Haladó PgSQL (3 nap)

Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?

Azon haladó DBA-k számára, akik már jártasak a PostgreSQL alapszintű adminisztrálásában, konfigurálásában. A tanfolyamhoz kitűnő alapot jelent, ha a hallgató korábban már elvégezte a Bevezetés a PostgreSQL adminisztrációjába tanfolyamot illetve rendelkezik PostgreSQL Associate minősítéssel. A tanfolyam felkészíti a DBA-kat arra, hogyan menedzseljenek igen nagyméretű és magas rendelkezésreállású adatbázisokat a szükséges és elvárt biztonsági szempontok betartásával.

Miről szól?

Az adatbázisszerver egy vállalat működésének meghatározó komponense, így a rendszeres napi adminisztrációs és karbantartási tevékenységen túl számos olyan feladatot is jelent a DBA-k számára, amelyek megvalósításához haladó adminisztációs ismeretekre van szükség. Ilyen feladat lehet a PostgreSQL alapú adatbázisok közötti replikáció konfigurálása, a magas rendelkezésreállást lehetővé tévő klaszterezés kialakítása és menedzsmentje, az adatbázisok partícionálása, ami szolgálhat teljesítmény vagy menedzselhetőségi szempontokat, de ide sorolhatóak az adatbáziskezelővel kapcsolatos biztonsági beállítások, amelyek nélkülözhetetlenek egy vállalat szempontjából. A tanfolyam segít abban, hogy a DBA-k megtanulhassák, begyakorolhassák azt, hogy a PostgreSQL esetében hogyan működnek ezen fejlett konfigurációs és felügyeleti technikák.

A tanfolyam során érintett tematika

  • Aktív-passzív klaszterezési technikák
  • A Slony replikáció (bevezetés, konfiguráció)
  • Tábla partícionálás
  • Haladó felügyeleti módszerek, technikák
  • Biztonsági szempontok, konfiguráció
A tanfolyamok időpontjairól információt itt találhat. Amennyiben kihelyezett vagy egyedi tanfolyamok iránt érdeklődik, illetve jelentkezni szeretne tanfolyamainkra, vagy árajánlatot szeretne kapni, vegye fel velünk a kapcsolatot a training@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonszámon.