HASZNÁLJUK KI AZ ANSIBLE AUTOMATIZÁCIÓS KÉPESSÉGEIT

Napjainkban minden üzleti vállalkozás egyben digitális vállalkozás is. A technológia vált az innováció motorjává és az alkalmazások piacra juttatásának gyorsasága igen gyakran a siker kulcsát is jelenti. A múltban ezt csak sok-sok kézi munkával és komplex koordinációval lehetett elérni, de mára, az Ansible-nek, az egy-szerű, ám nagy teljesítményű IT automatizációs eszköznek köszönhetően a feladatok komplexitása jelentősen lecsökkent és felgyorsult a DevOps irány elveknek megfelelő IT környezetek létrehozása.

 ansible_3

Senki sem szereti az unalmas, ismétlődő feladatokat. Mivel az Ansible igen egy-szerű, így az adminisztrátorok egyből elkezdhetik a napi rutinfeladatokat automatizálni. Az automatizáció lehetővé teszi, hogy az adminisztrátorok olyan feladatokra fókuszálhassanak, amelyek izgalmasabbak és egyben több értéket is termeljenek, mint például az alkalmazás-fejlesztés felgyorsítása. Összességében kimondható: az Ansible használata abban ad a legtöbbet, amiből sosincs elég, ez pedig az idő! Lehetővé teszi, hogy az okos emberek okos dolgokkal foglalkozzanak.

AUTOMATIZÁCIÓ MINDENKI SZÁMÁRA

Lényegtelen, hogy ki hol helyezkedik el egy vállalati struktúrában vagy éppen mennyire műszaki fókuszú, az Ansible mindenki számára közös nyelvet ad az IT infrastruktúra leírására. Igen egyszerű megtanulni, akár önmagát képes dokumentálni és nem szükséges programozói szintű végzettség az Ansible kód olvasásához sem. Az Ansible biztosítja, hogy az automatizáció nem lesz bonyolultabb annál a feladatnál, mint amit ki akarunk váltani vele.

A KÖZÖSSÉG EREJÉVEL

Az Ansible manapság a legnépszerűbb nyílt forráskódú automatizációs eszköz a GitHub-on, havonta több mint negyedmillió letöltéssel. Folyamatosan érkeznek az új modulok, amit több mint 2000 közösségi fejlesztő készít, így biztosítva azt, hogy gyakorlatilag bármilyen automatizációs igényre legyen megoldás, illetve ha még nincs, akkor az mielőbb elkészüljön.

ansible_2

A Red Hat Ansible Tower képességei között szerepelnek a letisztult felhasználói felület, az integrált értesítési megoldás vagy a fejlett jogosultsági rendszer. A Tower az Ansible automatizációs motorra, mint alaptermékre épül és azt egészíti ki olyan nagyvállalati funkciókkal, mint a vezérlés, hozzáférés-menedzsment, auditálás vagy a delegáció.

  • Új rendszerek egyszerű bekapcsolása
  • Szerverek, hálózati- és egyéb eszközök konfigurálása
  • Alkalmazások telepítése és menedzselése
  • Komplex feladatok és workflow-k orkesztrációja
  • Meglévő vállalati technológiák integrációja
  • Különböző eltérő fókuszú csapatok munkájának egyesítés a DevOps alapú működés támogatásához

AZ ANSIBLE-RŐL

Az Ansible a Red Hat által támogatott nyílt forráskódú közösségi projekt és egyben az informatikai feladatok automatizálásának legegyszerűbb eszköze. Az Ansible az egyetlen olyan automatizálási nyelv, amely az informatikai csapatok esetén bárhol használható – kezdve a rendszer- és a hálózati adminisztrátoroktól egészen a fejlesztőkig és IT menedzserekig bezárólag. A Red Hat Ansible Tower nagyvállalati megoldásokat kínál a teljes alkalmazás életciklusok automatizálására – a szerverektől egészen a konténerekig, felhőmegoldásokig, beleértve a két szélsőérték közé eső valamennyi rendszert és megoldást. A Red Hat Ansible Tower egy olyan vállalati szoftvermegoldás, amely segítséget nyújt az IT csapatoknak ahhoz, hogy komplex, többszintű telepítéseket kezelhessenek az Ansible jelentette kontroll, tudás és delegációs képességek használatával.

ansible_1