Minden szoftverkörnyezet esetén eljön az a pillanat, amikor a korábbi megoldás leváltásra kerül. A régiről az újra való átállás komoly szakmai felkészülést, tervezést igényel, migrációs szolgáltatásunkkal ebben az átállási folyamatban segítünk Önöknek.

A költségcsökkentés egyik hatékony módja a szoftverkörnyezetek mígrálása a költségesebb platformról a költséghatékonyabbra. A nyílt forráskódú szoftverek alkalmazása gyakorlatilag minden esetben, minden alkalmazási területen költségmegtakarítást eredményezhet, legyen szó a mígráció esetén operációs rendszerről (pl. Unix – Linux), virtualizációról (pl. VMware – RHEV), adatbáziskezelőről (pl. Oracle – PostgreSQL / EnterpriseDB migráció), alkalmazásszerverről (pl. Weblogic / Websphere – JBoss migráció) vagy egyéb területekről, melyekről több tipikus példa is ismert. A nyílt forráskód használata azonban önmagában nem garancia a sikeres mígrációra és a megtakarításra, azt igen alaposan szükséges megtervezni és előkészíteni, illetve a migráció folyamata speciális tudást, módszertant is feltételez.

A migráció sikere nagyban azon múlik, hogy jól választjuk-e meg azokat a pontokat, amik mentén a rendszerkapcsolatokat felszakítjuk és a migrálandó, kiváltandó komponenst elhatároljuk. Néhány esetben, amikor a környezet komplexitása ezt megkívánja, alacsony költségű pilot projekt tervezésére és végrehajtására van szükség annak érdekében, hogy a megvalósíthatóságot ellenőrizzük és a kockázatokat feltárjuk, valamint minimalizáljuk.

A migráció folyamata kiterjed a migráció előkészületeire, melynek során azonosítjuk azokat a területeket, ahol az adott szituációban a leggyorsabban a lehető legjobb eredményt lehet elérni, javaslatot teszünk az adott informatikai és pénzügyi vezető számára a migrációs folyamat ütemezésére, kockázataira. Ezt követően teljes tervet készítünk a mígráció folyamatának lebonyolítására, amely folyamat megvalósítható, mérhető, értékelhető szakaszokra bontja az átállást (beleértve az esetleges pilotimplementációt is), majd a megrendelővel egyeztetve végrehajtjuk – természetesen a megrendelő szakembereivel közösen, folyamatos egyeztetés mellett – akár a teljes, vagy az adott területi migrációt, mint például az operációs rendszer vagy virtualizációs átállást, az adatbázis migrációt vagy az alkalmazásszintű mígrációt.