Az ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft. Magyarország vezető nyílt forráskódú vállalati megoldásszállítója. Az ULX 2000 óta a világ vezető nyílt forráskódú márkáit felkarolva végez professzionális, szabványos vállalati platformokra építkezve kereskedelmi, integrációs, támogatási, tanácsadási és oktatási tevékenységet magyarországi és regionális vállalati ügyfeleinek.

A képviselt gyártók közül kiemelkedik a Red Hat, melynek az ULX már 2004 óta magyarországi értéknövelt disztribútora. A Red Hat termékportfóliójában valamit az ULX fókuszában is kiemelkedik a Red Hat Enterprise Linux mint a világ egyik meghatározó Linux platformja, az Openshift mint piacvezető konténerizációs és orkesztrációs platform valamint az Ansible mint a legkiterjedtebb lefedettséggel rendelkező automatizációs megoldás. A Red Hat mellett az ULX a világ legnagyobb PostgreSQL alapú gyártójának, az EnterpriseDB-nek a hazai disztribútora. Az EnterpriseDB nem csak a robusztus, magas rendelkezésreállású adatbázis platformjáról ismert, hanem az Oracle kompatibilitást biztosító technológiájáról és eszközkészletéről. Ezt az ekorendszert teszi teljessé néhány a maga területén széles körben használt nyílt forráskódú technológia. Ezek közül említést érdemel a Nagios, a Graylog, a Nextcloud és a Zimbra.

A fenti technológiákra épülve az ULX, partnereivel együttműködve széleskörű szolgáltatásokat biztosít, kezdve a technológiák használatát elősegítő oktatások és a hozzájuk tartozó nemzetközi érvényű vizsgák nyújtásával. Fontos szerepet kapnak a tanácsadási feladatok a fenti technológiákhoz kapcsolódóan, melyek a technológiák megismerésében, evaluációjában, alkalmazhatóságában nyújtanak segítséget. Emellett partnereinkkel együttműködésben nagyszabású projektekben veszünk részt, valamint a nagy rendszerek életciklusának minden állomásánál támogatói tevékenységet végzünk. Az ULX számára mindig kitüntetett szerepe volt a hazai köz- és felsőoktatási intézmények, programok támogatásának, mi fejlesztettük ki és támogatjuk a közoktatásban széles körben elterjedt SuliX platformot, emellett az ULX aktív közreműködésével valósult meg a Red Hat globális Red Hat Academy programjának, vagyis a felsőoktatási intézmények számára létrehozott Red Hat technológia- ás tudástranszfer programjának hazai implementációja. Úgy gondoljuk, hogy az általunk képviselt technológiáknak és termékeknek helye és szerepe van a jövő nemzedék képzése során, ezt az elvet következetesen képviseljük és a gyakorlatban is megvalósítjuk.

Kapcsolat

Red Hat információk:

Főbb ügyfeleink