Legyen szó meglévő szoftverkomponensek illesztésére a vállalati IT környezetekhez, alkalmazásokhoz vagy korszerű technológiákra építve új, egyedi alkalmazások létrehozására, az ULX rendszerintegrációs és fejlesztési szolgáltatásaival segítünk abban, hogy a szoftverek összessége valóban működő megoldást jelentsen Önök számára!

Számos intézmény, vállalat esetében – sokszor vállalati előírások, szabályok, de sokszor a „történelmi hagyományok” miatt – kész, meglévő vagy előre meghatározott komponensekből építkezve szükséges létrehozni valami újat, az adott (üzleti) követelményeket kiszolgáló rendszert, alkalmazást. Ilyen esetekben kevésbé a meglévő elemek fent ismertetett módon történő áttervezésére, reengineeringjére, hanem sokkal inkább a korábban már létező és nem, vagy csak komoly limitációkkal módosítható, rendszerek, komponensek és az új szoftver- és hardver eszközök integrációjára van szükség. Ez a fajta integráció kerül előtérbe akkor is, ha a használt rendszerek forráskódja nem ismert és így nem módosítható. Ráadásul ez az integráció igen gyakran nem csupán az új komponensek telepítését és illesztését, hanem meglévő folyamatok, működési módszerek vagy modellek újragondolását és tervezését, oktatást, szervezetfejlesztést is jelentenek. Az esetek döntő részében a rendszerintegráció során különböző gyártók igen gyakran különböző technológiáit használó rendszerei, alkalmazásai kerülnek illesztésre, így elengedhetetlen a nyílt felületek, interfészek, szabványok használata. Ebből a szempontból a nyílt forráskódú megoldások, illetve a nyílt forráskódú komponensekkel történő integráció helyzeti előnyt élvez, hiszen a nyílt forráskód szinte minden esetben egyet jelent a szabványossággal, a nyílt szabványok használatával.

A rendszerintegrációs projektek velejárója, hogy gyakran az illesztéshez, a meglévő komponensek tényleges együttműködéséhez nem elegendő a gyári komponenseket telepíteni és szabványos felületeken összekapcsolni, sok esetben kisebb (vagy akár nagyobb) fejlesztési feladatok is jelentkeznek, mivel az illeszkedés a kész eszközök használatával nem tökéletes, az elvárt működéshez szükséges funkciók hiányozhatnak. A rendszerintegráció speciális esetét jelenti a komponensalapú SOA környezetekre épülő integrációs feladat. Az ilyen típusú rendszerintegrációs feladatok esetében az integrációt a legmodernebb ESB-alapú (Enterprise Service Bus – vállalati szolgáltatásbusz) integrációs környezetben valósítjuk meg vagy zöldmezősen, vagy a meglévő, elavult integrációs technikák (adatbázis-szintű, fájlcsere-szintű stb.) felváltásával.

Az ULX által biztosított rendszerintegrációs szolgáltatás (csakúgy, mint a reengineering) kiterjed a tágabb értelemben vett, de-facto szabványként elfogadott Red Hat / JBoss ekorendszer elemeit tartalmazó szoftverarchitektúrák legújabb technológiák és az iparági legjobb gyakorlatok (best practice) alapján történő átalakítására, integrálására, beleértve a mindenkor elfogadott tervezési minták, gyártói ajánlások és a korábbi intézményi, nagyvállalati környezetben megszerzett tapasztalat és tudás felhasználását. Az rendszerintegráció teljességéhez szükséges fejlesztői kompetencia ugyancsak elérhető az ULX-en keresztül, ami magába foglalja a legkorszerűbb szoftvertechnológiák gyakorlati alkalmazását (beleértve például a SOA / ESB technológiát, a folyamatmodellezést, a szabály alapú döntési rendszereket, a nagyvállalati Java technológiát stb.) illetve az elterjedt nagyvállalati szoftvertechnológiák és szoftverkörnyezetek ismeretét.