red-hat-announces-enterprise-linux-version-8A digitális világban az üzleti vagyon egyik kritikus eleme. Ahhoz, hogy egy vállalat versenyelőnybe kerüljön vagy az előnye megmaradjon az IT működését is meg kell változtatnia, a hagyományos működésből a rugalmas, szolgáltatás-központú környezetek irányába kell mozdulnia.

A Red Hat Enterprise Linux 8 intelligens, biztos és biztonságos alapot jelent a modern, agilis üzleti működés számára. A teljes infrastruktúrát lefedő konzisztenciája lehetővé teszi, hogy ugyanazt az eszközt használhassuk alkalmazások és szolgáltatások számára a környezetek típusától és helyétől függetlenül. Ennek eredménye az, hogy a az üzleti igényeket kiszolgálni képes vállalati hibridfelhő-megoldást tudunk létrehozni és működtetni RHEL 8 használatával.

Legfontosabb képességek és előnyök

Azáltal, hogy több lehetőséget, szabadságot és biztonságot ad a RHEL 8 csökkenti azokat a felhő bevezetésével járó költségeket és esetleges konfliktusokat. Ez azt eredményezi, hogy az átmenet — és egyben az üzletileg kritikus alkalmazások bevezetése — jelentősebben fel tud gyorsulni a használatával. A felhasználói felület továbbfelesztésének köszönhetően a korábbi Windows és Unix felhasználók, adminisztrátorok számára is egyszerűvé válik a Linux használata. A beépített, teljeskörű — és natív — automatizációs képességek biztosítják a szolgáltatások gyors és kiszámítható létrehozását és kezelését akár helyben, akár felhőkörnyezetek esetén. A nyílt forráskódú fejlesztőeszközök egyszerű hozzáférése, azok remek képességei teszik lehetővé új szoftvertermékek és megoldások hatékony és gyors létrehozását.

Az intelligens operációs rendszer

A Red Hat Enterprise Linux 8 alapértelmezetten biztosít beépített menedzsment képességeket, emellett integrációs lehetőséget a Red Hat menedzsment és automatizációs termékeivel. Minden aktív Red Hat Enterprise Linux előfizetés tartalmazza a Red Hat Insight hozzáférést is. A Red Hat Insights a Red Hat 25 évre visszatekintő ügyféltapasztalatait felhasználva valósítja meg az operációs rendszer működésével kapcsolatos előrejelzési funkciókat (prediktív elemzés), így támogatva őket a különféle biztonsági, stabilitási vagy teljesítményt érintő fenyegetések, lehetséges események korai felismerésében és elhárításában. A megelőző, proaktív automatikus problémamegoldás segít abban, hogy az operációs rendszer optimális módon, meghibásodások és nem tervezett leállások nélkül működhessen.

Gyors és egyszerű telepítés

A Red Hat Enterprise Linux 8 számos olyan képességet rejt, ami a nem Linux felhasználók számára is megkönnyíti, gyorsítja és egyszerűsíti a telepítéseket. Az egyetlen szükséges előfizetés és a telepítési repository használata bármilyen típusú rendszerről legyen is szó egyszerűvé teszi a telepítési folyamatot. A már létező Red Hat Enterprise Linux környezetek zökkenőmentes , nem beavatkozó (nondisruptive) migrációja az egyszerű frissítési folyamat záloga. Végezetük az image készítő eszköz (image builder tool) teszi lehetővé szabványos, előre elkészített (vagy akár teljesen egyedi) image-ek létrehozását akár különböző hypervisor környezetekre létrehozva, ezzel is csökkentve a telepítési feladatok mennyiségét akár hibrid- vagy multicloud infrastruktúra környezetek esetén is.

Vállalati alkalmazások támogatása

A Red Hat Enterprise Linux 8 számos vállalati alkalmazás és adatbáziskezelő számára hitelesített, optimalizált platformot jelent, ide tartozik többek között a SAP® HANA®, a Microsoft SQL Server, és a PostgreSQL , továbbá számos népszerű független szoftvergyártó (ISV) megoldása. A fentieken túl a RHEL hozzáférést biztosít vezető tanácsadók, ügyfelek vagy éppen szakmai szervezetek olyan közösségéhez is, akik a szoftvertermék és szolgáltatások fejlesztésében, folyamatos jobbá tételében érdekeltek és aktívan részt is vesznek benne.

Fejlett biztonsági képességek

A Red Hat Enterprise Linux 8 számos módon szolgálja a biztonságos működést, például a beépített biztonsági technológiák és kontrollok, a megszerzett minősítések vagy éppen a Red Hat termékbiztonsági csapat folyamatos támogatása révén. Olyan további képességekkel is rendelkezik, mint a rendszerszintű kriptográfiai szabályok, újtípusú fordítási opciók, fejlett auditálás vagy éppen a frissített protokolltámogatások, mindezek a RHEL 8-at használó vállalatok még nagyobb és hatásosabb védelmét szolgálják.

Felhők közti konzisztencia

A Red Hat Enterprise Linux 8 azonos és következetes alkalmazásfuttatást és felhasználói élményt biztosít, függetlenül az alatta működő infrastruktúrától. Bárhol is telepítjük az alkalmazásunkat, legyen szó helyi (hardver alapú) telepítésről, virtualizált környezetekről, hibrid- vagy multicloud rendszerekről a működés egyaránt kiszámítható és megbízható lesz.

Innovatív konténer-technológiák

A Red Hat Enterprise Linux 8 fejlett és innovatív konténer infrastruktúrát és eszközöket biztosít a konténer alapú fejlesztésekhez és konténerek futtatásához. Ebbe beletartozik a pehelysúlyú, nyílt szabványokra épülő konténer toolkit is, ami mindent tartalmaz amire szükség lehet az induláshoz. A Red Hat Universal Base Image-ek (UBI) használata a Red Hat hivatalos konténer image-ek alapértelmezetten biztosítják a Red Hat ügyfelek és a nem Red Hat ügyfelek számára is a megbízhatóságot, biztonságot és teljesítményt.

Nyílt forráskódú innováció

A Red Hat Enterprise Linux 8-cal együtt kerültek bevezetésre az úgynevezett alkalmazás-streamek (Application Streams), az a fejlett módszer, ami lehetővé teszi a csomagok különböző verzióinak kibocsátását és alkalmazását. Az alkalmazás-streamek lényege, hogy a Red Hat kiadásoktól eltérő módon és ütemezéssel fejlődő nyílt forráskódú programozási nyelvek, keretrendszerek, adatábáziskezelők életciklusát követve az operációs rendszer azok friss, stabil kiadását biztosítja a felhasználók számára. Ettől függetlenül természetesen megmarad a RHEL 8 kiszámítható, ütemezett kiadási ütemezése is, ami megteremti a hátteret azon felhasználók számára is (pl. adatközpontok, pénzintézetek), akik a frissítéseket, migrációkat és telepítéseket a Red Hat kiszámítható és tervezhező kiadási ciklusához tervezik és igazítják.

DevOps támogatás

A Red Hat Enterprise Linux 8 olyan egységes eszközöket kínál, amelyek támogatják a DevOps módszerek használatát, ráadásul ezt akár parancssori tapasztalatok nélkül biztosítja a különféle DevOps csapatok számára. A továbbfejlesztett felügyeleti konzol tartalmaz egy web alapú, mobilbarát grafikus felhasználói felületet, ami leegyszerűsíti a rendszer beállítását, konfigurálását, napi üzemeltetését akár új, Linux-ban még járatlan vagy kevésbé tapasztalt szakemberek számára is