kritikus alkalmazások elsőbbsége az egyéb jellegű terhelésekkel szemben.
A Dynamic Runtime Instrumentation Tools Architecture (DRITA) elemzi az alacsony szintű rendszer- és session várakozásokat annak érdekében, hogy azonosíthatók és javíthatók legyenek az adatbázis teljesítményét befolyásoló szűk keresztmetszetek.


Adatbázis-kompatibilitás a migrációs erőforrások minimalizálásához

Az EDB Postgres Advanced Server natív módon képes értelmezni és feldolgozni a meglévő Oracle PL / SQL programokat és adatokat, a működéshez nincs szükség költséges és időigényes szakértő segítségre. Az EDB kompatibilitása azt is jelenti, hogy a képes biztosítani a teljesítményre vonatkozó kritériumokat, emellett a már egyszer létrejött szakértelem, a megszerzett tudás is tovább használható, a vállalati szakemberek átképzés nélkül lesznek képesek átlátni és használni az új eszközöket, szoftvereket.


Funkciók a DBÁ-k és a fejlesztők számára

A korábban említett teljesítmény- és biztonsági fejlesztések mellett az EDB Postgres Advanced Server a DBA munkáját is támogatja és hatékonyabbá teszi azáltal, hogy olyan eszközöket és funkciókat kínál, mint például az EDB*Loader és a kibővített katalógus-nézetek. 21 funkciócsomag több mint 250 funkcióval, bulk collect és bind, felhasználó által definiált objektumtípusok, beágyazott táblák és számos egyéb képesség támogatja és segíti a fejlesztők munkáját, ezáltal gyorsítva fel az EDB alapú alkalmazások fejlesztését.


Az EDB Postgres Advanced Server komponensei, eszközei