Teljes megoldás nyílt hibrid felhő megoldások menedzseléséhez
A vállalatok egyre inkább előnyben részesítik a nyilvános felhőszolgáltatókat, mivel az általuk kínált számítási teljesítményt a mindenkori igényeknek megfelelően vehető igénybe a hagyományos nagyvállalati IT rendszerek költségeinek akár töredékéért. Ezek az előnyök vezettek oda, hogy egyre több vállalat implementálja saját adatközpontjaiban is a nyilvános felhőszolgáltatók jelentette megközelítést. Ennek eredményeként az IT a korábbiaknál agilisabbá, rugalmasabbá és sokkal inkább stratégiai szervezetté válik vállalaton belül, lényegesebben költséghatékonyabb módon képes a szolgáltatásait nyújtani.
cloudforms_1

A Red Hat Cloud Forms lehetővé teszi, hogy Infrastruktúra mint szolgáltatás (IaaS) típusú hibrid felhőmegoldást hozzunk létre és menedzseljünk, ami aztán önkiszolgáló számítási erőforrásokat biztosít a felhasználók számára egy jól menedzselt, szabályozott és biztonságos környezetben. A CloudForms újrateremti az IaaS felhőpiacot azáltal, hogy teljeskörű és átfogó alkalmazás-életciklus menedzsmentet biztosít és lehetővé teszi, hogy nyílt hibrid felhő rendszert hozzunk létre a számítási erőforrások lehető legszélesebb kínálatából. Ezen kívül hordozhatóságot is biztosít a különféle heterogén virtualizációs platformok között és nyitást biztosít a nyilvános felhőszolgáltatások irányába is.

Más megoldásokkal ellentétben csak a CloudForms teszi lehetővé, hogy alkalmazásokat telepítsünk és menedzseljünk különféle erőforrások között egységes és egyetlen sablon alapján (alkalmazás blueprint) olyan előírásokat használva, mint például hogy hol futhatnak, hogyan kell azokat optimalizálni, ki használhatja őket stb. A CloudForms esetében implementált nyílt szabványok biztosítják, hogy számos gyártó eszközei és szoftverei lesznek használhatók, megadva ezzel a választás szabadságát és megakadályozva a gyártói függőségek kialakulását.

Nyílt hibrid felhő építése és menedzselése

A Red Hat CloudForms lehetővé teszi nyílt hibrid felhő létrehozását, amivel a vállalatok képesekké válnak:

  • Különféle virtualizált platformokat és nyilvános felhőszolgáltatásokat együtt használni a saját magán felhő rendszereikben

  • A különféle infrastruktúra erőforrásokat csoportosítani és a felhőbe helyezni, így felhasználva azokat olyan területeken, mint a fejlesztés, a tesztelés vagy az éles, termelő rendszerek világa. Például egy teszt felhőrendszer nyilvános felhőből kaphat erőforrásokat, míg az éles felhőrendszer különféle hipervizorok által biztosított erőforrásokból épül fel.

  • Különféle erőforrásszolgáltatók által biztosított erőforrásokat együttesen használni és egy egységes felhő pool-ba helyezni.

A felhő alkalmazások életciklusának kezelése

A nyílt hibrid felhők a heterogén infrastruktúrákon való menedzselésükhöz olyan eszközöket igényelnek, ame­lyek segítségével az életciklus-menedzsment különös oda­figye­lés­sel és folyamatos kontroll mellett valósítható meg.

A CloudForms által biztosított robusztus alkalmazás-életciklus menedzsment eszköz az alacsony szintű infrastruktúra menedzsment funkciókkal szemben a komplex alkalmazás stack-hez kínál önkiszolgáló képességeket. A CloudForms az adminisztrátorok számára olyan alkalmazás-sablonok (blueprint) létrehozását teszi lehetővé, amelyek azt szolgálják, hogy ezen alkalmazások az infrastruktúra típusok széles skáláján legyenek képesek működni. Ezen túlmenően a CloudForms lehetővé teszi a futó alkalmazások megfelelőségének (compliance) és irányításának (governance) menedzselését ezen sablonok alapján, beleértve a a frissítések és biztonsági javítások telepítését és az előfizetések menedzselését egyaránt.

A CloudForms az alkalmazások életciklusának kezelésére biztosít eszközt, ahol a legfontosabb két szempont a gyors telepíthetőség és az egyszerű menedzsment. Ezen szempontok alkalmazásával kerülhetők el azok a problémák (például túlbonyolított használat, megfelelőség), amelyek az első generációs életciklus menedzsment eszközöket általában jellemezték.

cloudforms_2

Irányított önkiszolgáló szolgáltatások engedélyezése

A felhő alapú számítástechnika számos esetben jelentősen különbözik a hagyományos rendszerek során megszokott elemektől, legyen szó folyamatokról, eszközökről vagy menedzsmentről. Az önkiszolgáló portálfelületek használatával számos ponton emelünk ki funkciókat a biztonságos és jól szabályozott központi rendszerekből és adunk olyan felhasználók kezébe, akik sokszor nem tudják vagy nem értik, hogy pontosan mit és hogyan kellene tenniük. A CloudForms által biztosított grafikus felület kiegészül olyan szerepköralapú hozzáférés kezeléssel, ahol a felhasználók az adminisztrátorok által összeállított alkalmazás-katalógushoz férhetnek hozzá jól szabályozott formában. A CloudForms biztosítja, hogy az IT infrastruktúra adminisztrátorok olyan robusztus szabályokat hozhassanak létre, amelyek leírják, hogy az alkalmazások hol, milyen formában, milyen optimalizáció mellett és ki által legyenek futtathatók.

A Red Hat CloudForms a piacon egyedülálló megoldás olyan tekintetben, hogy egyetlen termékben egyesíti a hibrid felhők létrehozásának és menedzselésének lehetőségét, kiegészülve a szükséges alkalmazás életciklus kezelési funkciókkal illetve gazdag szabálykezelési lehetőséget nyújt, ami az üzlet által megkövetelt irányítási követelményeket képes lefedni.

Az itt felsorolt termékekről további részleteket, illetve árazási információkat a sales@ulx.hu email címen és/vagy a +36 1 450 0921-es telefonon keresztül kaphat.