DO322 tanfolyam (2 nap)

Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?

A tanfolyam azoknak a felhőtechnológiákkal foglalkozó adminisztrátoroknak és mérnököknek szól, akik OpenShift alapú felhőkörnyezetek tervezésével, méretezésével és üzembe helyezésével foglalkoznak vagy szeretnének foglalkozni a jövőben. A tanfolyam emellett hasznos lehet az ezen rendszerek biztonságos üzemeltetéséért és továbbfejlesztéséért, azok személyre szabásáért felelős szakemberek számára is (SRE-k).

  Miről szól?

  A Red Hat OpenShift telepítése a gyakorlatban (DO322) tanfolyam megismerteti a hallgatókat az OpenShift klaszterek telepítésének alapelveivel és gyakorlatával különböző környezetek esetén a PoC környezetek kialakításától egészen a produktív rendszerek építéséig. A tanfolyam külön kitér arra is, hogy hogyan lehet azonosítani és kezelni a vállalati környezetekben jelentkező testreszabási igényeket, amelyek az eltérő futtatási infrastruktúrák miatt (felhő, virtuális, fizikai) adódnak. A tanfolyam alapját a Red Hat OpenShift Container Platform 4.6-os szoftververzió jelenti, mind az elméleti, mind a gyakorlati tartalom erre a verzióra épül.

  A tanfolyam tervezett tematikája

  • Az OpenShift telepítési folyamatának megismerése, az IPI és UPI telepítési módszerek összehasonlítása, alkalmazásuk módja.
  • Az OpenShift telepítése felhő (IaaS) környezetben. A telepítés általános testreszabása és az IPI telepítés (teljes stack automatizációja) használata.
  • Az OpenShift telepítése virtuális környezetben. OpenShift klaszter telepítése IPI és UPI módszerrel hypervisoron.
  • Az OpenShift telepítésének tervezése infrastruktúra provider használata nélkül. Az OpenShift telepítésének előkészítése olyan környezetekben, ahol nem álla rendelkezésre integráció a futtató infrastuktúra-környezettel.
  • Az OpenShift telepítése infrastruktúra provider nélküli környezetekben.
  • Az infrastruktúra provider nélküli környezetekben történő telepítés lépéseinek áttekintése. Felhasználók és alkalmazások létrehozása újonnan telepített OpenShift klasztereken.
  A tanfolyamok időpontjairól információt itt találhat. Amennyiben kihelyezett vagy egyedi tanfolyamok iránt érdeklődik, illetve jelentkezni szeretne tanfolyamainkra, vagy árajánlatot szeretne kapni, vegye fel velünk a kapcsolatot a training@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonszámon.