A Red Hat JBoss Developer Studio az alkalmazás-fejlesztési folyamat teljes életciklusára biztosít széleskörű támogatást, ráadásul mindezt egyetlen eszközbe integrálva. A Developer Studio egy minősített, Eclipse alapú integrált fejlesztőeszköt (IDE – Integrated Development Environment), lefedi a fejlesztéssel kapcsolatos valamennyi tevékenységet, mint kódolás, tesztelés, telepítés, legyen szó gazdag funkcionalitású webes alkalmazásokról, mobil alkalmazásokról, tranzakcionális nagyvállalati rendszerekről vagy SOA alapú integrált alkalmazásokról és szolgáltatásokról.

A JBoss Developer Studio az eszközök széles skáláját biztosítja, számos különféle programozási modellt és keretrendszert támogat, mint például a Java EE6, a RichFaces, a JavaServer Faces (JSF), az Enterprise Java Beans (EJB), a Java Persistence API (JPA) és a Hibernate, a JAX-RS és a RESTEasy, a Context Dependency Injection (CDI), a HTML5 és egyéb népszerű és széles körben elterjedt technológiák. Igen nagy előnye a JBoss Developer Studionak, hogy az egyes modulok, plug-inek és futtatható komponensek egymás közötti függősége, kompatibilitása alaposan vizsgált, tesztelt, így használatával számos olyan probléma előzhető meg, ami például a patchwork-szerűen összerakott fejlesztési környezetek esetén jelentkezhet.

A JBoss Developer Studio különféle (egymás mellett használható) Java virtuális gép (JVM) változatok használatát is lehetővé teszi, a termelékenységet a Maven, a teszteléseket pedig az Arquillian komponensen keresztül támogatja illetve tartalmaz minden olyan külső féltől származó elemet, ami a függőségek miatt szükséges lehet. Összességében az előre konfigurált és integrált rendszer jelentős megtakarítást biztosít időben és az elkészített alkalmazások minőségére is pozitívan hathat, hiszen használatával a konkrét fejlesztési problémákra koncentrálhatunk ahelyett, hogy a fejlesztőkörnyezet működőképességéért harcolnánk. A fejlesztők biztosak lehetnek benne, hogy a JBoss Developer Studio esetén az általuk használt fejlesztői környezet stabil, bővíthető, frissíthető és támogatott lesz.

jboss developer studio screenshot weblapra

A JBoss Developer Studio legfontosabb képességei

Teljesen integrált fejlesztői környezet a JBoss szoftverekhez

Az önálló IDE eszközökkel szemben a JBoss Developer Stuio eszközkészlete és futattókörnyezete teljes mértékben integrált és minősített a JBoss Middleware platform valamennyi elemével.

Eclipse alapok

A fejlesztői környezet az igen népszerű, közismert és legelterjedtebb Eclipse és Web Tools Project (WTP) projektekre épül, ezáltal igen széles és nagy teljesítményű funkciókat tartalmaz, a fejlesztők számára pedig ismerős, komfortos környezetet biztosít.

Vizuális oldalszerkesztő (Visual Page Editor)

A Visual Page Editor komponens a weboldalak szerkesztését segíti, kombinálva a grafikus és forráskód alapú szerkesztés funkcióit, erősségeit, legyen szó AJAX-os JSF weblapokról RichFaces segítségével, JavaServer Pages, HTML vagy XHTML oldalakról.

BrowserSim mobil szimulátor

A BrowserSim használatával (ami minden fontosabb platformon, mint Windows, Linux és OS X is elérhető) az elkészült webalkalmazások működése tesztelhető, legyen szó különféle kijelző méretekről, felbontásokról vagy az alkalmazások különbüző funkcióiról.

Eszközkészlet a Red Hat OpenShift Enterprise PaaS megoldásához

A JBoss Developer Studio eszközkészletet biztosít ahhoz, hogy a Red Hat OpenShift PaaS felhőben futó alkalmazásokat úgy, olyan egyszerűséggel lehessen elérni és kezelni, mintha azok helyi szerveren futnának.

AJAX képességek RichFaces komponensekkel

A JBoss Developer Studio eszközkészletet biztosít a JBoss RichFaces-hez, a JSF-hez tartozó gazdag komponenskönyvtárhoz is, ezáltal egy olyan fejlett keretrendszer használatára nyílik lehetőség, ahol az AJAX képességek könnyen és egyszerűen integrálhatók a nagyvállalati alkalmazásfejlesztéssel.

Optimalizált JBoss alkalmazás-szerver adapter

Az adapter olyan funkciókat biztosít, mint például az inkrementális üzemszünet-mentes telepítés (hot deployment). Az adapter teljes mértékben előrekonfigurált a termék részét képező JBoss alkalmazás-szerverrel.

Red Hat Enterprise Linux és Red Hat Network (RHN) hozzáférés

A JBoss Developer Studio Portfolio Edition fejlesztési célokra tartalmazza a Red Hat Enterprise Linux-szot, a Linux fejlesztőkészletet illetve a Red Hat Network-öt, így biztosítva a fejlesztők számára a teljes és problámamentes hozzáférést valamennyi szükséges komponenshez.

jboss developer studio weblapra