Elérhető az OpenShift Container Platform 4.4

Május utolsó napjaiban, a 2020. évi Red Hat Summitra időzítve megjelent a Red Hat népszerű PaaS megoldásának, az OpenShift Container Platformnak új, 4.4-es kiadása.

A Red Hat OpenShift Container Platform (OCP) az end-to-end konténermenedzsment platformok között piacvezető megoldás, teljes vállalati kubernetes implementációt jelent, azonban amellett számos megkülönböztető funkcióval is rendelkezik. Az OCP egy érett, negyedik generációs PaaS megoldás, a most bejelentett 4.4-es változat legfontosabb újdonságai, új funkciói a következők:

  • Új telepítési platformok támogatása, ami tartalmazza a Red Hat Virtualization IP telepítést (installer-provisioned infrastructure) és a Microsoft Azure klaszter, illetve az OpenStack klaszterek UPI (user-provisioned infrastructure) telepítését
  • Számos továbbfejlesztés a storage automatizáció területén, mint például a volume snapshot management és a storage volume cloning a Container Storage Interface-en (CSI) keresztül
  • DNS forwarding támogatás
  • A Helm 3 elérhetősége és integrálása az OpenShift konzollal a Helm diagrammok konzolon keresztüli megjelenítéséhez

Az OpenShift Container Platform 4.4 valamennyi újdonsága a termék kiadási megjegyzésében (release notes) olvasható, a teljes termékdokumentáció – valamennyi Red Hat szoftvertermékhez hasonlóan – a Red Hat oldalán szabadon hozzáférhető.