Napjaink vállalatai és intézményei számára egyre inkább kulcskérdés, hogy az informatikai alkalmazásaik a meghatározó (úgynevezett core) működést maximális mértékben legyenek képesek kiszolgálni. Ezen igényeknek a hagyományos megközelítést leképező IT rendszerek nem, vagy nem kellő hatékonysággal képesek megfelelni, igen sok esetben komoly gátját jelentik egy modern, a piaci környezet vagy a felhasználói igények maximális kielégítését kiszolgálni hivatott működés megteremtésének.
A Red Hat JBoss BRMS egy nagyteljesítményű, nyílt forráskódú üzleti szabálymotor (illetve szabályrendszer), kiegészítve a komplex események kezelésének képességével. Lehetővé teszi, hogy a vállalatok kiemelhessék az alkalmazás logikából az üzleti szabályok kezelését, hiszen e kettő életciklusa, fejlesztője és karbantartója szinte minden esetben jelentősen különbözik.
brms weblapra
A JBoss BRMS képességei

A JBoss BRMS számos széles körben elterjedt nyílt forráskódú termék és technológia integrálása egy egységes, támogatott, vállalati kategóriájú szoftvertermékbe. A szoftver tartalmazza többek között a nagyteljesítményű üzleti szabály motort, a komplex események kezelését biztosító CEP kiterjesztét illetve a szabályok egyszerű létrehozását, kezelését és tárolását lehetővé tevő szabványokra épülő fejlesztő- és menedzsment eszközt illetve repository-t.

Szabály motor

Az igen gyors és széles körben hangolható szabálymotor elsődleges feladata, hogy döntési szolgáltatásokat biztosítson az alkalmazások számára, az üzleti adatok kiértékelésével, az előre meghatározott szabályok azokon történő “lefuttatásával”. A JBoss BPM Suite-ban lévő üzleti szabály- és folyamat kezelés teljes mértékben integrált, ezáltal téve lehetővé az alkalmazások számára azok maximális kihasználását.

Szabály létrehozás

A JBoss BRMS tartalmaz egy szabályok létrehozására és kezelésére szolgáló eszközt, amin keresztül mind az üzleti, mind a technikai (IT) felhasználók képesek a rendszerben szabályokat létrehozni, módosítani. Az üzleti felhasználók számára a komponens elsődleges interfésze egy olyan webes felület, ami lehetőséget biztosít az üzleti szabályok egyszerű, mégis hatékony leírására, legyen szó döntési táblák kezeléséről, irányított (vezetett) szabálylétrehozásról vagy a szabályok üzleti nyelven (doménspecifikus módon) történő megfogalmazásáról. Az üzleti szabályok akár offline módon, olyan irodai alkalmazásokból is létrehozhatók, mind a Microsoft Excel vagy a LibreOffice / OpenOffice Calc.

A feljesztők, IT szakemberek számára a JBoss BRMS plugint biztosít, amivel a JBoss Developer Studio egyszerűen integrálható a termékkel és ezáltal lehetővé válik az üzelti szabályok közvetlen intergálása saját vagy már meglévő Java alkalmazásokkal, külső rendszerekkel.

Repository

A JBoss BRMS a szabályok tárolására repository-t is tartalmaz, ami a népszerű git forráskód-menedzsment rendszerre épül. A repository támogatja az átfogó metaadat kezelést a különféle tartalmak kategórizálására, kiegészítve azt részletesen hangolható hozzáférés- és verzió kezeléssel. A repository elérhető a JBoss BRMS saját fejlesztői felületeiről vagy akár külső alkalmazásokból is, mely utóbbiak kapcsolódhatnak Java és / vagy REST API-kon keresztül.

Az itt felsorolt termékekről további részleteket, illetve árazási információkat a sales@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonon keresztül kaphat.