Red Hat nagyvállalati technológiák

A Red Hat napjaink elsőszámú nyílt forráskódú vállalata, meghatározó szereplője a modern adatközpontok létrehozásának és működésének, emellett a nyílt forráskódú fejlesztői közösség egyik legnagyobb támogatója, vezetője.

A Red Hat a világ vezető nyílt forráskódú szoftvervállalata, 1993-as alapítása óta egyértelműen valósítja meg azt a stratégiáját, hogy vállalati ügyfelek számára készít és értékesít nyílt forráskódú szoftvermegoldásokat illetve kínál olyan szolgáltatásokat, amelyekkel ezen szoftverek a nagyvállalati környezetek valamennyi igényét maximálisan kielégítik. Ez a filozófia és stratégia napjainig fennmaradt és működik.

A Red Hat szoftvermegoldások elsősorban az adatközponti környezeteket (legyen szó helyi vagy felhőben működő adatközpontokról) fedik le, az ipari szabványnak számító Red Hat Enterprise Linux platform mellett mára ez a terület a technológia és a piac élvonalába tartozó termékeket és szolgáltatásokat jelent a kontáner alapú alkalmazásplatformok és alkalmazásfejlesztés, a vállalati köztesréteg, az adatközponti automatizáció vagy éppen a hibrid felhőkörnyezetek területén egyaránt.

A Red Hat termékfejlesztési modelljének kulcseleme a nyílt forráskódú projektek, kezdeményezések felkarolása, támogatása. Rengeteg népszerű nyílt forráskódú projekt és termék a Red Hat kezdeményezésére és / vagy jelentős hozzájárulásával jött és jön létre, ezen projektek eredményei közvetlenül épülnek be a Red Hat nagyvállalati szoftvertermékeibe illetve közvetlenül kamatoztatják ezen termékek eredményeit, így teremtve meg a Red Hat szoftver-ekorendszerének önfenntartó és olajozott működését.

A Red Hat szoftvertermékei és szolgáltatásai napjainkra a nagyvállalati informatikai környezetek elválaszthatatlan elemeivé váltak, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy ezen szoftverek a legnagyobb vállalatok szabványos IT eszközei lettek (a Fortune 500 vállalat több mint 80%-a használja világszerte a Red Hat termékeit) és Magyarországon is meghatározó pozícióba kerültek a legjelentősebb kormányzati szoftverkörnyezetek, pénzügyi szolgáltatók, telekommunikációs rendszerek vagy éppen az oktatási környezetek kialakítása során.

A Red Hat szoftvermegoldásai lefedik a nagyvállalati IT gyakorlatilag valamennyi területét, mint az adatközpontok kialakítása és robosztus működése, a nagyvállalati alkalmazáskörnyezetek, alkalmazásplatformok biztosítása, kezdve a nagyteljesítményű webkiszolgálástól egészen a hibrid felőkben működő konténer alapú alkalmazásrendszerek integrálásáig.

A Red Hat a felhőmegoldások egyik vezető fejlesztője és gyártója, igaz ez mind az infrastruktúra (IaaS), mind a platformfelhőkre (PaaS). Végezetül a Red Hat valamennyi nagyvállalati szoftverplatformját átfogják és lefedik azok a menedzsment és automatizációs megoldások, amelyek egyszerűen, hatékonyan, biztonságosan és robosztusan biztosítják ezen platformok működését azok teljes életciklusa során. Az ULX, mint a Red Hat kiemelt magyarországi partnere és a Red Hat technológiák, megoldások hazai képviselője immár közel 20 éve foglalkozik a Red Hat termékekkel, a kezdetektől fogva a Red Hat szoftvereszközeire is alapozva hozta létre saját megodásportfólióját. Az ügyfeleink számára kínált megoldások között megtalálható valamennyi, a Red Hat fókuszába helyezett IT terület, ráadásul éppen az ULX-nél mindig is meglévő innovációnak köszönhetően ezek a technológiák megjelenésül pillanatától jelen vannak nálunk is.