Red Hat Runtimes TT

A Red Hat Runtime a különböző alkalmazások fejlesztéséhez és futtatásához szükséges keretrenszerek, futtatókörnyezetek, programozási nyelvel átfogó gyűjteménye. Fontos és nélkülözhetetlen komponenseket tartalmaz a fejlesztők, szotver-architektek, IT vezetők számára, legyen szó bármilyen típusú alkalmazási környezetekről.

A fejlesztőcégeknek vagy a vállalati fejlesztőcsapatoknak egyre rövidebb idő alatt kell leszállítaniuk a szoftvermegoldásaikat, hiszen az üzlet ezt követeli meg tőlük. A fejlesztési idő ráadásul úgy rövidül, hogy emellett a költségeket és kockázatokat is csökkenteni kell. Az előzőekből egyenesen következik, hogy az elvárásoknak való megfeleléshez több eszközre, programozási nyelv használatára, szoftver keretrendszerre van szükség az üzleti alkalmazások létrehozása során. A fentieken túl van még egy szempont aminek ugyancsak meg kell felelni, az pedig az új, felhő alapú környezetek (infrastruktúrák, platformok) megjelenése, ezek új igényeket és új lehetőségeket is jelentenek, azonban mind az eszközök kiválasztása során, mind az alkalmazott architektúrák megtervezésénél figyelembe kell venni őket.

A Red Hat Runtimes átfogó keretrendszereket, futtatókörnyezeteket és programozási nyelveket kínál a fejlesztőknek, architekteknek és IT vezetőknek, biztosítva számukra a felhőalapú alkalmazásfejlesztési igények maximális kielégítését is. Felgyorsítja az üzleti megoldások fejlesztését és megvalósítását, így biztosítva a versenyelőny megőrzését és ezáltal is növelve az innovációt.


A Red Hat Runtimes használatának legfontosabb előnyei

 • Többféle támogatott futtatókörnyezet és keretrendszer

  Mind a már ismert és bevált, mind az új, feltörekvő technológiák támogatottak benne, hozzáférést biztosítva a hagyományos és a legújabb middleware technológiákhoz a valódi szabadság és rugalmasság érdekében.
 • Integrált futtatókörnyezetek és alkalmazások

  Az alkalmazásfejlesztési eszközkészlet szabványosítása – ideértve a futtatókörnyezeteket, az üzenetküldési technológiákat, az adatkezelési eszközöket és a biztonsági kérdéseket – oda vezet, hogy maga a fejlesztési folyamat is szabványosítva lesz. Ez a szabványosítás a fejlesztői hatékonyság növelését, idő- és költségmegtakarítást jelent a vállalatok számára.
 • Felkészítve a DevOps-ra

  A szoros integráció az OpenShift Container Platformmal azt eredményezi, hogy felgyorsul az alkalmazások bevezetése, rövidül a piacra jutási idő. Ez annak köszönhető, hogy az OpenShift, illetve az azzal megvalósuló DevOps elvek és szemlélet ideálisa platformot jelent felhő-natív alkalmazások fejlesztésére és telepítésére.
 • Vállalati szintű, azonnali felhasználásra kész middleware technológiák

  Már bevált, a gyakorlatban is bizonyított technológiákat ad a szakemberek kezébe, legyen szó futtatókörnyezetekről, adat-cache, memória alapú adatbázis technológiákról vagy üzenetküldésről.
 • Példaalkalmazások, alkalmazás-migrációs eszközök

  Jelentős hatékonyságnövelést biztosít azáltal, hogy a meglévő alkalmazások migrációjához és optimalizálásához szükséges eszközöket ad a fejlesztők kezébe. Ez a segítség megteremti a lehetőségét annak, hogy a fejlesztők a rutinszerű feladatok helyett valóban az innovációra koncentrálhassanak.

A Red Hat Runtimes komponensei


RH_features

Felhő-natív futtatókörnyezetek

Quarkus
Kubernetes-natív Java stack-et biztosít, ami Java könyvtárakat és szabványokat tartalmaz konténer és felhő alapú környezetekhez.

Eclipse Vert.x
Elosztott és reaktív alkalmazásokat létrehozását teszi lehetővé egy Java virtuális gépre építve (JVM), aszinkron, nem blokkoló fejlesztési modell segítségével.

Open Liberty
Pehelysúlyú keretrendszer gyors és hatékony felhőalapú Java mikroszolgáltatások létrehozására.

Node.js
Megbízható platformot biztosít a szerveroldali JavaScript-alkalmazások létrehozásához, hosztolásához és skálázásához.

Spring Boot
Önálló, használatra kész Spring-alapú alkalmazásáok létrehozására szolgál, amelyek Red Hat JBoss Web Servert és beágyazott Apache Tomcat servlet konténert használnak.


RH_features

OpenJDK

Ingyenes és nyílt forráskódú Java platform, Java Standard Edition (SE) implementáció, a Red Hat Enterprise Linux alapértelmezett Java fejlesztési és futtatási környezete.


RH_features

Red Hat Data Grid

Vállalati szintű nyílt forráskódú elosztott adat-cache és memória alapú adatbáziskezelő. Extrém módon skálázható, szervereken átívelő adatszinkronziciót biztosít, elosztott gyorsítótárként, NoSQL adatbázisként és event-brokerként egyaránt használható.


RH_features

Red Hat JBoss Web Server

A Red Hat szabványos Apache Web Server implementációja. Leegyszerűsíti a nyílt forráskódú webalkalmazás-környezetek fejlesztését és kezelését. Magában foglalja egy ugyancsak a Red Hat által hangolt és optimalizált Apache Tomcat servlet konténert az egyszerű Java webalkalmazások és -szolgáltatások gyors létrehozására, telepítésére és kezelésére.


RH_features

Red Hat AMQ broker

A Red Hat AMQ broker egy teljes funkcionalitású, üzenetközpontú middleware broker.


RH_features

Migrációs eszközkészlet

Az alkalmazás-migrációs eszköztár olyan segédprogramokat kínál, amelyek megkönnyítik az ügyfelek egyedi és/vagy idejétmúlt szoftverplatformjainak korszerű, könnyű, moduláris és felhőkompatibilis middleware-környezetekbe migrálását.


RH_features

Single sign-on (SSO)

A Keycloak projektre épülő SSO megoldás lehetővé teszi a webalkalmazások számára az olyan korszerű és szabványos azonosítási technológiák használatát, mint a SAML 2.0, az OpenID Connect és az OAuth 2.0. Az SSO szerver SAML- vagy OpenID Connect-alapú azonosszágszolgáltatóként működhet, integrálva a vállalati címtárat egy harmadik fél SSO-szolgáltatásával, mindezt szabványos tokeneket használva.


RH_features

Launcher service

A Launcher service segítségével a fejlesztők percek alatt hozhatnak létre és telepíthetnek új alkalmazásokat. A szolgáltatás létrehozza az alkalmazás vázát, így a fejlesztők az üzleti logika megírására koncentrálhatnak. A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy felhasználó kiválasszon egy front-end alkalmazást (például React, Angular, Vue. Js), egy back-end futtatókörnyezetet (pl. Quarkus, Node.js, Spring Boot, Thorntail, Vert.x) és back-end szolgáltatásokat (pl. RDBMS, HTTP API). A szolgáltatás lehetővé teszi mind az online (Red Hat OpenShiften keresztüli), mind a helyi buildelést és telepítést. A szolgáltatás előkonfigurált, működő mintaalkalmazásokat is biztosít, amelyek demonstrálják a modern microservices-alapú alkalmazásfejlesztés alapelveit.