NYÍLT, SZOFTVER ALAPÚ STORAGE PLATFORM FIZIKAI, VIRTUÁLIS ÉS FELHŐ KÖRNYEZETEK SZÁMÁRA
TERMÉK ÁTTEKINTÉSE

A Red Hat Gluster Storage egy nyílt, szoftver alapú, horizontálisan skálázható storage platform, ami a nem strukturált adatok fizikai, virtuális vagy felhő környezetekben történő kezelését teszi egyszerűvé. A Red Hat Gluster Storage egyesíti a fájl és objektum tárolást a scale-out felépítés segítségével, aminek eredőjeként olyan költséghatékony storage megoldást kínál, ami képes kezelni a dinamikusan növekvő, akár petabájt mennyiségű adattömeget is. A Red Hat Gluster Storage magas, folyamatos rendelkezésre állású tárolórendszert jelent, legyen szó fizikai, virtuális vagy felhő alapú adattárolásról, így az ügyfelek a különböző típusú adataik – legyen szó bigdata, strukturált vagy nem strukturált formájú adatokról – a problémahalmazból értékké tudják alakítani.

A Red Hat Gluster Storage különféle típusú adatok tárolására alkalmas:

  • Média állományok, mint videó-, kép- és hangfájlok
  • Mentések és archív állományok
  • Bigdata adatok, mint naplók, RFID és egyéb, gépek által generált adatok
  • Virtuális gép képfájlok (image-ek)

A Red Hat Gluster Storage az iparág vezető adatközponti Linux rendszerére, a Red Hat Enterprise Linux-ra épül és lehetővé teszi, hogy a felhasználók költséghatékony, nagy rendelkezésre állású storage megoldást hozhassanak létre a méret- és teljesítménybeli kompromisszumoktól mentesen. A Red Hat Gluster Storage megszünteti a storage silókat azáltal, hogy globális, teljes körű hozzáférést biztosít a tárolt adatokhoz különböző fájlrendszereken és protokollokon keresztül. Ezen túlmenően a tervezése során fontos szempont volt, hogy az iparágban szabványos „commodity” (x86/x64) szerverekkel működjön.

A Red Hat Gluster Storage egyszerűen telepíthető helyben az adatközpontokban, nyilvános- vagy hibrid felhőkörnyezetekben. A termék optimalizált megoldást ad a tárolásra kihegyezett vállalati felhasználások során, mint az archiválás és mentés, a gazdag médiatartalmak mozgatása, vállalati tárhely biztosítása, felhő- és üzleti alkalmazások kiszolgálása, tárolás biztosítása felhő- és virtualizált környezetek számára vagy éppen az olyan feltörekvő technológiák esetén, mint a bigdata rendszerek által előállított nagy mennyiségű adat kezelése.

VÁLLALATI ELŐNYÖK

Napjaink vállalatai gyakran találkoznak szétszórtan működő storage silókkal, sokszor egymástól földrajzilag távoli adatközpontokban működve. A Red Hat Gluster Storage képes arra, hogy megszüntesse ezeket a silókat és egységesítse az azokban tárolt adatokat és azok menedzsmentjét függetlenül a környezetek típusától, architektúrájától.


RED HAT GLUSTER STORAGE MAGÁNFELHŐ MEGOLDÁSOK SZÁMÁRA
NYÍLT, SZOFTVER ALAPÚ, HORIZONTÁLISAN SKÁLÁZÓDÓ STORAGE PLATFORM AMI PERCEK ALATT TELEPÍTHETŐ IPARILAG SZABVÁNYOS X86-OS HARDVEREKEN

Gluster_1_Datacenter_Private_cloud

SKÁLÁZÓDÁS ÉS RUGALMASSÁG MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL

A Red Hat Gluster Storage (tervezéséből adódóan) elvileg korlátlanul skálázható, a kapacitása úgy bővíthető vagy csökkenthető, hogy közben az adatkiszolgálás folyamatosan működőképes marad. Egy speciális eljárásnak, a bitrot algoritmusnak köszönhetően biztosítja az adatok integritását. A rugalmas, scale-out architektúra garantálja, hogy a Red Hat Gluster Storage a felhasználók – elsősorban virtuális környezetekben jelentkező – dinamikusan változó méretű adattárolási igényeit problémamentesen legyen képes kiszolgálni.

EGYSZERŰ TELEPÍTÉS

A szerveren vagy a hipervizoron (pl. Red Hat Enterprise Virtualization vagy VMware vSphere/ESXi) egy egyszerű ISO image telepítésével elvégezhető a beüzemelés-

MAGAS TELJESÍTMÉNY ALACSONY KÖLTSÉGEK MELLETT

A Red Hat Gluster Storage egy rugalmas hashing algoritmust használ arra, hogy megtalálja a keresett adatokat a storage pool-ban, illetve hogy elkerülje a storage megoldásokat általában jellemző I/O szűkületeket és sebezhetőségeket. Ez a módszer, kiegészülve a nagy kapacitású skálázódással lényegesen magasabb teljesítményt jelent alacsonyabb költségek mellett a hagyományos storage megoldásokkal összehasonlítva. Ugyancsak a költségeket csökkenti az erasure coding (EC) módszer használata, ami alacsonyabb gigabájtonkénti költséget eredményez azáltal, hogy csökkenti az archív állományok és „hideg backupok” számára szükséges kapacitásigényeket.

MIÉRT HASZNOS A VÁLLALATOK SZÁMÁRA?

Manapság a vállalatok a robbanásszerűen megnövekedett mennyiségű nem strukturált adat kezelésével és a virtualizált IT környezetek viharos fejlődésével küzdenek. A nyilvános felhőszolgáltatók számára készített Red Hat Gluster Storage egy ideális választási alternatívát jelent a felhőben történő tárolási problémák kezelésére. Egyszerűsíti a nem strukturált adatok kezelésének menedzsmentjét, legyen szó néhány terabájt vagy akár több petabájt mennyiségű adatról, ráadásul mindehhez új hardverek beszerzésére sincs feltétlenül szükség.


RED HAT GLUSTER STORAGE NYILVÁNOS FELŐMEGOLDÁSOKHOZ
MAGAS RENDELKEZÉSRE ÁLLÁSÚ, NAGY TELJESÍTMÉNYŰ STORAGE MEGOLDÁS AZ AMAZON WEB SERVICES (AWS) SZÁMÁRA

Gluster_2_Scale_out_NAS

EGYSÉGES GLOBÁLIS NÉVTÉR

Az AWS felhasználók egyesíthetik az Amazon Elastic Block Storage (EBS) és az Amazon Elastic Compute Cloude (EC2) példányaikat az AWS környezeteken belül, létrehozva ezzel egy magas rendelkezésre állású, virtualizált storage pool-t.

NAGYSZERŰ AMAZON EC2 FELHASZNÁLÓI ÉLMÉNY

A nyilvános felhőben használt Red Hat Gluster Storage megszünteti az eszköz-szintű kapacitásbeli korlátokat és a pool-on belüli teljesítménykülönbségeket, ezáltal az Amazon EC2 felhasználók számára lényegesen magasabb felhasználói élményt biztosít.

MAGAS RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS

A Red HAT GLUSTER Storage szinkron replikációt és aszinkron geo-replikációt valósít meg, így helyeben (adatközponton belül) szinkron, az adatközpontok között pedig aszinkron módon kerülnek tükrözésre. AWS-en belüli használat esetén az availability zónák közötti replikáció szinkron, az AWS régiók között replikáció aszinkron módon működik.

NEM SZÜKSÉGES AZ ALKALMAZÁSOK ÚJRAÍRÁSA

A meglévő POSIX kompatibilis alkalmazások módosítás nélkül áthelyezhetők a nyilvános felhőbe, a storage környezet problémamentesen működik számukra.

MIÉRT HASZNOS A VÁLLALATOK SZÁMÁRA?

A vállalatok így elkerülhetik, hogy azoktól a költséges, monolitikus storage eszközöktől függjenek, amelyek skálázása igen összetett. A Red Hat Gluster Storage használatával a vállalatok egyszerűen telepíthetik a storage környezetet közönséges hardvereszközökre is akár percek alatt, így hozva létre skálázható, nagy teljesítményű storage megoldást akár a helyi adatközpontban, akár hibrid felhő környezetben.


RED HAT GLUSTER STORAGE A HIBRID FELHŐ SZÁMÁRA
NYÍLT, SKÁLÁZHATÓ STORAGE SZOFTVER A HIBRID FELHŐKÖRNYEZETEKBEN VALÓ HASZNÁLATRA

A hibrid felhőkörnyezetekbe szánt Red Hat Gluster Storage roppant rugalmasságot ad azon vállalatok kezébe, akik mind a magán-, mind a nyilvános felhőben egyszerre gondolkoznak.

Gluster_3_REDHAT_gluster_SCHEME2

BEÉPÍTETT REPLIKÁCIÓ AZ ADATVÉDELEM SZOLGÁLATÁBAN

A hibrid környezetek részére szolgáló Red Hat Gluster Storage replikációt használ az adatközpontok és a felhőkörnyezetek közötti magas rendelkezésre állás eléréséhez. A szinkron fájl-replikáció helyi adatreplikációt jelent az üzleti folytonosság kiszolgálására. Az aszinkron, adatközpontok közötti vagy geo-replikáció a katasztrófatűrést szolgálja.

KÖNNYŰ, PROBLÉMAMENTES MIGRÁCIÓ A FELHŐBE

A hibrid felhőkörnyezetekbe szánt Red Hat Gluster Storage POSIX kompatibilis, így nem szükséges az alkalmazások újraírása, módosítása a használatához, így a vállalati alkalmazások lokális adatközpontokból felhőrendszerekbe történő migrációja egy könnyű, problémamentes történet.

EGYSZERŰ, KÖLTSÉGHATÉKONY ADATHOZZÁFÉRÉS

A megoldás használatával a fájlok és objektumok létrehozása és elérése egyszerre történhet a legkülönbözőbb alkalmazási környezetekből. Egy állomány létrehozása történhet fájlként és annak azonnali visszaolvasása már objektumként, vagy fordítva – nem jelent problémát a művelet. A végeredmény, hogy drasztikusan csökkenhetnek a fájl és objektum tárolás költségei és megszűnnek a tárolási silók, hiszen azok létrejöttének oka is megszűnik. Ráadásul az NFSv4 integráció használatával a kliensek még szélesebb köre használhatja ki a Red Hat Gluster Storage biztosította szolgáltatásokat.

MIÉRT HASZNOS A VÁLLALATOK SZÁMÁRA?

Egyre több vállalat vág bele hibrid felhőkörnyezetek használatába, ahol a nyilvános (külső) felhőt a nem kritikus IT szolgáltatások, míg a magán (belső) felhőt az üzletileg kritikus alkalmazások futtatására használják. A Red Hat Gluster Storage használatával a vállalatok egyszerűen terjeszthetik ki adatközpontjaikat felhő irányba, növelve ezzel a rugalmasságot, egységesítve az adathozzáférést, fokozva a biztonságot és egyszerűsítve a teljes megoldás menedzsmentjét – mindezt a költségek minimalizálása mellett.