Számos, a tanácsadók és felhőszolgáltatók által ajánlott migrációs eszköz nem képes a kezelni a PL / SQL kódokat. Ezzel szemben a EDB Postgres Advanced Server (EPAS) natív módon értelmezi és futtatja a a PL / SQL kódot mindenféle emuláció vagy fordító használata nélkül. Az EPAS segítségével elkerülhető a jelentős kód- és adattípus-változtatás (vagyis az alkalmazás alapvető működésének a megváltoztatása), nem kíván meg semmiféle olyan work-around használatot, ami esetlegesen nem várt következményekkel járhat.

Az EDB Postgres Oracle kompatibilitási szolgáltatások a DBÁ-k számára már ismerős PL / SQL parancsokat és eszközöket használnak, ezek nagyon hasonlóak az Oracle SQL *Plus és az Oracle SQL *Loader használatához. Az EDB Postgres a kompatibilitás révén csökkenti az új RDBMS bevezetésének a kockázatát, lehetővé teszi a fejlesztők és DBÁ-k meglévő tudásának újrahasznosítását, illetve problémamentes integrációt biztosít a megmaradó Oracle alapú alkalmazások számára replikáció vagy adatbázis hivatkozások használatával.


Oracle kompatibilitás Oracle felhasználók számára

  • Az EnterpriseDB Postgres Advanced Server kompatibilitás az eredeti Oracle képességekhez nagyon hasonló funkciókat biztosít, így a DBÁ-k és a fejlesztők gyakorlatilag zökkenőmentesen folytathatják a munkát a meglévő tudás és PL / SQL alapú komponensek használatával
  • Az EPAS natív módon értelmezi és hajtja végre az Oracle PL / SQL parancsokat a teljesítmény csökkenése, bármiféle nehezen debugolható emuláció vagy fordító nélkül.
  • Nem, vagy csak minimálisan szükséges a meghatározó üzleti logika módosítása, így nem jelennek meg új, váratlan működési esetek, csökken a tesztelés időszükséglete és csökken a kockázat is.
  • A kompatibilitás kiterjed azokra a kliens oldali alkalmazásokra is, amelyek esetén az OCI-t (Oracle Call Interface), Pro *C-t, JDBC-t, ODBC-t vagy .NET adatbázis interfészt használták az Oracle adatbázishoz történő kapcsolódásra.
  • Az EPAS az Oracle környezetekkel különböző módokon, például replikáció használatával vagy adatbázis linkeken keresztül képes integrálódni.
  • Az EPAS használata esetén a táblaterek mérete a fájlrendszer méretével egyezik meg, így az Oracle bigfile tablespace funkciót az EPAS automatikusan biztosítja.
  • Az EPAS használata során a DBÁ-k fel tudják használni a korábban megszerzett Oracle PL / SQL tudásukat – a kompatibilitás révén olyan funkciókat használhatnak, mint például a jelszóprofilok, a katalógus-nézetek, a particionálás az ehhez rendelkezésre álló eszközök például az EDB *Plus, az EDB *Wrap, az EDB *Loader, az SPL, a virtuális magán adatbázis, stb.
  • Az EPAS biztosítja a nagy táblák használatát is. A jelenlegi verzióban egy tábla mérete maximálisan 32TB.