A Red Hat Cloud Suite egy konténer alapú alkalmazásfejlesztési platformot jelent, ami igen robusztus és jól skálázódó felhőinfrastruktúrára épül, kiegészülve a teljes környezetet lefedő menedzsment keretrendszerrel. A Red Hat Cloud Suite használatával a felhasználók egyszerűen képesek meglévő alkalmazásaikat egy skálázható felhőinfrastruktúrába áthelyezni, illetve új, immár felhő alapú alkalmazásokat és szolgáltatásokat létrehozni, legyen szó magán vagy nyilvános felhőkörnyezetekről. A Red Hat Cloud Suite segítséget jelent az üzemeltető szervezetek számára is abban is, hogy egyrészt a fejlesztési csapatok, fejlesztők számára kész felhő alapú szolgáltatásokat biztosítsanak, másrészt az üzleti oldal szereplői bele- és átláthatóságot, kontrollt kapjanak a felhőkörnyezetben működő alkalmazásokra.

Infrastruktúra szempontjából a Red Hat Cloud Suite az általa megvalósított magán felhőt egyrészt a Red Hat OpenStack Platformra építkezve valósítja meg (a nyílt felhőt jellemző skálázódási tulajdonságokkal), másrészt a megvalósítás épülhet a Red Hat Enterprise Virtualization komponens jelentette nagy teljesítményű virtualizációs technológiára is. Mindkét opció közös jellemzője az igen magas fokú biztonság és a skálázódás, amelyek tökéletes alapot jelentenek a Red Hat OpenSift Enterprise alkalmazás platform (DevOps környezet és PaaS felhő) működéséhez. Az OpenShift PaaS környezet segítségével a konténer alapú alkalmazások fejlesztése és adminisztrációja válik kézzelfogható valósággá a vállalati felhasználók számára is.

A Red Hat Cloud Suite az infrastruktúra és alkalmazás fejlesztési platformok egységes kezelését, azok egyfajta „házasítását” is megvalósítja, aminek adminisztrációs szempontból egy egységes menedzsment keretrendszer, a Red Hat CloudForms az alapja. Teljes menedzsment szempontjából a CloudForms funkcionalitást egészíti ki a Red Hat Satellite szoftverkomponens, ami azzal szorosan együttműködve teljes körű életciklus-menedzsment funkcionalitást biztosít a teljes felhő-suite számára. A megoldás része továbbá egy olyan kockázat-menedzsment eszköz, a Red Hat Insights, ami a teljes infrastruktúra működésének folyamatos adatgyűjtésén és elemzésén keresztül igen gyors, akár proaktív válszokat is képes adni a működést érintő valós és / vagy lehetséges kockázatokra, megelőzve azok tényleges jelentkezését, negatív hatását.

A Red Hat Cloud Suite részét képezi a Red Hat Ceph Storage, egy nyílt, masszív módon skálázódó, igen rugalmas szoftver alapú storage rendszer, így a Red Hat Cloud Suite felhasználók szabadon használhatják azt adattárolási feladataik megoldásához. A Red Hat Ceph storage tervezésénél fontos szempont volt az, hogy közönséges hardverkörnyezeten legyen képes működni, többek között ezért is igen népszerű és előnyben részesített a felhasználók, így az OpenStack ügyfelek körében, aminek moduláris architektúrájával, storage komponenseivel tökéletesen képes együttműködni.

red-hat-cloud-suite-infographic-v2-1050x562

ELŐNYÖK AZ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

A Red Hat Cloud Suite közös, egységes interfészt, technológiai építőkockákat jelent a vállalatok különböző szervezetei, az IT adminisztrátorok, a fejlesztés és a különböző üzleti szereplők számára. A megoldás olyan menedzsment keretrendszert tartalmaz, ami átfogja az alkalmazásfejlesztés és az infrastruktúra különböző szintjeit, kiegészítve azt teljes életciklus-menedzsment támogatással és proaktív kockázatkezeléssel.

A fejlesztők számára a Red Hat Cloud Suite igen gyors és egyszerű hozzáférést enged a számítási erőforrásokhoz és megvalósítja a folyamatos integráció és alkalmazástelepítés (CI / CD) koncepcióját, mindezt a programozási nyelvek és keretrendszerek igen széles körét támogatva. Az operátorok egyszerre képesek monitorozni és irányítani ezeket a szolgáltatásokat az egész hibrid infrastruktúrán, a fejlesztés kezdetétől egész az élesüzembe állásal bezárólag. Ezáltal a vezetői szint, mint pl. egy CIO is pontosabban képes az üzleti igényeknek, marketing elvárásoknak és ügyfélkövetelményeknek megfelelő környezeteket prezentálni.

A TERMÉK LEGFONTOSABB ELŐNYEI
  • Egymással integrált komponensek – A megoldás egymással integrált, szorosan együttműködő, támogatott komponenseket tartalmaz, azok használatával valósít megy egy teljes funkcionalitású, működő hibrid felhő környezetet.
  • Egységes menedzsment – Egyetlen, a megoldást alkotó valamennyi technológiai elemet kiszolgáló menedzsment keretrendszer biztosítja valamennyi menedzsment jellegű feladat kiszolgálását, legyen szó az alkalmazásfejlesztés különféle szintjeiről, üzemeltetés-támogatásról, életciklus menedzsmentről vagy éppen proaktív kockázatkezelésről.
  • Teljes funkcionalitású alkalmazásfejlesztés, konténerek – A termék az OpenShift-re építve igen rugalmas, konténer alapú fejlesztési képességeket biztosít
  • Nyíltság, együttműködés – A nyílt API-k lehetőséget biztosítanak arra, hogy az ügyfelek szabadon fejleszthessék vagy cserélhessék a teljes megoldás különböző elemeit, biztosítják a technológia és a gyártók megválasztásának szabadságát.
  • Masszív ekorendszer – Soha nem volt olyan egyszerű egy megoldást újabb networking, storage és felhőkomponensekkel, a Red Hat-ről vagy harmadik gyártótól származó elemekkel bővíteni, mint a Red Hat Cloud Suite esetén, ráadásul a megoldás elemei akár közönséges hardvereszközökön, nyilvános felhőinfrastruktúrákon is támogatott módon, problémamentesen képesek működni.