A Red Hat Data Grid egy NoSQL adatbázis és adat-cache, adatok extrém gyors memória alapú tárolására és elérésére

A Red Hat Data Grid egy memória alapú elosztott adatbázis, ami igen gyors hozzáférést biztosít az adatokhoz és rugalmas skálázódást tesz lehetővé a nagy adatmennyiségek kezelése során, így támogatva a fejlesztőket az adatmegőrzési követelményekkel, a válasz- és rendelkezésre állási időkkel szemben támasztott elvárások maradéktalan teljesítéséhez. A Data Grid egy kiegészítő réteget kínál a meglévő adatrétegek mellé és magas fokú kompatibilitással rendelkezik az alkalmazások felé, legyen szó bármely programozási nyelvről, használt keretrendszerről vagy platformról, köszönhetően a termékben megjelenő különféle API-knak, mint a memcached, a Hot Rod és a REST. A menedzsment eszközkészlet és a termékben megjelenő egyéb fejlett funkciók miatt a Data Grid ideális technológiát jelent napjaink modern alkalmazás-környezetei számára, olyan előnyöket kínálva a vállalatok számára, mint a költséghatékonyság, a rugalmas alkalmazkodó képesség, melyek mind a közvetlen, mind a hosszú távú IT célkitűzések elérésének szempontjából kritikusak.


RH_features

Magas rendelkezésre állású adathozzáférés

Ahogy az adatok mennyisége növekszik, a hagyományos back-end adattárak írása és olvasása jelentős teljesítményproblémákat okozhat a webes alkalmazások esetén. Azáltal, hogy a helyes, releváns adatokat memóriába helyezi és biztosítja az adatközpontok közötti magas rendelkezésre állást, a Red Hat Data Grid egy kiegészítő réteget hoz létre az alkalmazások és a hagyományos relációs adatbázisok között. Ez a réteg biztosítja az alkalmazások számára, hogy teljesíthessék az adatmegőrzéssel kapcsolatos követelményeket, extrém sebességű és skálázható írási-olvasási teljesítményt elérve és betartva a rendelkezésre állással kapcsolat SLA követelményeket.


RH_features

Rugalmas skálázódás a gyors válaszidő eléréséhez

Számos alkalmazás számára jelent komoly problémát, hogy az írási és vagy olvasási terhelések „kampányszerűen” jelentkeznek, például szezonális jellegű kereskedelmi tevékenységeket kiszolgáló alkalmazásoknál (pl. akciók), különböző marketing és promóciós események során, vagy ahol az alkalmazás működését külső események befolyásolják. Ezen alkalmazások működése szempontjából kritikus, hogy költséghatékony, ugyanakkor „hatásmentes” (non-disruptive) módon lehessen azokat rugalmasan skálázni, minden esetben biztosítva a működéssel szemben elvárt válaszidőket. A Data Grid leegyszerűsíti új node-ok hozzáadását vagy meglévőek eltávolítását (a klaszterből), ráadásul a háttérben automatikusan biztosítja, hogy minden adat elosztva, replikálva továbbra is folyamatosan rendelkezésre álljon.