Napjaink meghatározó informatikai trendje, hogy a vállalatok egyre inkább költséghatékony, ugyanakkor korszerű, hosszú távon is alkalmazható megoldásokat keresnek és vezetnek be. Ebbe a trendbe pontosan illeszkedik a nyílt forráskódú szoftvermegoldások mögött álló koncepció illetve az a tény, hogy a nyílt forráskódú szoftvermegoldások napjainkra egyenértékűek vagy sok tekintetben innovatívabbakká, fejlettebbekké váltak a klasszikus tulajdonosi szoftvereknél. Számos vállalat felismerte a nyílt forráskódú szoftverek mögött álló lehetőségeket és potenciált, legyen szó a nagyvállalati informatika szinte bármely területéről.

A nyílt forráskódú nagyvállalati alkalmazások egyik fókuszterületét napjainkban a nagyvállalati adatbázis-kiszolgálók (RDBMS) jelentik. Ennek számos oka közül talán a legfontosabb, hogy korábban a területen egyeduralkodó Oracle megoldások mellé felnőtt egy olyan megoldás, amely mind képességeiben, mind az általa kínált perspektívában valódi nyílt forráskódú alternatívát képes biztosítani úgy, hogy eközben mindazon előnyökkel is rendelkezik, amelyek csak a nyílt forráskódú szoftvermegoldások jellemzői.

A PostgreSQL közösség immár több mint 25 éve fejleszti azt a vállalati szintű adatbázis-kezelő rendszert, amely napjainkra méltó versenytársa lett a kereskedelmi RDBMS megoldásoknak, amit igazol a PostgreSQL alapú megoldások számának jelentős emelkedése, az ilyen megoldások használata a legnagyobb teljesítményigényű és legkritikusabb alkalmazási területeken is. Ez a fejlődés tette indokolttá azt, hogy a szoftvermegoldást fejlesztő PostgreSQL közösség együttműködést kötött egy kereskedelmi vállalkozással, amely a nyílt forráskódú közösségi szoftvermegoldás mögé olyan professzionális vállalati szolgáltatásokat és támogatást biztosít, amely jogos elvárás a nagyvállalati fejlesztők, IT szervezetek részéről.

Az EnterpriseDB, mint professzionális vállalati szoftvermegoldás biztosítja mindazon képességeket, szolgáltatást és támogatást, amelyek képesek lefedni a nagyvállalati fejlesztők által támasztott igényeket. Az EnterpriseDB és a PostgreSQL fejlesztői közösség között kialakult hosszú távú és mélyreható együttműködés eredményeként az EnterpriseDB létrehozta azokat a szoftvertermékeket, amelyek egyrészt megadják a választás szabadságát az ügyfelek részére, másrészt teljes mértékben képesek kiszolgálni a vállalati IT igényeket és a vállalati fejlesztők által támasztott elvárásokat.

Az EnterpriseDB professzionális vállalati adatbázis kezelő megoldások előfizetéses formában érhetők el a vállalatok számára. A különféle vállalati igényekre optimalizált szoftverkomponensek és szolgáltatások két előfizetési csomagon (suite) keresztül érhetők el, amelyek használatával akár a viszonylag egyszerű, akár az igen nagy megbízhatóságot és küldetés-kritikus rendszereket is kiszolgáló, nagymértékben elosztott környezetek egyaránt maradéktalanul lefedhetők.

Az előfizetéses modellben elérhető két változat a Postgres Plus Standard Edition illetve a Postgres Plus Enterprise Edition. Az alábbi táblázat segítséget ad az EnterpriseDB kínálatában szereplő előfizetéses csomagok tartalmának egyszerű áttekintéséhez, így bárki megtalálhatja a számára optimális változatot:

edb változatok