A Red Hat Enterprise Virtualization a Red Hat – mint a legnagyobb nyílt forráskódú szoftvergyár­tó – által, a nyílt forráskódú KVM technológián és az arra épülő RHEV-H hypervisoron felépített teljes virtualizációs platform, amely bármely nagyvállalat vagy intézmény virtualizációs igényeit képes kiszolgálni úgy, hogy a felhasznált virtualizációs technológia a piacon elérhető legmoder­nebb, ugyanakkor a megoldás költséghatékony és élvezi a nyílt forráskód jelentette valamennyi előnyt és lehetőséget.

A Red Hat Enterprise Virtualization (RHEV) egy úgynevezett end-to-end virtualizációs megoldás, amelyet kimondottan adatközponti használatra fejlesztettek ki. A RHEV-ben al­kalmazott hypervisor a Red Hat Enterprise Linux-ra a több ezer nagyvállalatot és több millió rendszert de-facto ipari szabványként kiszolgáló operációs rendszerre épül.

RHEV for Servers

A Red Hat Enterprise Virtualization for Servers ideális platformot jelent a vállalatok és intézmények adatközpont oldali szervervirtualizációs feladatainak megvalósításában illetve alapját képezi a privát felhő alapú infrastruktúrák kiépítésének. A RHEV for Server két alapkomponensre, a felügyeletet és menedzsmentet megvalósító RHEV Managerre (RHEV-M) és a virtuális vendéggépek futtatását biztosító hipervizorra (RHEV-H) épül.

RHEV_for_servers_1

A RHEV alapját jelentő KVM alapú hipervizor napjainkra az iparág legfejlettebb megoldásává nőtte ki magát, amit számos benchmark eredmény (többek között a SPECvirt_sc2010) is igazol. A teljes funkcionalitású vállalati felügyelei és menedzsment környezet (RHEV-M) lehetővé teszi, hogy a rendszeradminisztrátorok és üzemeltetők központilag és hatékony módon menedzselhessék a teljes virtuális környezetet, bele értve a virtuális adatközpontokat, klasztereket, gazda- és vendégrendszereket, hálózatot és tárolórendszereket egyaránt. A RHEV for Servers számos olyan funkciót biztosít, amelyek napjainkban elengedhetetlenek a nagyvállalati virtuális infrastruktúrák működtetése során, így többek közott támogatja a magas rendelkezésreállású környezetek kialakítását, az élő migrációt, a szabály alapú terheléselosztás megvalósítását, a képkezelést, pillanatfelvételek kezelését és használatát illetve a helytakarékos és minta alapú telepítést. A vendéggépek között természetesen a Red Hat Enterprise Linux-on túl támogatottak a vállalatok esetében leginkább elterjedt Windows változatok (akár 32, akár 64 bites formában).

RHEV for Desktops

A Red Hat Enterprise Virtualization for Desktops egy “faltól-falig” virtualizációs megoldás amely elsősorban a nagyvállalati asztali környezetek (desktopok) menedzselésének egyszerűsítését és a költségek drasztikus csökkentését valósítja meg, jól szabályozható adatközponti környezetekből teszi elérhetővé a hozzáférést az asztali környezetekhez, legyen szó akár Windows, akár Linux alapú desktop rendszerekről.

A RHEV for Desktops műszakilag a RHEV for Servers megoldásra építkezik, vagyis kihasználja a RHEV KVM alapú hipervizorának képességeit, azonban a szerver oldali virtualizációs megoldást kiegészíti a virtuális asztali környezetek menedzselésének funkcionalitásával illetve a virtualizált asztali környezetek felhasználókhoz történő “eljuttatása” során egy számos tekintetben egyedülálló SPICE technológiát alkalmaz (lehetőségként természetesen meghagyva a klasszikusnak tekinthető rdesktop protokollt is).

Kereskedelmi tekintetben a RHEV for Desktops a RHEV for Desktop-ra épülő, a szervervirtualizáció mellé megvásárolható kiegészítés.

RHEV for Desktops

Az itt felsorolt termékekről további részleteket, illetve árazási információkat a sales@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonon keresztül kaphat.