Az EnterpriseDB először 2014-ben került be a Gartner módszertana szerint meghatározott vezető kategóriába, ami pozíciót a 2015-ön felmérés alapján megerősítette. Ráadásul a vezető gyártók között az EDB az egyetlen, aki mind közösségi, mind nagyvállalati felhasználásra szánt termékekkel képviselteti magát, ezeket akár adatközponti (on-promise), akár felhő környezetekben elérhető módon.

Operational Database Management SystemsAz EDB vezető pozíciója mellett felhozott szempontok a Gartner szerint:

  • A core Postgres technológia folyamatos fejlesztése a teljesítmény, stabilitás és biztonság szempontjából, ezáltal biztosítva az egyre szélesebb körű alkalmazás támogatást és végső soron az üzleti innovációt.
  • Az EDB Postgres Management, Integration és Migration Suite támogatja az olyan nagyvállalati igényeket is, mint a replikáció, magas rendelkezésre állás biztosítása, adatbázis monitorozás és menedzsment illetve az adatintegráció, vagyis a termék alkalmas akár küldetés kritikus rendszerek kiszolgálására is.
  • A termékben megjelenő (DBMS) konvergencia támogatja napjaink azon elvárását, ahol egységesedik a strukturált, részben strukturált és nem-strukturált adatstruktúrák kezelése, ezáltal is csökkentve a költséges NoSQL adatsilók létrehozásával és kezelésével kapcsolatos költségeket.
  • Az EDB Postgres megoldások igen széles és naprakész támogatást biztosítanak a robbanásszerűen bővülő és változó hardver ekorendszerek, ISV és rendszerintegrátor partnerek számára.
  • Az EDB teljes megoldást kínál, vagyis a termékek mellett megtalálhatók a azok a szolgáltatások, oktatások, támogatási háttér, ami a sikeres bevezetések és a hagyományos technológiákról történő migráció sikerének kulcsát jelentik.