A Red Hat Virtualization klasszikus vállalati szintű virtualizációs megoldás a nyílt forráskódú KVM technológiára építve. Tökéletes választás a hagyományos infrastruktúra környezetek hatékonnyá tételére vagy a modern felhőtechnológiák alapjainak megteremtéséhez.

A Red Hat Enterprise Virtualization egy teljes virtualizációs platform – menedzsmenttel kiegészülve – virtualizált szerver- és klienskörnyezetek létrehozására, működtetésére. A Red Hat Virtualization fejlesztése a Red Hat Enterprise Linux-szal szorosan együttműködésben történt és történik, így annak minden előnyét terjeszti ki a hardeveralapú (bare metal) környezeteken túlra, kiszolgálva ezzel a legkritikusabb üzleti igényeket is. Számos előnye közül fontos kiemelni a jelentős teljesítményt, a meglévő infrastruktúrákkal való integrált platformot, a versenyképes árazást és azt a biztonságos és stabil működési környezetet, amit a Red Hattől megszoktak és / vagy elvárnak a vállalatok.

A Red Hat Virtualization segíti Önt abban, hogy:

  • Biztonsággal virtualizálhassa bármely kritikus alkalmazását
  • Felépítsen és menedzseljen egy integrált felhő-infrastruktúrát
  • Szabványosítsa a storage, infrastruktúra és hálózati szolgáltatásait
  • Hatékonyan használja ki a meglévő teljesítménytartalékokat
  • A lehető legteljesebb mértékben újrahasznosítsa a meglévő emberi erőforrásokat, tudást és befektetéseket
  • Csökkentse a megoldás teljes birtoklási költségét (TCO) és felgyorsítsa a befektetései megtérülését (ROI)

RH_features

Teljesítmény

A Red Hat Virtualization nagy teljesítményű hipervizora a KVM technológiára épül, számos iparági benchmark győztese. A teljes funkcionalitású vállalati menedzsment környezetének is köszönhetően a Red Hat Virtualization a teljes vállalati virtualizációs környezet hatékony, központi eleme, beleértve a virtuális adatközpontokat, klasztereket, hosztokat és vendég gépeket (szerverek és desktopok), hálózati és storage alrendszereket.


RH_features

Natív Red Hat Gluster Storage támogatás

A Red Hat Virtualization (RHV) és a Red Hat Gluster Server integrációja segítséget jelent abban, hogy a vállalatok kiterjeszthessék az informatikai beruházásaikat és áramvonalasíthassák az IT működtetését a komplex storage infrastruktúra (SAN) költségeinek és függőségeinek csökkentésével a virtuális környezetekben, különféle hardver környezeteken átívelően. Az integráció eredményeként egy olyan rugalmas és modern infrastruktúra jön létre, ami teljes mértékben kiszolgálja a nyílt hibrid felhő alapú megközelítéseket.


RH_features

Központi menedzsment

A Red Hat Virtualization központi, grafikus menedzsment felületet biztosít, ezen keresztül a rendszer valamennyi funkciója, konfigurációja elérhető. A menedzsment konzolon keresztül áttekinthető a hosztok CPU, memória és storage használata, emellett biztosítja a Red Hat OpenShift Container Platform kiszolgálását végző virtuális gépek teljes áttekintését, menedzselését is.
A menedzsment konzol, vagyis a Red Hat Virtualization Manager egy önállóan telepíthető, appliance jellegű rendszerkomponens, alapértelmezetten biztosítja a menedzsment funkciók magas rendelkezésre állását.


RH_features

Biztonság és biztonságos működés

A Red Hat Enterprise Linux alapkból származó sVirt (Secure virtualization) és SELinux (Security-Enhanced Linux) technológiákban köszönhető az, hogy a Red Hat Virtualization hipervizora extrém védelmet biztosít mind a hoszt, mind az azon futó virtuális gépek elleni támadásokkal, fenyegetésekkel szemben.


RH_features

Magas rendelkezésre állású erőforrások

Az RHV-n működő virtuális gépek teljes mértékben hibatűrő módon is konfigurálhatók, emellett maga a hoszt is magas rendelkezésre állást biztosít, legyen szó a tápellátás vagy a storage meghibásodásáról.
Az RHV REST API-ján keresztül külső, harmadik féltől származó eszközök is illeszthetők, ezek ugyancsak szolgálhatják a VM-ek, illetve az infrastruktúra-környezet mentését, visszaállítását replikálását.


RH_features

Automatizációs és integrációs képességek

Az RHV és az OpenShift beépített, alapértelmezett integrációja a virtualizáció egy még magasabb fokát jelenti, egyben biztosítja azt, hogy mind az RHV-ben futó klasszikus, mind az OpenShift-en futó konténer alapú virtualizáció, virtuális gépek menedzsmentje egységes platformról történjen.
A Red Hat Virtualization és az OpenStack integrációja azt teszik lehetővé, hogy a hagyományos virtualizációt az OpenStack alapú (privát) infrastruktúra felhők irányába is kiterjesszük, ezáltal hozva létre olyan alkalmazáskörnyezeteket, amelyek mindkét környezetet lefedve képesek működni.
A Red Hat Ansible Automation Platformmal történő integráció biztosítja mind az adminisztráció, mind a működés magasfokú egyszerűsítését az automatizációs lehetőségek kihasználásával, legyen szó infrastruktúra-elemek, erőforrások konfigurálásáról vagy a hosztok, VM-ek, hálózatok és a storage automatizált kezeléséről.
A Red Hat Virtualization natív módon támogatja a Red Hat Gluster Storage használatát, az integrációnak köszönhetően az RHV adminiszrációs portálján keresztük biztosított a storage node-ok menedzsmentje.


RH_features

Munkaterhelés-menedzsment

Az RHV-ban működő fejlett SLA menedzser biztosítja azt, hogy előre meghatározhassunk a hosztokra és a VM-ekre vonatkozó elvárásokat és szabályokat, majd ezek rendelkezésre állását a rendszer automatikusan biztosítsa számunkra. A rendszer emellett úgy bővíthető további erőforrásokkal (pl. memória vagy CPU), hogy az a működést nem befolyásolja, azok érvényre jutása a működés tekintetében nem okoz kiesést. A beépített erőforrás-optimalizáló a rendszer számára rendelkezésre álló erőforrások egyenletes vagy előre meghatározott elosztását biztosítja a futtatott VM-ek között egy adott klaszteren belül.


RH_features

Beköltözés, migráció más platformokról

Az RHV részét képező Red Hat Virtualization Manager - vagy a rendszer parancssori intefrésze - segítségével lehetőség van arra, hogy meglévő VMware vCenter környezetekről egyszerűen migrálhassuk a munkaterheléseket, meglévő VM-eket az RHV platformra.