A Red Hat Enterprise Linux a legtöbb Red Hat termék működésének meghatározó eleme, intelligens, biztos és biztonságos alapot jelent a modern, agilis üzleti működés számára.

A Red Hat JBoss Enterprise Application Platform (JBoss EAP) a nyílt forráskódú alkalmazásfejlesztési és futtatási platformok között piacvezető és legszélesebb körben elterjedt szoftvertermék és technológia, ami tökéletes támogatást biztosít a következő generációs nagyvállalati Java alkalmazások fejlesztéséhez és működtetéséhez. A JBoss EAP ideális platform, legyen szó akár HTML5 alapú mobil alkalmazásokról vagy olyan erősen tranzakcionális alkalmazásokról, amelyek intenzíven kihasználják a nagyvállalati Java (Java EE) képességeket.

A Red Hat JBoss EAP egy teljes mértékben tanúsított Java EE6 alkalmazás konténer és tartalmaz minden olyan komponenst, ami a Java alapú szolgáltatások készítéséhez, futtatásához és menedzseléséhez szükségesek. A JBoss EAP a piacvezető nyílt forráskódú Wildfly (vagy korábbi nevén JBoss Application Server) projektre épül, kiegészítve azt olyan nagyvállalati képességekkel, mint a klaszterezés, a caching, az üzenetkezelés, a tranzakciókezelés és egy teljes webszolgáltatás csomag. A JBoss EAP előfizetés emellett tartalmazza a Red Hat Developer Studio fejlesztőkörnyezetet és a Red Hat JBoss Web Framework Kit fejlesztői keretrendszert, melyek használata jelentősen képes növelni a fejlesztések produktivitását és kibővítik a fejlesztői lehetőségeket.

RH_features

Felhőkész architektúra

A Red Hat a JBoss EAP-ot már a kezdetektől fogva úgy tervezte és fejlesztette, hogy a felhőrendszerekkel való együttműködés volt az egyik fő szempont. Ennek eredményeként az első, PaaS (Platform mint szolgáltatás) környezetbe beépülő Java EE alkalmazásszerverre épül, a Red Hat OpenShift megoldásának részeként.

A Red Hat felismerte, hogy a nagyvállalati képességek biztosítása mindenhol fontos, az EAP architektúrája ehhez számos kulcselemet tartalmaz:

 • Moduláris felépítés – A Red Hat JBoss EAP szolgáltatás-központú komponenskészletre épül, amely megközelítés nagymértékben egyszerűsíti az alkalmazások különféle környezetekben történő telepítését.
 • Rugalmas menedzselhetőség – Számos alkalmazás szerver biztosít menedzsment lehetőséget, azonban igen gyakran ez a menedzsment képesség túlságosan merev és összetett, gyakran bonyolultabb mint maga az alkalmazás szerver. Napjaink vállalatai olyan lehetőségeket keresnek, ahol előre programozott módon képesek menedzselni az alkalmazás szervereket és lehetőséget kapnak a folyamatok automatizálására, integrálva azokat saját meglévő menedzsment eszközeikkel és technológiáikkal, beleértve a magán felhő megoldásokat is. Azok számára, akik inkább a hagyományos menedzsment képességeket részesítik előnyben a JBoss EAP olyan eszközöket ad, amelyekkel a nagy és kisméretű szerverfarmok egyaránt menedzselhetők.
 • Magasfokú hatékonyság – Számos vezető alkalmazás szerver még nem lett felkészítve arra, hogy kihasználja a sokmagos és virtualizált környezetek lehetőségeit. A JBoss EAP mindkét modellre optimalizálva lett, ami egyrészt extrém alacsony memóriahasználati igényhez (lábnyom), másrészt villámgyors indítási időhöz vezet. Az olyan további optimalizálások, mint az erőforráskihasználás vagy a port menedzsment egyszerűbbé teszi a JBoss EAP virtualizált környezetekben való telepítését és üzemeltetését.


RH_features

Fejlesztői hatékonyság

A JBoss mindenkori célja, hogy a fejlesztés folyamatát még hatékonyabbá tegye. A JBoss EAP számos új képességet vezetett be, amelyekkel a fejlesztői hatékonyság egy magasabb szintre juttatható:

 • A Java EE és más népszerű fejlesztési keretrendszerek támogatása – A JBoss a Java EE egyik legfontosabb támogatója, így a JBoss EAP legfrissebb változata természetes módon tartalmazza a Java EE támogatást is, ami egy fontos lépés a fejlesztések hatékonyságának növelése felé. Ezen túlmenően a JBoss számos JVM-re épülő egyéb fejlesztői keretrendszert is támogat, ilyen például a Spring, a Spring Web Flow, a Spring WS, a Spring Security, az Arquillian, az AngularJS, a jQuery, a jQuery Mobile és a Google Web Toolkit (GWT), miáltal számos korábbi alkalmazás is támogatottá válik.
 • Frissített JBoss komponensek – A Java EE-ben meglévő fejlesztői lehetőségeken túl a JBoss EAP számos új komponenst is bevezetett – vagy frissítette a meglévőket – acélból, hogy méginkább kiszolgálja a fejlesztői igényeket. Ezek közé tartozik a Hibernate technológia új változata és olyan új komponensek, mint például az Arquillian.
 • Modern fejlesztői eszközök támogatása – A JBoss EAP továbbfejlesztette a nyílt forráskódú fejlesztői eszközök támogatását, így immár olyan eszközök is támogatottakká váltak, mint a Maven vagy a Hudson.
 • Szabványos, microservices alapú fejlesztés-támogatás - A JBoss EAP expansion pack használatával a fejlesztők számára lehetővé válik az Eclipse MicroProfile API használata, ami a microserices alapú alkalmazások fejlesztéséhez, telepítéséhez ad támogatást. Az Eclipse MicroProfile megteremti a lehetőséget arra, hogy a microservices alapú mintákat használhassuk az alkalmazások deploymentje, konfigurálása, biztonsága vagy éppen ellenőrzése során.


RH_features

Vállalati szintű képességek

Az integrált klaszterkezelés és a magas rendelkezésre állás előnyeit kihasználva a JBoss EAP megdöbbentő teljesítményre képes. A Red Hat JBoss Enterprise Application Platform egy hiteles alapot biztosít a magasfokú módon skálázandó Java alkalmazások és szolgáltatások számára. Ehhez biztosítanak támogatást a következő képességek:

 • Hibatűrés
 • Cache kezelés
 • Intelligens terheléselosztás
 • Elosztott telepíthetőség