DO405 tanfolyam (4 nap)

Kinek ajánljuk ezt a tanfolyamot?

A tanfolyam azokat a rendszer- és felhő-adminisztrátorokat célozza meg, akik Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform vagy Red Hat Satellite alapú rendszereket menedzselnek, üzemeltetnek.

Miről szól?

A tanfolyam a Puppet használatába enged betekintést olyan Red Hat szoftvereszközökön keresztül (Red Hat Enterprise Linux OpenStack® Platform és Red Hat Satellite), amelyek használják a Puppet-et, mint konfiguráció-menedzsment komponenst. A tanfolyam során a hallgatók bevezetést kapnak a Puppet alapkoncepciójába, beleértve a nyelv szerkezetét, a modulok, osztályok és erőforrások felépítését, használatát. Ismertetésre kerül a Puppet szerver telepítése Red Hat Enterprise Linux környezetben és a Puppet telepítése kliensként.

A tanfolyam tervezett tematikája

  • Olyan Puppet manifestek létrehozása, amelyek különböző Puppet DSL erőforrásokat használnak fel.
  • GIT repository telepítése és használata Puppet modulok karbantartására.
  • Olyan Puppet modulok létrehozása (megírása), amelyek hálózati szolgáltatásokat telepítenek és konfigurálnak.
  • Puppet master és kliens node-ok konfigurálása.
  • Puppet konfiguráció-menedzsment implementálása DevOps környezetben.A Red Hat Satellite 6 használata kliens konfigurációk menedzselésére Puppet segítségével.
A tanfolyamok időpontjairól információt itt találhat. Amennyiben kihelyezett vagy egyedi tanfolyamok iránt érdeklődik, illetve jelentkezni szeretne tanfolyamainkra, vagy árajánlatot szeretne kapni, vegye fel velünk a kapcsolatot a training@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonszámon.