A ForgeRock azonosság-kezelési termékei a jövő következő-generációs felhasználó- és hozzáférés-menedzsmentjét valósítják meg: a piac első olyan azonosság-kezelési platformját jelentik, amely egységesen kezeli a vállalati-, felhő-, közösségi- és mobil rendszerei által támasztott igényeket, követelményeket.

A ForgeRock azonosság-kezelési platformja három meghatározó elemből áll (OpenAM, OpenDJ és OpenIDM), a teljes megoldás, illetve annak elemei egyaránt a magasfokú üzleti innovációt szolgálják, ehhez biztosít eszközt a rugalmasan skálázható, pehelysúlyú infrastruktúra és a ForgeRock közösséggel való folyamatos és aktív együttműködés.

A ForgeRock azonosság-kezelési megoldások már a tervezés kezdetétől egységes, integrált platformként épülnek fel, szemben a hagyományos IAM (Identity and Access Management) termékekkel, ahol jellemző, hogy a gyártók felvásárlásokból származó, egymástól igen gyakran nagyon különböző termékekből próbálnak meg kialakítani egy platformot.
A műszaki szakemberek számára a ForgeRock jelentette megközelítés újtípusú, leegyszerűsített megközelítést jelent az általános azonosság-kezelési szolgáltatások létrehozására és kezelésére, legyen szó akár vállalati, közösségi, felhő vagy mobil rendszerekről. A vállalati döntéshozók, informatikai és üzleti vezetők számára a ForgeRock platform eszközt jelent az új üzleti modellek bevezetésére és a vállalat versenyképességének növelésére. Sebességet, egyszerű használatot, biztonságot, újrahasznosítható üzleti folyamatokat biztosít és lehetővé teszi olyan felhasználók elérését és kiszolgálását, amire korábban vagy a mennyiség, vagy a használat módja miatt nem volt lehetőség.