OpenShift alkalmazásplatform nagyvállalati igényekre szabva - Kubernetes alapú platformfelhő vállalati igényekre optimalizálva a piacvezető gyártótól

Napjaink vállalkozásait az ügyfeleik számára elsősorban az különbözteti meg egymástól, hogy milyen felhasználói élményt és azokat mennyire személyre szabva képesek nyújtani számukra és ez a felhasználói élménybeli különbség elsősorban azokból az alkalmazásokból fakad, amelyek megvalósítják az ügyfelek számára kínált szolgáltatásokat. Ezen alkalmazásoknak a telepítést követően is könnyen mozgathatónak, biztonságosnak, egyszerűen skálázhatónak és menedzselhetőnek kell maradniuk. A vállalatok mára rájöttek, hogy ezen igények kielégítésére a konténerek és a Kubernetes alapú orkesztráció választ tud adni. Ahhoz, hogy az új alkalmazások létrehozása, azok konténerizálása és a felhőbe történő kihelyezése gördülékenyen és az elvárásoknak megfelelően valósuljon meg a technológiák mellett az azokat megvalósító megbízható platformra is szükség van.

A Red Hat OpenShift napjaink vezető, nyílt forráskódra épülő vállalati használatra optimalizált Kubernetes platformja. Az OpenShift a működtetés automatizálásával és az áramvonalassá tett fejlesztési folyamatok támogatásával biztos és kiszámítható alapot nyújt az alkalmazások telepítésére és futtatására bármilyen környezetben, mindezt a biztonság maximalizálása mellett.

Red Hat OpenShift Container Platform

A Red Hat OpenShift minden olyan komponenst tartalmaz, ami a hibrid felhő, a vállalati konténerek, illetve a Kubernetes alapú fejlesztés és alkalmazástelepítés esetében szükséges lehet. Része a vállalati szintű Linux operációs rendszer, a konténerfuttatási környezet, a hálózat, a monitorozás, a konténer registry és az azonosságkezelési (autentikációs és autorizációs) komponens. Ezen alkotóelemek együttműködése egymással összehangolt és tesztelt, így kijelenthető, hogy a termék egy olyan teljes Kubernetes platformot jelent, ami valamennyi felhőalkalmazást képes lefedni.

RH_features

Vállalati Kubernetes

A Kubernetes szabadon elérhető verzióját (upstream) nem ördöngösség letölteni és telepíteni, de – ahhoz, hogy az valóban alkalmas legyen a üzleti szempontból kritikus alkalmazások futtatásához – további erőfeszítésekre van szükség. Léteznek olyan kiegészítő szolgáltatások, amelyekkel a Kubernetes-t kiegészítve alkalmassá teszik azt egy robusztusabb és funkciógazdagabb környezet kialakítására a konténerek telepítése során. A Red Hat olyan hozzáadott funkciókat biztosít az alap Kubernetes-re építve, amelyek integrálják ezeket a kiegészítő szolgáltatásokat, és termék formájában, ezeket egy csomagban kínálva biztosítanak robusztus és biztonságos vállalati megoldást.

A Kubernetes környezet kezelése bonyolult és nehézkes lehet azok számára, akiknek nincs biztos gyakorlati tapasztalata a telepítésben és a használatában, és ezt még komplexebbé teszi, ha az alkalmazáspéldányok számossága jelentős. A Kubernetes operátorok képesek egyszerűsíteni az olyan állapotfüggő alkalmazások kezelését, amelyek a működésükhöz egyéb komponenseket, például adatbázisokat, gyorsítótárakat és monitoring környezeteket használnak. A legjobb gyakorlatok mentén hozzák létre a hitelesített alkalmazáscsomagokat a megszokott Kubernetes eszközöket felhasználva, miközben automatizálttá teszik az olyan feladatokat, mint például azok frissítése, biztonsági mentése és skálázása. A Red Hat OpenShift támogatja a Kubernetes Operátorok használatát, modellként használva azt alkalmazások skálázására úgy, hogy a csökkenti azok működtetésének feladatait az működtetés konzisztenciájának biztosításával párhuzamosan:

  • Az Operátorok az OpenShiftbe beépülnek, annak részét képezik, így biztosítva a Kubernetes és a klaszter szolgáltatások minden esetben történő frissítését, aktualizálását.
  • A beépített OperatorHub-on keresztül egyszerűen kereshetővé és felderíthetővé válik az a harmadik féltől származó Operátor-gyűjtemény (piactér jelleggel), ahonnan a különböző független szoftvergyártók által készített és a Red Hat által ellenőrzött Operátorok elérhetők az OpenShift felhasználók számára.
  • A Kubernetes Operátor-keretrendszer nem kizárólagosan egy egyedi OpenShift komponens, így az bármely Kubernetes platformon telepíthető


RH_features

A hibrid felhőre tervezve

A Red Hat OpenShift Container Platform működik mind helyi telepítésben (on-premise), mind nyilvános felhőkörnyezetben, lehetővé téve hibrid megoldások létrehozását, ahol az alkalmazások telepítése önmenedzselő módon valósulhat meg. A Red Hat OpenShift Dedicated egy, a Red Hat által hosztolt és menedzselt környezet, ami virtuális magánfelhőként kínál hosztolt OpenShift klasztereket a felhasználók számára. Hasonló hozzá a Microsoft Azure Red Hat OpenShift, ahol a Microsoft biztosítja az OpenShift platformot a felhasználók számára. Mindkét hosztolt OpenShift platform azt a célt szolgálja, hogy a fejlesztők még gyorsabban és hordozhatóbban hozhassanak létre biztos alapra épülő alkalmazásokat hibrid felhő környezetekben.

A Red Hat OpenShift megteremti a lehetőséget arra, hogy:

  • Választhassunk, hogy saját magunk menedzselt, vagy a Red Hat által biztosított modell szerint szeretnénk használni
  • Egyszerűen használható és áttekinthető menedzsment konzolt használhassunk akár helyileg, akár a cloud.openshift.com-on keresztül
  • Integrált mérési és elszámolási funkciókat vehessünk igénybe


RH_features

A teljes stackre érvényes automatizált műveletek

A Red Hat OpenShift automatizált telepítést, frissítést és életciklus-menedzsmentet kínál a teljes konténer stackre, ebbe beletartozik az operációs rendszer, a Kubernetes- és klaszterszolgáltatások, az alkalmazások és a perzisztens storage kezelése. Az eredmény egy biztonságosabb, folyamatosan frissen tartott Kubernetes alkalmazásplatform, ahol nem okoznak fejfájást a folyamatos kézi frissítések és az esetleges ezzel járó leállások.

A fejlesztői hatékonyság növelése

A Red Hat OpenShiftnek köszönhetően kitágulnak a fejlesztők számára a konténerek és a Kubernetes biztosította határok, legyen szó innovatív állapotfüggő alkalmazásokról, serverless, illetve esemény-vezérelt alkalmazásokról vagy éppen gépi tanulásról. A platform szorosan együttműködik az integrált Jenkins-szel vagy egyéb szabványos CI / CD eszközzel annak érdekében, hogy a biztonságot a középpontba helyező alkalmazások jöhessenek létre. A Red Hat OpenShift segít a gyorsabb, agilisebb, hitelesebb fejlesztésben és lehetővé teszi, hogy a fejlesztők valóban a fejlesztésre koncentrálhassanak.

A Red Hat OpenShift biztosítja, hogy:
  • Automatizálják a munkafolyamatokat, beleértve a forrásból történő működő kész, futtatható konténer-image létrehozást (S2I).
  • Egyszerűbbé váljon a fejlesztői munka, ne legyen feltétlenül szükséges a Kubernetes részletes ismerete ahhoz, hogy a mindennapi fejlesztői munkát el tudják végezni.
  • Az OpenShift Service Catalog-on keresztül érhessék el a nyilvános felhőszolgáltatók, mint például az AWS, a Microsoft Azure és a Google Cloud Platform kínálta szolgáltatásokat.


RH_features

Megbízható hoszt. Megbízható tartalom. Megbízható platform.

A Red Hat a Kubernetes és a konténer projektek közösségeinek egyik vezetőjeként a nyílt forrású projektekben megszerzett tudásával és tapasztalatával jelentősen hozzájárul ezen technológiák innovációjához és termékesítéséhez. A Red Hat az OpenShift révén átfogó és folyamatos biztonsági javításokat ad vissza a Kubernetes projektnek, hiszen az OpenShift esetében tervezési alapelv a teljes stackre vonatkozó biztonság maximalizálása az operációs rendszertől kezdve az szoftver-életcikluson keresztül az alkalmazásokig.


RH_features

Fejlett képességek

Ahogy az alkalmazások decentralizált szolgáltatások gyűjteményeivé alakulnak át, az ezen szolgáltatások közötti kommunikáció kezelése és a biztonság megvalósítása egyre nehezebbé válik. A Red Hat OpenShift Service Mesh egységes módot kínál a mikroszolgáltatásokra épülő alkalmazások csatlakoztatására, kezelésére és működésének monitorozására.
A Red Hat OpenShift Serverless használatával az alkalmazások igen egyszerűen csak annyi erőforrást használnak fel, amennyire valóban szükségük van, hiszen az erőforrások fel- vagy leskálázása a mindenkori terhelés és igények alapján automatikusan valósul meg. Ez a megközelítés leveszi a szerverek telepítésével és konfigurálásával járó terhet a fejlesztők válláról és lehetővé teszi számukra azt, hogy ehelyett az alkalmazásfejlesztésre összpontosítsanak. Az OpenShift Serverless segítséget ad a fejlesztők számára ahhoz, hogy olyan kiszolgáló nélküli alkalmazások telepítsenek és futtassanak, amelyek rugalmasan skálázódhatnak fel és le, akár zéró terhelést és erőforrás-használatot jelentve és igényelve.
A Red Hat OpenShift Pipeline segítségével a fejlesztők akár a teljes kontrollt is átvehetik az alkalmazás-létesítési folyamataik, beépülő moduljaik és a hozzáférés-kezelés felett úgy, hogy ehhez nem szükséges egy központi CI / CD kiszolgáló használata. Az OpenShift Pipeline a CI / CD pipeline egyes lépését saját konténerekben futtatja, így valósítva meg azt, hogy minden lépés függetlenül méretezhető legyen, ezáltal felelve meg a pipeline-nal szemben támasztott követelményeknek. Biztosítja a karcsúsított, ugyanakkor feladatorientált felhasználói élményt az OpenShift konzol fejlesztői nézetén, a parancssori interfészen (CLI) és az integrált fejlesztési környezeten (IDE) keresztül egyaránt.


RH_features

Utazás a felhők közé az OpenShifttel

A Red Hat azzal támogatja ügyfelei felhőutazásait, hogy a Red Hat OpenShift segítségével egy következetes, hosszú távra szóló hibrid felhőalapot szolgáltat az innovatív, konténer alapú alkalmazások létrehozásához és futtatásához. Elősegíti az üzleti működés átalakulását és támogatja a különböző területeken működő csapatok együttműködését egy költséghatékony, egységes platformot teremtve ahhoz, hogy az ügyfelek az elvárásaikat gyorsan és bárhol elérhessék.

A Red Hat OpenShift teljes mértékben képes megfelelni az IT szervezetek és az alkalmazásfejlesztők igényeinek. Az ügyfelek széles palettáról választhatnak Kubernetes alapú megoldásokat, kezdve a saját maguk által, a közösségi projektből alapjain felépített platformoktól a nyilvános felhőkben vagy saját infrastruktúrán felépített menedzselt szolgáltatásokig. A Red Hat OpenShift a piac egyik vezető megoldásaként teljes megoldást kínál azon ügyfelek számára, akik nem szeretnének saját maguk felépíteni és karbantartani egy, az upstream projektre épülő egyedi platformot, megszerezni az ahhoz szükséges mély szaktudást, azonban egy biztonságos, támogatott Kubernetes platformra van szükségük a mindennapi vállalati működéshez.