A Red Hat Runtime a különböző alkalmazások fejlesztéséhez és futtatásához szükséges keretrenszerek, futtatókörnyezetek, programozási nyelvel átfogó gyűjteménye. Fontos és nélkülözhetetlen komponenseket tartalmaz a fejlesztők, szotver-architektek, IT vezetők számára, legyen szó bármilyen típusú alkalmazási környezetekről.

A fejlesztőcégeknek vagy a vállalati fejlesztőcsapatoknak egyre rövidebb idő alatt kell leszállítaniuk a szoftvermegoldásaikat, hiszen az üzlet ezt követeli meg tőlük. A fejlesztési idő ráadásul úgy rövidül, hogy emellett a költségeket és kockázatokat is csökkenteni kell. Az előzőekből egyenesen következik, hogy az elvárásoknak való megfeleléshez több eszközre, programozási nyelv használatára, szoftver keretrendszerre van szükség az üzleti alkalmazások létrehozása során. A fentieken túl van még egy szempont aminek ugyancsak meg kell felelni, az pedig az új, felhő alapú környezetek (infrastruktúrák, platformok) megjelenése, ezek új igényeket és új lehetőségeket is jelentenek, azonban mind az eszközök kiválasztása során, mind az alkalmazott architektúrák megtervezésénél figyelembe kell venni őket.

A Red Hat Runtimes egy olyan platform és termékcsomag, amelyet a Red Hat az üzleti szoftveralkalmazások futtatásához hozott létre. A platform támogatást és környezetet biztosít a Java, Node.js, .NET, és Quarkus alkalmazások számára, amelyek lehetővé teszik a fejlesztőknek, hogy hatékonyan és megbízhatóan futtassák és skálázzák a vállalati szintű alkalmazásaikat.


A Red Hat Runtimesban megtalálhatók a napjaink vállalati alkalmazásfejlesztői (és nagyvállalati felhasználói) által preferált, kedvelt és használt szoftvertechnológiák és keretrendszerek ugyanúgy, mint a Red Hat - egyébként jellemzően külön-külön is elérhető - middleware szoftvertermékei. A Red Hat Runtimes csomag legfontosabb komponensei a következők:

 • Red Hat JBoss Enterprise Application Platform (JBoss EAP): Az alkalmazásfejlesztéshez használt Java EE alapú alkalmazásszerver, amely lehetővé teszi a Java alkalmazások futtatását, üzemeltetését és skálázását.
 • Red Hat JBoss Web Server: Az Apache Tomcat és az Apache HTTP Server komponensekre épülő szabványos webszerver akár extrém terhelések kiszolgálására is.
 • Red Hat Data Grid: Memória alapú adat cache (gyorsítótár) és NoQSL adatbáziskezelő alkalmazások teljesítményének és skálázhatóságának növelésére..
 • Red Hat JBoss AMQ: Egy rugalmas és skálázható üzenetküldő megoldás, ami támogatja a Java Message Service (JMS) és az Apache ActiveMQ protokolljait.
 • Red Hat Single Sign-On (SSO): Azonosításkezelő megoldás, amely lehetővé teszi az egyetlen belépési pont használatát több alkalmazásban (single sign-on).
 • Red Hat Runtimes for Spring Boot: A Spring Boot keretrendszer támogatása, amely lehetővé teszi a Spring Boot alkalmazások futtatását és menedzselését.

A Red Hat Runtimes használatának legfontosabb előnyei

 • Többféle támogatott futtatókörnyezet és keretrendszer

  Mind a már ismert és bevált, mind az új, feltörekvő technológiák támogatottak benne, hozzáférést biztosítva a hagyományos és a legújabb middleware technológiákhoz a valódi szabadság és rugalmasság érdekében.
 • Integrált futtatókörnyezetek és alkalmazások

  Az alkalmazásfejlesztési eszközkészlet szabványosítása – ideértve a futtatókörnyezeteket, az üzenetküldési technológiákat, az adatkezelési eszközöket és a biztonsági kérdéseket – oda vezet, hogy maga a fejlesztési folyamat is szabványosítva lesz. Ez a szabványosítás a fejlesztői hatékonyság növelését, idő- és költségmegtakarítást jelent a vállalatok számára.
 • Felkészítve a DevOps-ra

  A szoros integráció az OpenShift Container Platformmal azt eredményezi, hogy felgyorsul az alkalmazások bevezetése, rövidül a piacra jutási idő. Ez annak köszönhető, hogy az OpenShift, illetve az azzal megvalósuló DevOps elvek és szemlélet ideálisa platformot jelent felhő-natív alkalmazások fejlesztésére és telepítésére.
 • Vállalati szintű, azonnali felhasználásra kész middleware technológiák

  Már bevált, a gyakorlatban is bizonyított technológiákat ad a szakemberek kezébe, legyen szó futtatókörnyezetekről, adat-cache, memória alapú adatbázis technológiákról vagy üzenetküldésről.
 • Példaalkalmazások, alkalmazás-migrációs eszközök

  Jelentős hatékonyságnövelést biztosít azáltal, hogy a meglévő alkalmazások migrációjához és optimalizálásához szükséges eszközöket ad a fejlesztők kezébe. Ez a segítség megteremti a lehetőségét annak, hogy a fejlesztők a rutinszerű feladatok helyett valóban az innovációra koncentrálhassanak.